Πανικός στην Κύπρο με τα χρήματα των καταθέσεων.Μπουκάρουν με μπουλντόζες στις Κυπριακές τράπεζες για τις καταθέσεις τους....Σήμερα μάλλον θα κατάλαβαν οι Κύπριοι ποιον έκαναν πρόεδρο.
Αυτός ο τύπος είναι κομάντο για επικίνδυνες αποστολές.
Μπροστά του ο GAP και ο Σαμαράς είναι πρόσκοποι.
Ο τύπος είναι μια εβδομάδα πρόεδρος και ξεκίνησε τις "μεταρρυθμίσεις".
Αυτός ο "κύριος" ήταν και υπέρμαχος του σχεδίου Ανάν.

Τελικά αυτοί που λένε ότι, "Οι λαοί έχουν την εξουσία που τους αξίζει", μάλλον έχουν δίκιο. Και για να μην παρεξηγηθώ, εννοώ ότι, ο λαός αποφασίζει με την ψήφο του ποιον θα έχει πρόεδρο, άρα, έχει την εξουσία που του αξίζει....


Μόνο μέχρι 600 ευρώ δίνουν τα ΑΤΜ στις τράπεζες της Κύπρου.
Καταθέτες κατέκλυσαν τις τράπεζες για να σηκώσουν τα χρήματά τους.
Ακόμα και εκσκαφέα χρησιμοποίησε πολίτης για να μπει σε υποκατάστημα....
Τα Ιδρύματα θα παραμείνουν σήμερα κλειστά δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας
Εισφορά 9,9% για τις καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες άνω των 100.000 ευρώ, 6,7% για τις καταθέσεις που είναι κάτω από τις 100.000 ευρώ
Διαβάστε όσα αποφασίστηκαν στο Eurogroup για την Κύπρο.

Πανικό έχει προκαλέσει στους Κύπριους η συμφωνία του Eurogroup η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων "κούρεμα" των καταθέσεων. 

Οι πρώτες πληροφορίες που έφτασαν από τις Βρυξέλλες για τους όρους της συμφωνίας για το μνημόνιο και ιδιαίτερα αυτοί που αναφέρονται στην φορολόγηση των καταθέσεων προκάλεσαν σοβαρή αναστάτωση στους πολίτες- καταθέτες, οι οποίοι από νωρίς το πρωί κατέκλυσαν τα καταστήματα των συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων της Λάρνακας, προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Εκεί όμως διαπίστωσαν πως το σύστημα δεν λειτουργούσε.

Ο Γενικός Διευθυντής της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης, δήλωσε το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο ότι «για να αποφευχθούν τα χειρότερα τα συνεργατικά θα παραμείνουν σήμερα κλειστά».

Τελικά, αργότερα γνωστοποιήθηκε πως οι τράπεζες επιτρέπουν την ανάληψη ποσού μέχρι 600 ευρώ από τα ΑΤΜ.

Ωστόσο, ο πανικός ήταν τόσο μεγάλος που κάποιος έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει ακόμα κι εκσκαφέα ωστε να μπει σε υποκατάστημα τράπεζας.Ο πολίτης φώναζε πανικόβλητος να του ανοίξουν την πόρτα, για να πάρει τις καταθέσεις του. (Διαβάστε την είδηση)

Τι προβλέπει η συμφωνία

Η συμφωνία προβλέπει κλιμακωτή εφάπαξ εισφορά επί των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες και, συγκεκριμένα, εισφορά 9,9% για τις καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες άνω των 100.000 ευρώ και 6,7% για τις καταθέσεις που είναι κάτω από τις 100.000 ευρώ. Θα ισχύει δε για τα ποσά που ανήκουν τόσο σε Κυπρίους όσο και σε ξένους καταθέτες. Το μέτρο εκτιμάται ότι θα αποφέρει 5,8 δισ. ευρώ.

Η συμφωνία προβλέπει επίσης φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.

Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...