Παραλύει σήμερα η Ελλάδα από την γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


Γενική 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως. Ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.
Τα αιτήματα είναι η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και η καταπολέμηση της ανεργίας. Πέρα από τους εργαζόμενους....
στις αστικές συγκοινωνίες, στην απεργία συμμετέχουν η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση (με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ), οι εφοριακοί, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι δικηγόροι των ΔΣ Αθηνών και Πειραιά, οι μηχανικοί, οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ.

Στην απεργία έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει καλέσει το ιατρικό σώμα να λάβει μέρος στις κινητοποιήσεις, καλύπτοντας, έτσι όσους ιδιώτες γιατρούς θέλουν να απεργήσουν. Συμμετοχή στην απεργία έχουν δηλώσει και γιατροί του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥ-ΠΙΚΑ), ενώ και οι Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής έχει καλέσει τα μέλη του να απέχουν από την εργασία τους.

Στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ

Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της Αθήνας στις μετακινήσεις τους λόγω των στάσεων εργασίας των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.  Επίσης, η χώρα αύριο θα είναι χωρίς τρένα και Προαστιακό, λόγω της συμμετοχής ΠΟΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών) στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ.

Τι θα κάνουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

- ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: Θα λειτουργήσουν από τις 9.00 το πρωί εως τις 9.00 το βράδυ.

- ΤΡΟΛΛΕΥ: Θα λειτουργήσουν απο τις 8.00 το πρωί εως τις 9.00 το βράδυ.

- ΜΕΤΡΟ: Θα λετουργήσει κανονικά καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επιστράτευση. Τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δε θα πραγματοποιούνται λόγω της απεργίας στον Προαστιακό.

- ΤΡΑΜ: Θα λειτουργήσει κανονικά καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επιστράτευση.

- ΗΣΑΠ: Θα λειτουργήσει κανονικά καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επιστράτευση.

- ΟΣΕ: Δε θα κινηθουν τα τρένα καθόλου λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία

- ΠΡΟΑΣΤΙΚΟΣ: Δε θα κινηθεί κανένας συρμός λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία.

Κλειστές σήμερα και οι λαϊκές αγορές.

www.kathimerini.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια