Άνω-κάτω στην Κουμουνδούρου. Θέμα ιδρυτικής διακήρυξης έθεσε η μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ


Θέμα ιδρυτικής διακήρυξης έθεσε η μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑΘέμα Ιδρυτικής Διακήρυξης έτσι όπως αποφασίστηκε και εγκρίθηκε στην πρόσφατη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη τον περασμένο Δεκέμβριο έθεσε αιφνιδίως σήμερα Πέμπτη η πλευρά της μειοψηφίας στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Δια στόματος του επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Π. Λαφαζάνη τα στελέχη της μειοψηφίας....
ζήτησαν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, να μην “κατέβει” καν το επίμαχο κείμενο στο επικείμενο ιδρυτικό συνέδριο, θεωρώντας ότι ορισμένα σημεία του “προκαταλαμβάνουν” τα στελέχη του κόμματος.

Επί της ουσίας, η πλευρά της μειοψηφίας ζητά να υπάρξει καινούργιο κείμενο στο συνέδριο, όποτε αυτό διεξαχθεί (πιθανότατα τον προσεχή Ιούνιο), θεωρώντας ότι οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα, τόσο σε επίπεδο Ε.Ε., όσο και εντός συνόρων σε επίπεδο κοινωνίας, θα δικαιώσουν τη βασική τους θέση περί αριστερής στροφής και περαιτέρω ριζοσπαστικοποίησης του κόμματος. Πολλώ δεν μάλλον που στη προηγούμενη συνεδρίαση της ΠΓ είχαν ζητήσει το συνέδριο να μετατεθεί το φθινόπωρο ή ακόμη και το 2014.

Σε μια προσπάθεια σύνθεσης, ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε από την ιδρυτική διακήρυξη να εξαλειφθούν τα σημεία τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, τονίζοντας ότι μέχρι το συνέδριο τα πάντα μπορεί να συζητηθούν, ωστόσο η πλευρά της μειοψηφίας δεν άλλαξε γνώμη, ακόμη κι όταν της επισημάνθηκε ότι το κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης εγκρίθηκε με ψηφοφορία στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη και θα ήταν αντιδημοκρατικό να αποσυρθεί. Τελικά διεξήχθη ψηφοφορία, όπου επικράτησε η άποψη ότι το κόμμα θα πάει στο συνέδριο με το εν λόγω κείμενο.
news.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια