Ανησυχία στην Ελλάδα για τις καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες....


Ανησυχία στην Ελλάδα για τις καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζεςΤην ώρα που τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα παραμένουν κλειστά, λόγω «τραπεζικής αργίας» όπως ανακοινώθηκε από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, οι καταθέτες σχηματίζουν ουρές για μία ανάληψη από τα ΑΤΜ.
Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, τα μηχανήματα «άδειασαν», παρά  τις επίμονες προσπάθειες κάποιων υποκαταστημάτων να εξασφαλίσουν την απαραίτητη ρευστότητα.
Οι εξελίξεις τρέχουν….
μαζί και οι καταθέτες, οι οποίοι είχαν τοποθετήσει τα χρήματά τους στις συγκεκριμένες τράπεζες, καθώς ένιωθαν ασφάλεια. Τώρα η ασφάλεια έχει μετατραπεί σε ανασφάλεια και έντονη ανησυχία.
Η κάμερα του Newsbomb.gr  βρέθηκε έξω από υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας και μίλησε με ανθρώπους που «στήθηκαν» από το πρωί στην ουρά προκειμένου να πραγματοποιήσουν ανάληψη των χρημάτων τους.
Επικίνδυνα υποστηρίζει πως είναι τα πράγματα μία γυναίκα, η οποία φοβάται για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν. Η ίδια αναφέρει πως γίνονται κανονικά οι αναλήψεις, μέχρι στιγμής, ωστόσο ανησυχεί για το τι μέλλει γενέσθαι.
«Πολύ δύσκολη» χαρακτηρίζει την κατάσταση ένας ηλικιωμένος, ο οποίος φαίνεται πως δεν στάθηκε τυχερός, καθώς δεν κατάφερε να προχωρήσει σε ανάληψη των χρημάτων του από ΑΤΜ.  Ο ηλικιωμένος άνδρας δήλωσε πως ανησυχεί πολύ «όπως όλος ο κόσμος».
Το «όπλο» για την αντιμετώπιση αυτής της μετέωρης κατάστασης, σύμφωνα με μία άλλη γυναίκα είναι η ψυχραιμία. Όπως ανέφερε στο Newsbomb την ώρα που περίμενε έξω από υποκατάστημα τράπεζας για να πραγματοποιήσει ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ δεν ανησυχεί ιδιαίτερα, γιατί παραμένει ψύχραιμη, κάτι που συνιστά και για τους άλλους καταθέτες. 
newsbomb.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια