ΠΡΙΝ ΟΜΙΛΗΣΩ ΔΗΜΟΣΙΩΣ, ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...


Μαθήματα από το σημερινό "ημίωρο Χουντή" από την ΕΡΑ

"Hμίωρο Χουντή" πρέπει να χαρακτηρισθεί το πρώτο ημίωρο της σημερινής εκπομπής "Ξεκλειδώνοντας τα κείμενα" από το Α΄Πρόγραμμα της ΕΡΑ (13:00-14:00), την οποία επιμελείται ο Ξενοφών Ζηκίδης.

Δεν αντελήφθην....
να "ξεκλείδωσε" κάποιο κείμενο σήμερα, μέχρι το σύντομο δελτίο ειδήσεων στις 13:30 ο παραγωγός της εκπομπής. Αντελήφθην, όμως, ότι παρεχώρησε άφθονο ραδιοφωνικό χρόνο εις τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, προκειμένου να πει....το τραγούδι του γιά τις δραματικές εξελίξεις εις την Κύπρο, βάλλοντας κατά πάντων-μηδέ της Ρωσίας εξαιρουμένης-πρωτίστως δε κατά της κυβέρνησης, που δεν έδωσε το "μικρό ποσό" των 2 δις € εις την Κύπρο, από τον κουμπαρά της ΤτΕ, εκ των πόρων του Ταμείου Ανάγκης του ELA, όπως "απαίτησε" ο αρχηγός του Αλέξης.

Γιά να δείξει, δε, ότι "υπάρχει" και τύποις ερωτών σε ένα ΣΥΡΙΖΑίϊκο μονόλογο, ο παραγωγός περιορίσθηκε σε ελάχιστες σύντομες ερωτήσεις.

Κι αυτές με λάθη που βγάζουν μάτι, κατά την παροιμία, όπως η προσφώνηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ως..."Προέδρου της Κυπριακής κυβέρνησης". Αγνοεί προφανώς, ότι εις την Κύπρο δεν υφίσταται αξίωμα πρωθυπουργού, αλλά μόνον Προέδρου και Κυβέρνησης υπό τις άμεσες διαταγές του εκάστοτε Προέδρου , ο οποίος και διορίζει τους Υπουργούς του, δηλαδή αμιγώς Προεδρικό πολίτευμα. Και ακόμη θα αγνοεί ότι υπάρχει "κερκόπορτα" και όχι "κεκρόπορτα", όπως είπε.

Εις ό,τι αφορά τον φιλοξενούμενό του ραδιοφωνικού παραγωγού ΣΥΡΙΖΑίο ευρωβουλευτή Νικόλαο Χουντή, ο σύντροφος γνωρίζει τόσον καλώς τα του Ευρωπαϊκού γίγνεσθαι, ώστε έφθασε να αποκαλεί...ΕΛΑ το σχετικό Ταμείο της ΕΕ (όπως λέγομε και ΕΛΑ: Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας, των Μαζιώτη και λοιπών κοινωνικών αγωνιστών), ως εάν να προφέρεται με ελληνικά αρκτικόλεξα, ενώ ο όρος δεν είναι, τουλάχιστον με τη  ορφή αυτή,  Ελληνικός, με ονομασία Emergency Liquitidy Assistance(ELA) εις την Αγγλική, ή "η-ελ-εϊ" κατά την προφορά του Αγγλικού αρκτικόλεξου.

Μίλησε ακόμη ο συν. Χουντής και γιά "τον αντιπρόεδρο του Αναστασιάδη-Χρυσοστόμου νομίζω λέγεται", ως αιτησάμενο την έκτακτη χορηγία των 2 δις € εκ μέρους της Κύπρου από την Ελλάδα.

Δεν του είπε κανείς, δεν ερώτησε ώστε να πληροφορηθεί , ότι η θέση του Αντιπροέδρου είναι κενή εις την Κυπριακή Δημοκρατία (οι λόγοι γνωστοί...), ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Αναστασιάδης έχει παραιτηθεί από πρόεδρος του ΔΗΣΥ άμα τη εκλογή του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, συνεπώς ότι ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, έχει παύσει να αποτελεί "αντιπρόεδρο του Αναστασιάδη"; 

Επειδή το τελευταίο έργο, από τις επιθεωρήσεις που διαδοχικώς ανεβάζει ο θίασος του (Τ)ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναφέρεται εις την Κύπρο, ανεξαρτήτως του ότι αδικείται η πραγματικότητα και το -νέο και πρόσθετο- δράμα το οποίο βιώνει η Κύπρος, με σκοπό να υποδυθούν ένα νέο "εθνικό κέντρο" το οποίο θα υπαγορεύσει το δέον γενέσθαι εις την Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος-μέλος της ΕΕ, ας περάσουν τουλάχιστον εαυτούς από ένα ταχύρρυθμο φροντιστήριο. Και μετά να ομιλούν!

Αν θεωρούν, ότι η επίσκεψη του τετραμελούς κλιμακίου είς την Κύπρο, την προηγούμενη εβδομάδα (Δραγασάκης-Δούρου-Ήσυχος-Μπαλαούρας), μεσούσης της κρίσεως, συνεισέφερε προς τούτο πλανώνται πλάνην οικτράν! Ας διδαχθούν, τουλάχιστον, από την στάση του ΑΚΕΛ, το οποίο προσπαθούν να...διδάξουν.

Έχουν, ακόμη, πολλά γράμματα να μάθουν!

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

ΥΓ: Προς αποφυγήν "υποδείξεων", τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας όταν απουσιάζει αναπληροί ο Πρόεδρος της Βουλής, ως προεδρεύων. Αυτό δεν συνιστά ιδιότητα Αντιπροέδρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια