«Μας επιτεθηκαν Αλβανοι κομαντο»...


Το γεγονός ότι «το σωφρονιστικό σύστημα πρέπει να επαναδιατυπωθεί σε άλλη βάση», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων, μετά την... πρόσφατη αιματηρή απόδραση 11 κρατουμένων.

«Το σωφρονιστικό σύστημα ή κατ' άλλους σύστημα κράτησης έδωσε ό,τι είχε να δώσει και είναι φανερό πλέον ότι έχει καταρρεύσει και πρέπει να....
επαναδιατυπωθεί σε άλλη βάση», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ συμπληρώνεται:

«Το έχουμε επισημάνει εδώ και αρκετό καιρό και αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί κάποιοι υπεύθυνοι δεν θέλουν να το αντιληφθούν.

Η καταδρομική τύπου επίθεση που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά των ελληνικών φυλακών, μας δημιουργεί την πεποίθηση ότι αυτοί που έλαβαν μέρος είχαν στρατιωτική εκπαίδευση και ήταν αποφασισμένοι να φέρουν εις πέρας τον σκοπό τους αδιαφορώντας για οποιαδήποτε απώλεια ανθρώπινων ζωών».

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κάνουν επίσης λόγο για «φανταστικά σενάρια που ακούστηκαν από διάφορους παράγοντες εκτός του καταστήματος και έλεγαν ότι υπήρχαν οπλισμένοι κρατούμενοι στις ταράτσες και πυροβολούσαν προς πάσα κατεύθυνση».

Σημειώνουν τέλος ότι αυτά τα σενάρια προκάλεσαν μεγάλη σύγχυση και αποπροσανατόλισαν τελικά τις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν δραματικά οι έρευνες εντός και εκτός του καταστήματος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια