ΠΑΟ Ευρώπη; Πού να ΠΑΣ ρε... (vids)

Τον πέταξε από το κύπελλο, τον πετάει κι από την Ευρώπη! Ο Παναθηναϊκός έχασε 0-1 από τον Πλατανιά και δύσκολα θα προλάβει τoν ΠΑΣ στο κυνήγι της 5άδας! Καθαρό πέναλτι δεν δόθηκε στους «πράσινους»!

Το έψαξε πολύ όλη....

την εβδομάδα ο Φάμπρι σχετικά με την γραμμή κρούσης που θα παρέτασσε κόντρα στον Πλατανιά. Αρχικά δοκίμασε Τοτσέ και Φιγκερόα μαζί, μετά τον Αργεντινό και στη τελευταία προπόνηση τον Ισπανό, ο οποίος επέστρεψε μετά τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός για περίπου είκοσι ημέρες.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, αριστερό μπακ ο Μαρίνος, δεξί ο Σπυρόπουλος και στο κέντρο της άμυνας οι Μπουμσόνγκ και Τριανταφυλλόπουλος. Βιτόλο και Ζέκα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, έχοντας μπροστά τους και σε ελεύθερο ρόλο τον Καζιγιάμα. Αριστερά ο Εσπάρθα, δεξιά ο Μαυρίας και στη κορυφή ο Τοτσέ.


Όπως το ήθελε ο Πλατανιάς!


Αν ο Αναστασιάδης μπορούσε να διαλέξει την ιδανική αρχή για το αποψινό παιχνίδι, θα διάλεγε αυτό που ακριβώς έγινε. Το γρήγορο γκολ του Ναζλίδη(4') έβαλε μπροστά στο σκορ τον Πλατανιά, αποσυντόνισε τον Παναθηναϊκό και έδωσε την ευκαιρία στους Κρητικούς να κλειστούν στο μισό γήπεδο και με σχετική ευκολία να κρατήσουν μακριά από την εστία τους το «τριφύλλι». Τακτική, στην οποία ο Έλληνας τεχνικός είναι... μανούλα.


Εξάλλου, οι γηπεδούχοι ναι μεν είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά προσπαθούσαν εντελώς ανορθόδοξα να δημιουργήσουν. Σέντρες, σέντρες, σέντρες και ξανά σέντρες. Η συντροπτική τους πλειοψηφία... δώρα για την άμυνα των φιλοξενούμενων που «καθάριζαν» άνετα. Στο μοναδικό διάστημα που ο Παναθηναϊκός έβαλε την μπάλα κάτω(25'-35') και την κυκλοφορόρησε σωστά είχε δύο καλές στιγμές με τον Σπυρόπουλο και τον Μαυρία, οι οποίοι, όμως, από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο.


Πάντως, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια εάν ο Tριτσώνης έβλεπε το ξεκάθαρο πέναλτι του Ποτουρίδη, ο οποίος έκοψε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή στο 24'.


Το... οχυρό δεν έπεσε ποτέ!


Στην επανάληψη, ο Φάμπρι που έκανε λάθος με το να ξεκινήσει τον ανέτοιμο Τοτσέ, έριξε στην μάχη τον Φιγκερόα και μαζί τον... ξεχασμένο Κουίνσι, ο οποίος παίζει όποτε γουστάρει και όποτε δεν γουστάρει κάνει διακοπές. Παρόλα αυτά ο Ισπανός του έδωσε και άλλη ευκαιρία, ο Γκανέζος ήταν αξιοπρεπής και με την ταχύτητα του έδωσε πνοή στο «τριφύλλι».


Ο Πλατανιάς, όμως, ταμπουρώθηκε πίσω για τα καλά, έκλεινε σωστά τους διαδρόμους και στις ευκαιρίες του Παναθηναϊκού είχε δύο υπέρ του στοιχεία. Τον Φώτη Κηπουρό αλλά και την ανικανότητα των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκό να τελειώσουν σωστά τις φάσεις. Το... οχυρό του Πλατανιά δεν έπεσε ποτέ, οι Κρητικοί θα είναι και του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα ενώ το «τριφύλλι» θέλει πράγματα και θαύματα για να προλάβει τα πλέι-οφ.


MAN OF THE MATCH: Σε πολύ μεγάλο βαθμό, ο Πλατανιάς οφείλει στον Φώτη Κηπουρό το σπουδαίο «διπλό» που πήρε απόψε στη Καλογρέζα. Ο έμπειρος πορτιέρο, όσες φορές χρειάστηκε «φώναξε» παρών, είχε έξι αποκρούσεις ενώ και στις εξόδους του ήταν σταθερότατος. Σπουδαίο παιχνίδι.


ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Το... μαγικό άγγιγμα που κάνει στην μπάλα με το κεφάλι, την στέλνει εκεί όπου πολύ απλά δεν πιάνεται. Ο Ναζλίδης έβαλε... σφραγίδα στο διπλό παραμονής του Πλατανιά στο ΟΑΚΑ. Έφτανε και περίσσευε η γκολάρα στο 4' για να επιστρέψει η ομάδα του στην Κρήτη με το «χρυσάφι» των τριών βαθμών.


ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο τρόπος που προσπαθούσε να αναπτυχθεί απόψε στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός. Γεμίσματα προς την αντίπαλη περιοχή, δίχως καμία τύχη, δίχως να βρίσκουν στόχο. Με κατοχή περίπου στο 65%, οι παίκτες του Φάμπρι δεν δημιοργήσαν παρά μόνο δύ0-τρεις φάσεις της προκοπής και έπειτα από συνεργασίες με κάτω την μπάλα. Στη δυσλειτουργία αυτή έπαιξε ρόλο, φυσικά, και το εξαιρετικό «στήσιμο» της ομάδας του Αναστασιάδη.


Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Χάρη Μαυρία για το τελείωμα του στη μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο 60'. Από το εξαιρετικό γύρισμα του Παναγιώτη Σπυρόπουλου είχε... φάτσα όλο το τέρμα, μπορούσε να στείλει την μπάλα στο πλεκτό, ωστόσο, δεν έπιασε καλά το σουτ, δίνοντας την ευκαιρία στους αμυντικούς του Πλατανιά να βάλουν την κόντρα και να παραχωρήσουν κόρνερ!


 Ο Τριτσώνης έβαλε το... χεράκι του στην εικόνα της αναμέτρησης, καθώς στο 24' δεν καταλογίζει πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού σε χέρι του Ποτουρίδη. Στο φινάλε του παιχνιδιού σφύριξε αρκετά ανάποδα πράγματα.


 Ο Πλατανιάς νίκησε ξανά τον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν. Τον έχει αποκλείσει από το κύπελλο και απόψε στο ΟΑΚΑ τον πέταξε εκτός Ευρώπης εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, «κλειδώνοντας» παράλληλα την παραμονή του στην κατηγορία. Το γκολ του Ναζλίδη στην αρχή του ματς έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους, δεν είχαν τον τρόπο αλλά και την ψυχή για να γυρίσουν το παιχνίδι. 


gazzetta.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια