Τα τελευταία λόγια του Τσάβες: Μη με αφήσετε να πεθάνω


Τα τελευταία λόγια του Τσάβες: Μη με αφήσετε να πεθάνωΔεν θέλω να πεθάνω, σας παρακαλώ μην μ' αφήσετε να πεθάνω...”. “Δεν μπορούσε να μιλήσει, αλλά έλεγε με τα χείλη του: Δεν θέλω να πεθάνω”. Αυτές ήταν οι τελευταίες λέξεις του Ούγκο Τσάβες πριν ξεψυχήσει, όπως αποκαλύπτει ένας από τους στρατηγούς της προεδρικής φρουράς που βρισκόταν κοντά στον κομαντάτε της Βενεζουέλας κατά τις τελευταίες του στιγμές.

Όπως δήλωσε στο Associated Press, ο στρατηγός....
Χοσέ Ορνέλα, ο Τσάβες ξεψύχησε από οξύ καρδιακό επεισόδιο ζητώντας από τους δικούς του να μην τον αφήσουν να φύγει. 

Θρήνος και πανηγυρισμοί στο Καράκας

Σκηνές οδύνης και βαρύτατου πένθους στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας Καράκας καθώς το φέρετρο με την σορό του εκλιπόντος λαοφιλούς προέδρου, Ούγκο Τσαβες, πέρασε μέσα από τους δρόμους της πόλης. 

Η σορός του εκλιπόντος προέδρου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα για τρεις ημέρες.

Δεν ήταν πάντως λίγοι και εκείνοι που εκδήλωσαν τη χαρά τους για το θάνατο του Τσάβες. Ο εκλιπών πρόεδρος δεν ήταν καθόλου αγαπητός στις τάξεις της αριστοκρατίας της Βενεζουέλας ενώ μια μερίδα του πληθυσμού πανηγύριζε λέγοντας ότι "τελείωσε μια περίοδος σκληρής δικτατορίας" για τη χώρα.

Καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας, η κρατική τηλεόραση μετέδιδε συνεχώς αποσπάσματα από την ζωή και τις ομιλίες του Ούγκο Τσάβες με τον τίτλο, “ο Τσάβες ζει” ενώ οι εκφωνητές της ζωντανής μετάδοσης της πομπής αποχαιρετούσαν τον πρόεδρο τους με εμβληματικές επαναστατικές εκφράσεις όπως “hasta la victoria siempe, commadante Chavez!”.

Το ΣΑ του ΟΗΕ τήρησε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του Τσάβες πριν την έναρξη των εργασιών του.
news.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια