Η Γκάφα της αστυνομίας με τον ξυλοδαρμό και το Photoshop για να κρύψει τα σημάδια.



 Με τον Αλ. Γρηγορόπουλο ήταν το μοιραίο βράδυ του 2008 ο ένας από τους τέσσερις, που ήταν φίλος του και βασικός μάρτυρας κατηγορίας των αστυνομικών....
Εμφανή τα σημάδια ξυλοδαρμού και στις 4 φωτογραφίες 
Δείτε όλες τις φωτογραφίες των συλληφθέντων
"Οι συλληφθέντες χτυπήθηκαν κατά την «δυναμική επιχείρηση» που έγινε στο βαν στο οποίο επέβαιναν μετά την ληστεία γιατί προέβαλαν αντίσταση" λέει η αστυνομία....

"Καθαρά" τα όπλα, δεν είχαν ξαναχρησιμοποιηθεί.
Αλγεινή εντύπωση από τις φωτογραφίες των συλληφθέντων για τη ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης. Η αστυνομία προσπάθησε να κρύψει την κακοποίησή τους με Photoshop. Σχόλια "φωτιά" στο 
twitter.
Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν οι φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων για τη ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης, που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από εισαγγελική διάταξη, καθώς είναι εμφανή τα σημάδια του ξυλοδαρμού που υπέστησαν, αλλά και η προσπάθεια της αστυνομίας να τα κρύψει, με photoshop.
Το γεγονός παίρνει άλλες διαστάσεις, σε μια περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα δέχεται σκληρή κριτική, όσον αφορά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας.
Με τη δημοσίευση των φωτογραφιών το Twitter πήρε φωτιά, με πολλούς χρήστες να κάνουν λόγο για βασανιστήρια, να γράφουν Tweets στα αγγλικά και άλλες γλώσσες, ώστε να τα διαβάσουν χρήστες σε όλο τον κόσμο και να ειρωνεύονται με σύγκριση εικόνων το άτεχνο Photoshop της αστυνομίας.
Πράγματι στην φωτογραφία του Ν. Ρωμανού, ο εμπνευστής της "καλλιτεχνικής παρέμβασης", έχει κρύψει το πρήξιμο στο μάτι, ενώ αλλοιωμένες είναι και οι άλλες φωτογραφίες, με στόχο να μη φανούν τα σημάδια του ξυλοδαρμού.





Οι τέσσερις συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Έξω από τη ΓΑΔΑ βρίσκονται από το πρωί συγγενείς των νεαρών, ενώ η μητέρα του Μπουρζούκου, η οποία είναι γιατρός του ΕΚΑΒ, κατήγγειλε το γεγονός ότι οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα.
Από την Αστυνομία διευκρινίστηκε ότι οι συλληφθέντες χτυπήθηκαν κατά τη "δυναμική επιχείρηση" που έγινε στο βαν στο οποίο επέβαιναν μετά τη ληστεία γιατί προέβαλαν αντίσταση.
Ακολουθούν μερικά Tweets, που εκφράζουν από τη μια την οργή για την κακοποίηση συλληφθέντων σε ένα κράτος Δικαίου, από την άλλη τη θυμηδία για την προσπάθεια να ξεγελαστεί η κοινή γνώμη με τόσο άτεχνο τρόπο, που στην πραγματικότητα εκθέτει εις διπλούν την Ελληνική Αστυνομία.


Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τις φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων για τις ληστείες στο Βελβεντό της Κοζάνης. Στις φωτογραφίες είναι εμφανές ότι οι συλληφθέντες έχουν κακοποιηθεί καθώς επίσης ότι οι φωτογραφίες έχουν υποστεί επεξεργασία.

Πρόκειται για τους ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη του Χαράλαμπου και της Γεωργίας, γεν.31-05-1988 στο Αμαρούσιο Αττικής 

ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ Ανδρέα – Δημήτριο του Ιωάννη και της Παντελιάς , γεν. 22-11-1989 στο Χολαργό Αττική 

ΠΟΛΙΤΗ Δημήτριο του Κωνσταντίνου και της Ευτυχίας, γεν. 29-12-1991 στον Χολαργό Αττικής 

ΡΩΜΑΝΟ Νικόλαο του Γεωργίου και της Παυλίνας - Μαρίας, γεν. 27-01-1993 στην Αθήνα Αττικής 

Στην κατοχή των συλληφθέντων ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη και ΠΟΛΙΤΗ Δημήτριου βρέθηκαν πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας.

Συγκεκριμένα βρέθηκε:
1. Το υπ’ αριθ. ΑΑ 003310 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 28-04-2004 από Α.Τ. Καλλιθέας υπό στοιχεία: ΓΙΑΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος του Γεωργίου και της Αναστασίας, γεν. 01-09-1987 στην Αθήνα Αττικής, δημότης Καλλιθέας Αττικής 

2. Tο υπ’ αριθ. ΑΙ 011476 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 02-07-2009 από Τ.Α. Αμπελοκήπων υπό στοιχεία: ΚΑΛΥΒΑΣ Ελευθέριος του Δήμου και της Άννας, γεν. 08-01-1993 στο Χολαργό Αττικής, δημότης Αράχωβας Βοιωτίας, αντίστοιχα. 

Επίσης, σε βάρος του ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη έχουν εκδοθεί Εντάλματα Σύλληψης, για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ομοίως, σε βάρος του ΠΟΛΙΤΗ Δημητρίου έχουν εκδοθεί Εντάλματα Σύλληψης για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σε βάρος των τεσσάρων προαναφερομένων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της αρπαγής από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της χρήσης πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, της αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απλής σωματικής βλάβης. 

Οι τέσσερις δράστες οδηγήθηκαν το απόγευμα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κοζάνης, και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη. Και οι τέσσερις θα μεταφερθούν απόψε στην Αθήνα, όπου θα εξεταστούν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ αύριο θα οδηγηθούν στον ανακριτή για τις υποθέσεις που κατηγορούνται. 

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης από το kozan.gr όπου οι συλληφθέντες φωνάζουν "Zήτω η αναρχία"



Ο φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου που ήταν μπροστά στη δολοφονία του

Φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του φέρεται να είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες της διπλής ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες.

Σχετικά με την εμπλοκή του φίλου του Γρογορόπυλου ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας εξέδωσε την ακόλουθη γραπτή δήλωση:

"Με πολύ μου λύπη πληροφορήθηκα την εμπλοκή του νεαρού Νικολάου Ρωμανού στην υπόθεση των ληστειών στην Κοζάνη.
Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι θεωρούσα και θεωρώ τόσο την υπόθεση Γρηγορόπουλου – Κορκονέα, όσο και την χθεσινή υπόθεση των ληστειών της Κοζάνης, όπου φέρεται να συμμετέχει ο Νικόλαος Ρωμανός, ανθρώπινες τραγωδίες, όπου τόσο οι δράστες, όσο και τα θύματα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο λεπτομέρειες ενός ανθρωποφάγου συστήματος, που την μια φορά, γιατί έτσι το συμφέρει σε δικαιώνει, και την άλλη επειδή πάλι έτσι το συμφέρει σε κονιορτοποιεί.
Δεν θα πάρω θέση. Εγώ στην υπόθεση Κορκονέα – Γρηγορόπουλου δεν έκανα τίποτα άλλο παρά να βοηθήσω την δικαιοσύνη να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση, πιστεύοντας ότι ο εντολέας μου, αστυνομικός των 600 ευρώ, πατέρας τριών ανηλίκων τέκνων, ηλικίας 2, 4 και 6 ετών, δεν ήταν ένας ψυχρός δολοφόνος, όπως τον είχαν προκαταδικάσει, κορυφαίοι πολιτικοί ταγοί που τότε τα Μ.Μ.Ε τους τιμούσαν και κονιορτοποιούσαν τον εντολέα μου, ενώ σήμερα τα ίδια Μ.Μ.Ε. τους αποκαλούν «προδότες» που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ, αλλά ένας τραγικά άτυχος άνθρωπος.
Την ίδια θέση κρατώ και σήμερα, σεβόμενος την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τον πόνο της οικογένειας του και συμμερίζομαι επίσης τον πόνο και την αγωνία, ολόκληρης της οικογένειας Νάσιουτζικ για την εμπλοκή ενός ευαίσθητου κοινωνικά και συναισθηματικά παιδιού, όπως ο Νίκος Ρωμανός, στην δύνη τέτοιων επιλογών που οδηγού ευαίσθητα και αξιόλογα παιδιά, οι ψυχροί καθοδηγητές τους, οι οποίοι σημειωτέον πάντοτε μένουν στο σκοτάδι.
Με την ίδια φιλοσοφία ζωής που υπερασπίστηκα τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, με την ίδια φιλοσοφία ζωής θα υπερασπιζόμουνα και τον Νικόλαο Ρωμανό".

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συλληφθείς ήταν βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη των δύο αστυνομικών για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, που άναψε τη σπίθα για τα τρομακτικά επεισόδια που συγκλόνισαν την Αθήνα.

Η αποκάλυψη αυτή βέβαια δεν μπορεί να συνδεθεί και να ρίξει σκιές στον δολοφονημένο Αλέξη Γρηγορόπουλο.Και πολύ περισσότερο κανείς δεν μπορεί να ''παίξει'' με σενάρια τρομοκρατίας για τότε, αφού το δεκέμβρη του 2008 τόσο ο αδικοχαμένος Αλέξης όσο και ο συλληφθείς φίλος ήταν μόλις 16 ετών.

Ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» και ένα ακόμη από τα καταζητούμενα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» είναι μεταξύ των 4 συλληφθέντων της κινηματογραφικής διπλής ληστείας του Βελβεντού Κοζάνης. Πρόκειται για φοιτητές από Αθήνα και επαρχία ηλικίας 24 έως 30 χρόνων. Στην κατοχή τους βρέθηκαν πλαστές ταυτότητες, και τη στιγμή της σύλληψης υποστήριζαν ότι δεν αναγνωρίζουν την εξουσία των αστυνομικών και αρνούνταν να πουν το οτιδήποτε στους αστυνομικούς.

Κι οι δύο είχαν θεωρηθεί ύποπτοι για την αιματηρή ληστεία στην Πάρο το περασμένο καλοκαίρι. Οι άλλοι δύο είναι σπουδαστές στην Κοζάνη που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Εύλογα πλέον οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ερευνούν αν ανάμεσα στους καταζητούμενους ληστές στον Βελβεντό είναι και άτομα που συμμετείχαν στην βομβιστική επίθεση στο Μall ή σε άλλες ανάλογες επιθέσεις στην Αττική. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή και το απόγευμα στον εισαγγελέα, ενώ σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας, οι δράστες ήταν συνολικά 8 και έδρασαν ως εξής: δύο άτομα, που φορούσαν κουκούλες, έσπασαν με τσεκούρι την τζαμαρία της Αγροτικής και αφού μπήκαν μέσα άρπαξαν με την απειλή όπλων 175.940 ευρώ, ενώ ένας συνεργός τους βρισκόταν έξω ακριβώς από την πόρτα της τράπεζας.

Ταυτόχρονα, δύο άλλα άτομα, μπήκαν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, από την κεντρική είσοδο και με την απειλή όπλων άρπαξαν 4.020 ευρώ, ενώ ένας συνεργός τους βρισκόταν έξω ακριβώς από την πόρτα του Ταμιευτηρίου.

Παράλληλα ένα έβδομο οπλισμένο άτομο, βρισκόταν σε κοντινή απόσταση έχοντας οπτική επαφή με την Αγροτική Τράπεζα και με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Όταν οι ληστές ολοκλήρωσαν το έργο τους, έφυγαν με δύο αυτοκίνητα τα οποία στη συνέχεια εγκατέλειψαν και επιβιβάστηκαν σε φορτηγάκι. 

Στη συνέχεια, με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό Κοζάνης - Βέροιας και εξανάγκασαν τον οδηγό του (οδοντίατρος στο επάγγελμα) να επιβιβαστεί στην κλούβα μαζί με τρεις από τους δράστες. Οι υπόλοιποι τέσσερις επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του οδοντιάτρου και κατευθύνθηκαν προς τη Βέροια.

Αστυνομικοί που είχαν στήσει μπλόκα, εντόπισαν το φορτηγάκι να κινείται με κατεύθυνση προς Βέροια και μετά απο καταδίωξη ακινητοποιήθηκε μέσα στην πόλη. Ένας από τους δράστες απείλησε τους αστυνομικούς με όπλο, ωστόσο, συνελήφθησαν και οι τρεις δράστες και απελευθερώθηκε ο οδοντίατρος. Στην κατοχή των δραστών βρεθήκαν και κατασχέθηκαν δυο καλάσνικοφ , ένα υποπολυβόλο τύπου Scorpion , μια επαναληπτική καραμπίνα, ένα πιστόλι zastava και ένα πιστόλι Beretta .

Νωρίτερα, κοντά στην Εθνική οδό Κοζάνης – Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Πολυμύλου, εντοπίστηκε το φορτηγάκι “ασθενοφόρο” που περίμενε στο σημείο τους υπόλοιπους. Οταν ο οδηγός του οχήματος κατάλαβε τους αστυνομικούς, ανέπτυξε ταχύτητα και μετά απο καταδίωξη οι αστυνομικοί τον εγκλώβισαν σε χώρο των ορυχείων της Δ.Ε.Η στην Πτολεμαΐδα. 

Ο δράστης βγήκε από το φορτηγάκι με το καλάσνικοφ που είχε μαζί του, επιχείρησε να βάλει φωτιά στο όχημα αλλα συνελήφθη απο τους αστυνομικούς. 

Δείτε το βίντεο από την ώρα της σύλληψης

Από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, παρακαλούνται όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με τους τέσσερις συλληφθέντες, να επικοινωνήσουν στους τηλεφωνικούς αριθμούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, 170, 1014 και 1964 ή στο e-mail ctu@hellenicpolice.gr με τη δέσμευση ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια