Μισώ τους Έλληνες και τους Αρμένιους είπε ο Ερντογάν.


Έτσι φαίρεται να είπε το ρεμάλι ο τούρκος Πρωθυπουργός στον
Σαρλ Αζναβούρ ! Όπως ξέρει πολύ καλά αυτός ο κόπανος τα αισθήματα είναι αμοιβαία, εκτός από κάποιους τουρκολάγνους πολιτικούς όπως η Ρεπούση.

 Μεγάλο θέμα δημιουργείται....
από  δηλώσεις του γνωστού διεθνώς Γάλλου τραγουδιστή Σαρλ Αζναβούρ ο οποίος έχει τοποθετηθεί πρέσβης της Αρμενίας στην Ελβετία και μόνιμος αντιπρόσωπος της Αρμενίας στο γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.. Ο Σαρλ Αζναβούρ είπε  σε τηλεοπτική εκπομπή που προβλήθηκε  στην Ελβετίαότι ότι σε συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό , στο πλαίσιο των επαφών για την επαναπροσέγγιση της Τουρκίας με την Αρμενία, τον άκουσε να λέει τη φράση «μισώ τους Αρμένιους και τους Ελληνες».

Από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκδόθηκε ανακοίνωση με δηλώσεις του εκπροσώπου του κ  κ. Levent Gümrükçü.με την  οποία επιχειρεί να αντικρούσει την  κατηγορία του Αζναβούρ. Συγκεκριμένα η δήλωση του κ.  Gümrükçü όπως την μετέδωσε ο τουρκικός Τηλεοπτικός σταθμός TRT σε δική του μετάφραση: 
«Δεν καταλάβαμε σε τι οφείλεται ο εν λόγω ισχυρισμός του Σαρλ Αζναβούρ. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτήν την αβάσιμη και δίχως νόημα κατηγορία. Ο τουρκικός λαός έχει μια μακρά εμπειρία συμβίωσης με τον αρμενικό και τον ρωμαίικο λαό. Τονίζουμε πάντα ότι είναι λάθος να αποκομίζουμε έχθρα από την ιστορία.

Από την άλλη αντιμετωπίζουμε θετικά το γεγονός ότι αναπτύσσει ιδέες και κάνει προτάσεις για την εξομάλυνση των Τούρκο-Αρμενικών σχέσεων ο Σαρλ Αζναβούρ, όντας ένας παγκοσμίου φήμης άνθρωπος της τέχνης και διανοούμενος. Αν και δεν συμφωνούμε με κάποιες διαπιστώσεις του, πιστεύουμε ότι ο διάλογος, η εμπάθεια (σ.σ. ?)  και η δίκαιη μνήμη είναι η σωστή μέθοδος για να κατανοήσουν οι δυο λαοί καλύτερα ο ένας τον άλλον, για να γίνουν καλύτερα αντιληπτά τα ιστορικά γεγονότα και για να οικοδομηθεί ένα ειρηνικό κοινό μέλλον.» 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια