Μήπως ο πραγματικός στόχος είναι οι 14 τόνοι χρυσού της Κύπρου;


Η πρόταση που έγινε για την Κύπρο από το Eurogroup είναι τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά "παράλογη" και γι αυτό ακριβώς τον λόγο υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα, μήπως τελικά αυτό που κρύβεται πίσω από όλη την Κυπριακή κρίση να είναι η επιθυμία για την κατάσχεση των αποθεμάτων χρυσού της Κύπρου;

Το άρθρο από το 'Voice of Russia' θέτει κάποια εύλογα ερωτήματα....


Γιατί είναι τόσο ειδική η περίπτωση της διάσωσης της Κύπρου;
Γιατί προτιμούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες να ωθήσουν την Κύπρο προς την πτώχευση βάζοντας "χέρι" στις καταθέσεις;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ διακινδυνεύουν την κατάρρευση της ευρωζώνης. Αν έχουν κάνει λάθος στο πακέτο διάσωσης με την εισφορά αλληλεγγύης τότε γιατί δεν είναι πρόθυμοι να το διορθώσουν; Οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές επιμένουν ότι η Κύπρος πρέπει να δώσει € 5,86 δισεκατομμύρια, γνωρίζοντας ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει τα χρήματα. Η περίεργη αυτή συμπεριφορά μας οδηγεί στο να πιστέψουμε ότι η τρόικα προσπαθεί να πετύχει κάτι άλλο που μέχρι στιγμής δεν έχει αναφέρει κανείς. 
Τι είναι αυτό που προσπαθούν να επιτύχουν;

Ας ρίξουμε μια ματιά στις αγορές χρυσού. 

Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, ότι οι κεντρικές τράπεζες των ανεπτυγμένων χωρών λειτουργούν ένα τεράστιο σύστημα συμπίεσης των τιμών στις αγορές χρυσού και αργύρου. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αγνοούν αυτό το γεγονός, αλλά αρκετοί πληροφοριοδότες, όπως ο πρώην χρηματιστής της Goldman Sachs Andrew Maguire, έχει καταλήξει σε στοιχεία, που υποστηρίζουν την υπόθεση μιας ευρείας συνωμοσίας προς την καταστολή των τιμών του χρυσού και του αργύρου. 

Για αρκετά χρόνια, γνωστοί χρηματιστές και επενδυτές, όπως οι Eric Sprott και John Sinclair έχουν προσπαθήσει να τραβήξουν την προσοχή του τύπου σ' αυτό το 'πρόβλημα'. 
Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς που έγιναν από τον επενδυτή Eric Sprott, είναι πιθανό ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (US Federal Reserve) δεν έχει σχεδόν καθόλου διαθέσιμο χρυσό οπότε η ικανότητα της να συνεχίσει την καταστολή στις τιμές του χρυσού μειώνεται. Αν αυτό είναι όντως αλήθεια, η κρίση της Κύπρου είναι ένα τεράστιο όφελος για τους χειριστές της αγοράς.

Το Ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό κανάλι, Ρωσία 24, αναφέρει ότι σύμφωνα με το τρέχον σχέδιο που συζητείται από το κυπριακό κοινοβούλιο, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου θα πουλήσει τα αποθέματα χρυσού της, προκειμένου να καλύψει ένα μέρος από τα € 5,86 δισεκατομμύρια που απαιτούνται από το Eurogroup. 

Οι άλλες πηγές "συνεισφοράς" της χώρας περιλαμβάνουν τα εξωφρενικά μέτρα που ακούγονται εδώ και μια βδομάδα όπως είναι η ειδική εισφορά για τους τραπεζικούς λογαριασμούς και η απαλλοτρίωση των χρημάτων στο συνταξιοδοτικό σύστημα της Κύπρου, έτσι μέσα σ' όλα αυτά κανείς δεν δίνει σημασία στην πώληση χρυσού. 

Τα αποθέματα χρυσού της Κύπρου είναι κάπου στους 13,9 τόνους. 

Αν και δεν είναι μια μεγάλη ποσότητα, τα αποθέματα αυτά αντιπροσωπεύουν τα αποθέματα στην κεντρική τράπεζα ( 'physical gold' not 'paper gold') κάτι που τα καθιστά πολύτιμα από τη σκοπιά των αγορών. 

Εάν οι κεντρικές τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διατηρούν τις χαμηλές τιμές δεν έχουν χρυσό πλέον τότε ακόμη και η κάθε ουγγιά είναι ανεκτίμητη. 

Ο χρόνος έχει δείξει ότι οι διαχειριστές της αγοράς χρυσού είναι εξαιρετικά ισχυροί και θα κάνουν το πάν για να κρατήσουν τις τιμές του χρυσού και του αργύρου μειωμένες. 

Αν πρέπει να αναγκάσουν μια χώρα να πτωχεύσει, προκειμένου να πάρουν 13,9 τόνους χρυσού θα το κάνουν. Εάν για να το κάνουν αυτό πρέπει να δημιουργήσουν ένα σύννεφο για να αποσπάσουν την προσοχή των ΜΜΕ τότε θα το κάνουν και αυτό. Αν είναι επιτυχής τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει συνέχεια με τα Ισπανικά και τα Ιταλικά αποθέματα χρυσού.

Το άρθρο από την ιστοσελίδα 'Voice of Russia' μας έκανε να σκεφτούμε εάν μπορεί να υπάρχει κάτι πίσω από την θεωρία του χρυσού ή εάν είναι περισσότερο άλλη μια θεωρία συνωμοσίας.
onalert.gr/
Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...