Ιμπραΐμοβιτς - Μέσι 1 - 1 & Παρί - Μπάρτσα 2 - 2 ! (video)


Λίγες μέρες πριν, η UEFA ανακοίνωνε τη μείωση της ποινής του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς από δύο σε μία αγωνιστική. Ο Σουηδός από το πουθενά βρέθηκε ξαφνικά στο «Πάρκο των Πριγκίπων», για να διαγωνιστεί με τον Λιονέλ Μέσι για το ποιος θα πάρει το χρίσμα του... βασιλιά. Τελικά δεν το κέρδισε κανείς τους. Ο Ιμπρα τα έκανε όλα, κερνώντας την ισοφάριση και στις δύο περιπτώσεις, επιτρέποντας στην ομάδα του να....
κλέψει στο φινάλε την ισοπαλία (2-2) και την ελπίδα για το ταξίδι στη Βαρκελώνη.

Δυστυχώς για τον Ζλάταν, στην πρώτη ισοφάριση (80'), βρισκόταν 1 μέτρο εκτεθειμένος. Το γκολ όμως μέτρησε -σκανδαλωδώς- κανονικά και αυτό του στέρησε τη δυνατότητα να θεωρηθεί άνθρωπος του αγώνα σε όσους είδαν τη φάση. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Οι Παριζιάνοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και μόλις στο 5' είδαν τον Λαβέτσι να τσιμπάει τη μπάλα και αυτή να καταλήγει στο δεξί δοκάρι του Βαλδές. Σταδιακά η Μπαρτσελόνα πήρε τη μπάλα και την κράτησε ποσοστό 70%.

Στο 38' ο Ντάνι Αλβες με καταπληκτική ασίστ με το εξωτερικό βρήκε τον Μέσι εντός περιοχής και ο Αργεντινός με τη μία με το αριστερό έγραψε το 0-1 (σ.σ.: ο Ντανι Αλβες έχει δώσει στον Μέσι τις περισσότερες ασίστ στην καριέρα του (33) και ακολουθεί ο Τσάβι με 29). Από το γκολ και μετά υπήρξε απραξία μπροστά στις δύο εστίες. Λίγο πριν την ανάπαυλα όμως ο φακός συνέλαβε τον Μέσι να κουτσαίνει κοντά στην πλάγια γραμμή. Ο Αργεντινός αντικαταστάθηκε και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 3 βδομάδες έξω (ίσως έχει κάκωση στο αριστερό γόνατο).

Στην επανάληψη οι φάσεις παρέμεναν ανύπαρκτες, κάτι που βόλευε τη Μπάρτσα, η οποία χωρίς τον ηγέτη της προτιμούσε να παγώσει τον ρυθμό. Μέχρι το 80' δεν είχε συμβεί απολύτως τίποτα. Τότε όμως ο Τιάγκο Σίλβα με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι. Στην επαναφορά ο Ιμπραΐμοβιτς που ήταν καταφανέστατα μπροστά από τους αμυντικούς πλάσαρε εύκολα για το 1-1 και έγινε ο πέμπτος που σκοράρει σε νοκ άουτ στο Τσάμπιονς Λιγκ με τρεις διαφορετικές ομάδες μετά τους Μπάλακ, Σεβτσένκο, Ανρί και Μοριέντες. 

Εκεί ακριβώς ο αγώνας πήρε φωτιά. Αμφότερες οι ομάδες έψαξαν το γκολ. Εκείνοι που το βρήκαν ήταν οι Καταλανοί, καθώς στο 88' ο Σιρίγκου ανέτρεψε καθαρά (και μάλλον άσκοπα) εντός περιοχής τον Αλέξις Σάντσες. Ο Τσάβι εκτέλεσε εύστοχα και ουσιαστικά εκείνη τη στιγμή έδινε την πρόκριση στους Ισπανούς, μιας και θα ήταν τρομερά δύσκολο η Παρί να κάνει νίκη με δύο γκολ διαφορά στο «Καμπ Νόου». Βέβαια κανείς δεν είχε υπολογίσει τον αστάθμητο παράγοντα που βρίσκεται στην εστία της Μπάρτσα.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα (90'+4') ο Ιμπρα έστρωσε τη μπάλα με το κεφάλι στον Ματουιντί (σ.σ.: όπως και ο Μασεράνο χάνουν τη ρεβάνς εξαιτίας καρτών). Ο Γάλλος μέσος επιχείρησε ένα αδύναμο σουτ και η μπάλα κατέληξε απροσδόκητα στα δίχτυα. Για αυτό ευθύνεται πρώτα ο Μπαρτρά (η μπάλα χτύπησε πάνω του και άλλαξε πορεία) και μετά ο Βαλδές που κάνει πραγματικά λάθος εκτίμηση και δέχεται το γκολ σε αργό τέμπο. 

Πλέον (και με τον Μέσι πιθανότατα εκτός) η πρόκριση δεν είναι τόσο σίγουρη για τους Μπλαουγκράνα. Το γκολ του Μπλες Ματουιντί καθιστά αμφίρροπο τον επαναληπτικό και προσθέτει άγχος στην ομάδα του Τίτο Βιλανόβα (σ.σ.: επέστρεψε στον πάγκο). Οσο για τους Παριζιάνους πήραν πόντους αυτοπεποίθησης και σίγουρα το έχουν πιστέψει...


PSG 0-1 BAR από Samu035


PSG 1-1 FCB από Samu035


szólj hozzá: P2-2B www.fasthighlights.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια