Εκτέλεσαν Έλληνα όμηρο ισλαμιστές μαχητές στη Νιγηρία....


Την εκτέλεση των επτά Χριστιανών, ανάμεσα στους οποίους κι ένας Έλληνας, που είχαν απαχθεί από το εργοτάξιο της εταιρείας Setraco Nigeria στις 17 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε, μέσω διαδικτύου, η ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση Ανσάρου. 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, με τον οποίο....
επικοινώνησε το NewsIt αρνήθηκε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει την είδηση και παρέπεμψε σε τηλεγράφημα που θα στείλει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. 

Εκτός από τον Έλληνα, στα χέρια των ισλαμιστών μαχητών βρίσκονταν Λιβανέζοι, Βρετανοί, Φιλιπιννέζοι και Ιταλοί υπήκοοι. Όλοι τους είχαν απαχθεί από ενόπλους, όταν μέλη της οργάνωσης επιτέθηκαν στο εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ανασάρου, οι επτά Χριστιανοί αιχμάλωτοι εκτελέστηκαν ως αντίποινα για μία επιχείρηση απελευθέρωσής τους από νιγηριανές και βρετανικές δυνάμεις.
Οι νιγηριανές Αρχές ανέφεραν στο Associated Press πως δεν έχουν γνώση καμίας επιχείρησης για τη διάσωση των ομήρων.

Η Ανσάρου είναι παρακλάδι της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, η οποία είναι υπεύθυνη για το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων στη Νιγηρία. Σύμφωνα με το Associated Press, η οργάνωση είναι υπεύθυνη για το θάνατο τουλάχιστον 792 ανθρώπων μόνο 2012, ενώ κρατά και μία επταμελή γαλλική οικογένεια στο Καμερούν από τα τέλη Φεβρουαρίου.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια