Ανοχύρωτη πόλη η Αθήνα και εικόνες πανικού από την Καταιγίδα.

Στο έλεος της καταιγίδας η πρωτεύουσα
Εικόνα ανοχύρωτης πόλης παρουσιάζει από τα ξημερώματα η Αθήνα και τα προάστιά της.

Κεντρικές οδικές αρτηρίες πλημμυρισμένες, βλάβες σε δίκτυα της ΔΕΗ και διακοπές ηλεκτρισμού σε πολλές περιοχές, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος κομμένος στα δύο....

είναι τα βασικά προβλήματα, που έχει προκαλέσει η πρωτοφανής και πολύωρη νεροποντή, που έπληξε την Αττική.

Σε αρκετά σημεία, όπως στην περιοχή του Χαϊδαρίου και του Περιστερίου, έριξε χαλάζι. Προβλήματα υπάρχουν και στην περιοχή έξω από το Αττικό Νοσοκομείο.

Προβλήματα υπάρχουν και στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, ενώ κλειστή είναι εδώ και λίγη ώρα η οδός Πειραιώς από την Πέτρου Ράλλη μέχρι και το ύψος της Χαμοστέρνας, όπου υπάρχουν ακινητοποιημένα αυτοκίνητα. Κλειστή και η παραλιακή, στο ύψος του δημαρχείου της Βούλας. Κυκλοφοριακά προβλήματα έχουμε στο Κερατσίνι, στην Ιχθυόσκαλα και σε όλο τον Πειραιά. Μικρής έκτασης κατολίσθηση σημειώθηκε στο Σκαραμαγκά. Δέντρο έπεσε επί της οδού Ούλοφ Πάλμε στα Ιλίσια με αποτέλεσμα να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην κυκλοφορία.
Στο έλεος της καταιγίδας η πρωτεύουσα

Προβλήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Λίγο πριν τις 09:30 λόγω της ισχυρής βροχής και των ανέμων, δέντρο έπεσε μέσα στις γραμμές του ηλεκτρικού στο Θησείο. Αποτέλεσμα ήταν να λειτουργεί για μισή περίπου ώρα μόνο το τμήμα Πειραιάς-Ταύρος και η γραμμή Ομόνοια-Κηφισιά. Η γραμμή Ταύρος-Ομόνοια παρέμενε κλειστή. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε κατά τις 09:50. Στο μεταξύ, αργότερα, έκλεισε ξανά ο ηλεκτρικός στο Θησείο λόγω νεροποντής. Τα δρομολόγια στο τμήμα Ταύρος-Ομόνοια επανεκκίνησαν μετά τις 12:00.


Έχει κλείσει και ο σταθμός του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής, καθώς πλημμύρισαν οι έξοδοι προς τη Βασιλίσσης Σοφίας. Πλημμυρισμένος είναι και ο σταθμός του Ευαγγελισμού, αλλά, ωστόσο, παραμένει ανοικτός μέχρι νεωτέρας. Με μεγάλες καθυστερήσεις πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων και του τραμ.

Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Δημοκρατίας στο Κερατσίνι, από το ύψος της Γρηγορίου Λαμπράκη, και στα δυο ρεύματα. Πολλοί φωτεινοί σηματοδότες βρίσκονται εκτός λειτουργίας, προκαλώντας προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. Εν τω μεταξύ δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν σπεύσει για να απεγκλωβίσουν οδηγούς από τα οχήματά τους τόσο στο Κερατσίνι, όσο και στη Σταμάτα και τον Μαραθώνα. Κλειστές είναι η λεωφόρος ΝΑΤΟ και η Σπύρου Λούη στο Μαρούσι, όπως και η Αμαρουσίου-Χαλανδρίου προς Μαρούσι, στο ύψος της Φραγκοκκλησιάς.


Απροσπέλαστοι παραμένουν πολλοί δρόμοι κυρίως στα δυτικά προάστια ενώ λόγω συσσώρευσης υδάτων κλειστές παραμένουν και κεντρικές αρτηρίες. Το οδόστρωμα της λεωφόρου Αθηνών, από το Δαφνί μέχρι και την έξοδο Θηβών στο Περιστέρι, είχε πλημμυρίσει, αλλά το πρόβλημα έχει επιλυθεί στο μεγαλύτερο βαθμό του.

Στην έξοδο προς Παλατάκι, έχει σχηματιστεί λίμνη νερού και τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τη στροφή. Στο σημείο έχει φτάσει η πυροσβεστική. Η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου είναι κλειστή στο ύψος του Ασπροπύργου προς Αθήνα, λόγω ακινητοποιημένων οχημάτων στο ύψος της Χαλυβουργικής. Προβλήματα και στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου. Κλείστή είναι και η Περιφερειακή Αιγάλεω.


Στη λεωφόρο Αλίμου, προς Ποσειδώνος, κάδοι έχουν μπει μέσα στο οδόστρωμα, λόγω των έντονων νοτιάδων που συνοδεύουν τη βροχή.

Σοβαρά προβλήματα σημειώνονται στην εθνική οδό προς Κόρινθο, στην περιφερειακή Υμηττού και στη λεωφόρο Συγγρού, από τον Νέο Κόσμο ως τη Μακρυγιάννη στο ρεύμα προς Αθήνα.


Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 600 κλήσεις για απάντληση υδάτων από σπίτια, ενώ διακοπή ρεύματος υπάρχει σε αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας, όπως Ηλιούπολη και Αργυρούπολη. Μεταξύ αυτών και μία έκτακτη κλήση για απεγκλωβισμό εγκύου από υπόγειο στο Χολαργό, στην οδό 25ης Μαρτίου. Μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται σε Ντράφι, Μενίδι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Νίκαια, Περιστέρι και Πέραμα. Σε όλο το λεκανοπέδιο επιχειρούν 50 συνεργεία με 100 πυροσβέστες.
Υπερχείλισε νωρίτερα ο Ιλισσός ποταμός, στο ρέμα προς Τζιτζιφιές και το νερό είχε βγει στον παράλληλο δρόμο της λεωφόρου Ποσειδώνος, όμως σιγά-σιγά τα φαινόμενα υποχώρησαν. Υπόγεια έχουν πλημμυρίσει στο Μοσχάτο.


Εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης, στην Ηλιούπολη, κολώνες φωτισμού της ΔΕΗ έπεσαν νωρίτερα στο οδόστρωμα, με κλειστή τη μία λωρίδα για πάνω απο μια ώρα. Άνθρωποι της πυροσβεστικής προσπαθούσαν να τις κόψουν με αλυσοπρίονο.


Χαρακτηριστικό της πυκνότητας, της ποσότητας και της έντασης της βροχής, που έχει πέσει, είναι το στοιχείο - σύμφωνα με το μετεωρολόγο, Θοδωρή Κολυδά - σύμφωνα με το οποίο μέσα σε λίγες ώρες καταγράφηκαν 70 χιλιοστά βροχής, όταν ο μέσος όρος βροχόπτωσης για το Φεβρουάριο συνολικά είναι στα 75 με 80 χιλιοστά!

Βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ

Διακοπές ρεύματος σημειώνονται σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου. Οι βλάβες οφείλονται σε πτώσεις δέντρων στα δίκτυα της ΔΕΗ αλλά και σε πλημμύρες, οπότε χρειάζεται συνδυασμένη παρέμβαση τεχνικών της ΔΕΗ και της Πυροσβεστικής.
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η κακοκαιρία έχει θέσει εκτός λειτουργίας έξι γραμμές μέσης τάσης σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Καλλιθέα προς Ταύρο, Φιλοθέη προς Αγ. Παρασκευή, Θρακομακεδόνες, Χολαργό. Προβλήματα καταγράφονται ακόμα στον Άλιμο, στην Παλλήνη, στον Κορυδαλλό και στον Πειραιά. Πολλές εξ αυτών των περιοχών είναι χωρίς ρεύμα εδώ και πέντε ώρες. Σύμφωνα με την επιχείρηση, τα συνεργεία χρειάζονται τουλάχιστον δύο ώρες για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Ακυρώσεις δρομολογίων πλοίων

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τον Πειραιά γίνονται κανονικά, με ορισμένες εξαιρέσεις. Συγκεκριμένα, μικροπροβλήματα σημειώθηκαν το πρωί στα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα δεν εκτελέστηκαν τα πρωϊνά δρομολόγια από Πειραιά για Αίγινα-Αγκίστρι-Πόρο και Ύδρα-Ερμιόνη-Σπέτσες. Επίσης, δεν εκτελέστηκε το πρωινό τοπικό δρομολόγιο από Σαλαμίνα για Πειραιά και από Ραφήνα για Μαρμάρι.
news.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια