Η δήλωση του Ν.Αναστασιάδη και το χρονικό της συμφωνίας

«Έχουμε συμφωνία προς το συμφέρον του κυπριακού λαού και της ευρωπαϊκής ένωσης» δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης αναχωρώντας από το eurogroup το οποίο ολοκληρώθηκε νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας. Μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις και αλλεπάλληλες αναβολές στη συνεδρίαση του eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν το σχέδιο της ΕΕ και του ΔΝΤ για να δοθεί λύση στα προβλήματα του τραπεζικού τομέα της Κύπρου....






Το χρονικό των δραματικών διαπραγματεύσεων 

02:00 Σε κατ' αρχήν συμφωνία φέρεται ότι κατέληξε το eurogroup, όπως μεταδίδει ο Θάνος Αθανασίου από τις Βρυξέλλες.

01.10 Σε πλήρη εξέλιξη η συνεδρίαση του Eurogroup. Και οι 17 υπουργοί στην αίθουσα.   

00:56 Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Mega Κύπρου είναι πολύ πιθανό να κλείσει συμφωνία με κούρεμα 38%-40% για την τράπεζα Κύπρου.

00:46 Όλα τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι υπουργοί της ευρωζώνης βρίσκονται στην αίθουσα συνεδριάσεων του eurogroup και από ότι φαίνεται θα παραμείνουν όλη τη νύχτα.

23.45 Σε εξέλιξη αυτήν την ώρα, δείπνο εργασίας των Ρομπάι - Μπαρόζο με Αναστασιάδη και Σαρρή.

23.30 Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, «κούρεμα» 50-60% σε καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Κύπρο, έριξαν στο τραπέζι οι εκπρόσωποι των δανειστών.

23.25 Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ενημέρωση του Ντάισελμπλουμ προς τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ολοκληρωθεί απόψε και το πρωί θα γίνει νέα συνεδρίαση του Eurogroup.

23.21 Ο Πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου, Γιαννάκης Ομήρου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις προτάσεις που τέθηκαν στις Βρυξέλλες.
23.10 Αυτή την ώρα ο επικεφαλής του Eurogroup ενημερώνει τους 16 υπουργούς της Ευρωζώνης. Ανάμεσά τους δεν βρίσκεται η κυπριακή αποστολή που συνεχίζει τις επαφές της με την τρόικα. Μόλις αυτες ολοκληρωθούν, θα δώσει το «παρών» στην ενημέρωση. 

22.59 Μετά από 4 περίπου ώρες παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, ξεκίνησε η κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

22.44 Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

22.20 Σε εξέλιξη αυτή την ώρα νέα συνάντηση του Ν. Αναστασιάδη με τους Χ.Β. Ρoμπάι και Ζ.Μ. Μπαρόζο.

21.55 Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, εκφράζοντας την αντίδρασή τους για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη Μεγαλόνησο

21.44 Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι άγνωστο παραμένει πότε θα ξεκινήσει η συνεδρίαση του Eurogroup, καθώς μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει πλαίσιο συμφωνίας, ενώ συνεχίζονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.
real.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια