Δεν ήρθε να μας πουλήσει σήμερα όπλα , αλλά ήρθε να πάρει το νερό το ηλεκτρικό και τα τρένα!



Μπορεί όπως είπε και ο ίδιος να μην ήρθε σήμερα να μας πουλήσει όπλα, γιαυτό θα έρθει ο Γάλλος υπουργός άμυνας, αλλά θέλει το νερό το ηλεκτρικό τα τρένα και φυσικά το φιλέτο που δεν είναι άλλο από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου.
Οι άνθρωποι δεν θέλουν την Ακρόπολη η τα νησιά μας αλλά θέλουν αυτό που σε κάποια....
χρόνια θα γίνει παγκόσμιος πόλεμος για την απόκτηση του. Ποιο είναι αυτό ; Μα φυσικά το νερό.
Αυτή η επίσκεψη έχει ε΄να στόχο, να πληρώσουμε τα "γραμμάτια" μας προς τους Γάλλους. 
Ήρθε να επενδύσει στην Ελλάδα, είπε χωρίς περιστροφές ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Αντώνης Σαμαράς του άνοιξε την πόρτα. Και οι δυο αναφέρθηκαν στις δυο συμφωνίες που έχουν ήδη υπογραφεί μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.  


Με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την Ελλάδα και τους Έλληνες ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Δεν έκρυψε επίσης την ενόχλησή του για τα δημοσιεύματα που τον έφεραν να έρχεται στην Ελλάδα για να πουλήσει φρεγάτες. "Δεν ήρθα στην Ελλάδα για να πουλήσω εξοπλισμούς, το άκουσα κι αυτό, ήρθα για να δείξω αλληλεγγύη στις προσπάθειές της", είπε χαρακτηριστικά.

Είπε βέβαια και κάτι άλλο: “Είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα και για την Ευρώπη η ύπαρξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Πιστεύω ότι εδώ θα επικρατήσει το διεθνές δίκαιο. Αν μπορέσει η Γαλλία να συνεκμεταλλευτεί η Γαλλία αυτά τα κοιτάσματα με την Ελλάδα θα το κάνει”.

Σαμαράς: Γαλλικές επιχειρήσεις θα μπουν στις αποκρατικοποιήσεις

Μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί, δεσμοί αιώνων, αλλά και ιδιαίτεροι δεσμοί τις τελευταίες δεκαετίες, ανέφερε στην αρχή των δηλώσεων του ο Αντώνης Σαμαράς κάνοντας αναφορά στη στήριξη της Γαλλίας απ' την απελευθέρωση της Ελλάδας ως και την επάνοδο της δημοκρατίας στη χώρα μετά το '74, αλλά και τη στήριξη της Γαλλίας στην είσοδο της χώρας στην Ενωμένη Ευρώπη.

“Ενημέρωσα τον Γάλλο πρόεδρο για την πρόοδο στην καταπολέμηση ελλείμματος και διαρθρωτικές αλλαγές μεγάλο βαρύ τίμημα σε ύφεση και ανεργία” είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε σεβασμό του για τις θυσίες ελληνικού λαού υποστηρίζοντας ότι θα χρειαστούν μέτρα ανάπτυξης

“Συζητήσαμε για τις ευκαιρίες γαλλικών επενδύσεων στην ενέργεια, τις κατασκευές, τις μεταφορές , την άμυνα, τη διαχείρηση των υδάτινων πόρων, αλλά και τη δυνατότητα ενεργού ανάμιξης γαλλικών επιχειρήσεων στο ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

“Ήδη η Γαλλία μας βοηθά σε ζητήματα δημόσιας διοίκησης”, είπε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας πως η Γαλλική πλευρά “θα βοηθήσει και σε ότι έχει να κάνει και με θέματα κτηματολογίου αλλά και σε θέματα διοίκησης.”
“Είχαμε τη δυνατότητα να υπογράψουμε μια συμφωνία σε επίπεδο τουρισμού, ενώ θα εξεταστεί και η δυνατότητα συμμετοχής της Γαλλίας στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο για την ενίσχυση της ρευστότητας.” συμπλήρωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

“Σήμερα θα υπογραφεί επίσης μια συμφωνία μεταξύ των συνδέσμων βιομηχανιών των δύο χωρών” ανέφερε ο Πρωθυπουργός και αναφερόμενος προς τον κ. Ολάντ τόνισε πως η Γαλλία ήταν πάντα το κέντρο της Ευρώπης, στήριξε την Ελλάδα να μπει και να παραμείνει στην Ευρώπη, ενώ σήμερα τη στηρίζει για να βγει από την κρίση.

Ολάντ: Δεν ήρθα να πουλήσω όπλα στην Ελλάδα

Ο Γάλλος Πρόεδρος, είπε ότι ήρθε στην Ελλάδα προκειμένου να εκφράσει στον ελληνικό λαό την στήριξη της Γαλίας και να εκφράσει την εμπιστοσύνη του για την δράση της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες.

Είπε ότι υπάρχουν ιστορικές σχέσεις φιλίας και είναι τιμή για την Γαλλία που μπόρεσε σε σημαντικές ιστορικές στιγμές να συνεισφέρει στην ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα ήταν πάντα στο πλευρό της Γαλλίας σε όλες τις δυστυχισμένες ή ευτυχισμένες πλευρές της ιστορίας.

"Και όταν ακούω τους Έλληνες ηγέτες να μιλούν γαλλικά πείθομαι", είπε χαρακτηριστικά.

Είμαι εδώ, ως ηγέτης μιας χώρας που θέλησε η Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη και από την πρώτη στιγμή προσπάθησα να πείσσω όλους τους ηγέτες ότι έπρεπε η Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη.

"Καμία άλλη χώρα δεν έχει περάσει από τέτοιες δοκιμασίες. Επρεπε να γίνουν θυσίες και μεταρρυθμίσεις αλλά την ίδια ώρα πρέπει να δώσουμε στην Ελλάδα κάθε δυνατότητα και κάθε ευκαιρία να πετύχει τους στόχους της. Επιτρέψαμε στην Ελλάδα να αποκτήσει την απαραίτητη ρευστότητα από την στιμγή που τήρησε τις δεσμεύσεις της."

Ο κ. Ολάντ αναφέρθηκε σε τομείς που θα υπάρξει συνεργασία όπως στην δημόσια διοίκηση, στην υγεία, στον τουρισμό, στο φορολογικό, στο κτηματολόγιο, στην ενέργεια, στο νερό, στους σιδηροδρομους και προανήγγειλε ότι οι γαλλικές επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν με κάθε διαφάνεια σε όλους τους διαγωνισμούς για τις αποκρατικοποιήσεις.

"Οταν μιλάμε για αλληλεγγύη, δεν αναφερόμαστε μόνο σε ρευστότητα αλλά μιλάμε και για ανάπτυξη, είπε ο κ. Ολάντ και συνέχισε: "Στηρίζω την δράση της Ελλάδας και ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Έλληνα πρωθυπουργό διότι ήταν η πρώτη χώρα στην ευρώπη που μας στηριξε στην επιχείρησή μας στο Μάλι."

Και πρόσθεσε αναφερόμενος στους εξοπλισμούς: "Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας θα έρθει στην Ελλάδα. Δεν ήρθα στην Ελλάδα για να πουλήσω εξοπλισμούς - το άκουσα κι αυτό - ήρθα για να δείξω αλληλεγγύη. Οι προσπάθειες των Ελλήνων ηταν χρησιμες για όλη την Ευρώπη. Ήρθα για να δώσω στην Ελλάδα ένα μήνυμα φιλίας, στήριξης και ανάπτυξης."

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια