Επιστολή βόμβα σε Σαμαρά για τις δημοτικές εκλογές


Προαναγγέλλει εξελίξεις στη Λάρισα

Μία επιστολή που αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας έστειλαν ο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Σαμουρέλης και ο πρώην αντιδήμαρχος Μάριος Ξηρομερίτης. Η επιστολή απευθύνεται στον Αντώνη Σαμαρά και αναφέρεται στο ενδεχόμενο να μετατεθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές....


Με την άκρως ενδιαφέρουσα αυτή ενέργεια, τόσο ως προς τη χρονική συγκυρία, όσο και ως προς το περιεχόμενο της, Σαμουρέλης και Ξηρομερίτης ζητάνε από τον Πρωθυπουργό να μην μετατεθεί επουδενί ο χρόνος διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «σε καμία περίπτωση οι τοπικές κοινωνίες δεν θα ανεχθούν τα μικροπολιτικά παιχνίδια σε βάρος τους», ενώ δεν διστάζουν να επιτεθούν στο κομματικό κατεστημένο.

Ολόκληρη η επιστολή Σαμουρέλη-Ξηρομερίτη:

Λάρισα 4 Μαρτίου 2013

EΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Κο Αντώνη Σαμαρά.

Αξιότιμε κε πρωθυπουργέ

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως την προσπάθεια σας για τη σωτηρία της χώρας και την γρήγορη ένταξη της σε τροχιά ανάπτυξης στην οποία συμπαραστεκόμαστε ,θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τους προβληματισμούς μας .

Στις προηγούμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση τον Νοέμβριο του 2010 , οι ψηφοφόροι κλήθηκαν και εξέλεξαν περιφερειάρχες και δημάρχους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θητείας που λήγει στις 31 Αυγούστου 2014 ,ορίζοντας το χρόνο των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών τον Ιούνιο του 2014 ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές .

Σε καμία περίπτωση οι τοπικές κοινωνίες δεν θα ανεχτούν τα μικροπολιτικά παιχνίδια σε βάρος τους .Αυτό με αφορμή την σκέψη που πλανάται και μπορεί να δρομολογείται από το υπουργείο Εσωτερικών για τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών .

Οι τοπικές κοινωνίες θα κατακεραυνώσουν όσους επιθυμούν να λάβουν αποφάσεις ερήμην τους. Οι προηγούμενες εκλογές που ουσιαστικά διενεργηθήκαν πριν προλάβουμε να αντιληφθούμε τα αποτελέσματα της κρίσης ανέδειξαν προβλήματα και καταστάσεις εντός των ΟΤΑ που πλέον υποχρεώνουν όχι μόνο σε άμεσες αλλαγές προσώπων και αντιλήψεων αλλά και ριζοσπαστικές τομές στις τοπικές κοινωνίες που δεν μπορούν να συντελεστούν με πρόσωπα παρωχημένα του παρελθόντος .

Αντιλαμβανόμαστε απλά ότι μια μετάθεση του χρόνου των εκλογών για το 2015 δημιουργεί πολύ περισσότερα προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες όπου αυτές προσμένουν σύντομα να ανατραπούν αντιλήψεις και κακοδιοικήσεις παλαιοκομματικού τύπου .Δυστυχώς δεν υπάρχει η πολυτέλεια κε πρωθυπουργέ του χρόνου ή της πίστωσης του ,σε διοικήσεις που συσσωρεύσανε προβλήματα από το παρελθόν έως το παρόν της ύπαρξης τους.

Οι τοπικές κοινωνίες που πληρώνουν βαρύ το τίμημα της ανόρθωσης της Ελληνικής οικονομίας, ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ γρήγορες και μεγάλες αλλαγές στην νοοτροπία των διοικούντων .Η κοινωνία σήμερα επιθυμεί ΜΑΚΡΙΑ από τα κόμματα να βάλει νέα θεμέλια και να δημιουργήσει νέο μοντέλο διοίκησης από ΝΕΟΥΣ, ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΥΣ ανθρώπους που θα έχουν ΌΡΑΜΑ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ και όχι για την προσωπική τους οικονομική ανέλιξη.

Ο χρόνος των εκλογών πρέπει να παραμείνει όπως έχει καθοριστεί ,τον ΙΟΥΝΙΟ του 2014 διότι δεν μπορεί να θυσιάζεται η βούληση και η έκφραση του λαού εξαιτίας δημοσκοπικών ή άλλων ενδοκυβερνητικών ισορροπιών .Ούτως ή άλλως αυτό βλάπτει και την εικόνα της παρούσης κυβέρνησης η οποία αν αρχίσει να παλινωδεί και να άγεται για να κρατήσει κάποιες αχνές ισορροπίες που δεν αφορούν τα συμφέροντα των πολιτών, δεν πετυχαίνει τίποτα άλλο παρά την νομοτελειακή κατάρρευση. Η πολιτική πρέπει να χαράσσεται μακριά από φόβο και κόστος ώστε να ωφελεί τους πολίτες και την δημοκρατία!

Αξιότιμε και σεβαστέ κε πρωθυπουργέ να σας θυμίσουμε ότι στην ομιλία σας στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ τον Ιανουάριο του 2010 αναφερθήκατε στις διαδικασίες εκλογής των Δημοτικών συμβουλίων και να σκεφτούμε αν θα έπρεπε να στήσουμε ξεχωριστή κάλπη για τους υποψηφίους δημάρχους και ξεχωριστή για τους υποψηφίους Δημοτικούς συμβούλους . Ήρθε η ώρα να κάνετε την αναφορά σας πράξη ,η κοινωνία είναι έτοιμη να δεχθεί μεγάλες τομές .

Δεν υπάρχει κανένας φόβος και καμία συσχέτιση των αυτοδιοικητικών εκλογών με την διοίκηση της χώρας .Όποιος θα επιχειρήσει να βάψει την χώρα με χρώματα ,με βάση της εκλογές των ΟΤΑ είναι ήδη ξεπερασμένος .Η κομματικοποίηση των εκλογών των ΟΤΑ ήταν ένας βασικός κρίκος της προελαύνουσας κρίσης της χώρας . Ας το τελειώσουμε εδώ αυτό το κακό και ας γυρίσουμε κεφάλαιο ως οφείλουμε τον ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2014 σηματοδοτώντας την επερχόμενη ανάκαμψη –ανάπτυξη.

Δυστυχώς το ΠΑΛΙΟ που μας οδήγησε εδώ- στην κατάντια αυτή -επιθυμεί να αγκιστρωθεί και να πάρει παράταση μέχρι το 2015.Είδαμε πολλές καταδίκες στα δικαστήρια παλιών (πρώην και νυν )αυτοδιοικητικών και ξέρουμε όλοι μας τα βαρίδια που κουβαλάνε όλοι από το παρελθόν .Ας μην αφήσουμε άλλο την χώρα μας να τραυματίζεται και να αιμορραγεί καθώς οι θεσμοί εκπίπτουν χωρίς να χαίρουν εκτίμησης από τον λαό. Αυτό δεν το θέλει ούτε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας .

Με τιμή

Μάριος Θεο. Ξηρομερίτης

Ιατρός – τ. Αντιδήμαρχος

Κωνσταντίνος Βασ. Σαμουρέλης

Δημοτικός Σύμβουλος -

τ. Αντιδήμαρχος -

Μέλος ΠΈ. ΝΔ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια