Γιος της Παυλίνας Νάσιουτζικ, αγνώστου πατρός ; εγγονός του Αθανάσιου Νάσιουτζικ ο οποίος το 1984 είχε δολοφονήσει με σφυρί τον Αθανάσιο Διαμαντόπουλο στο Κολωνάκι και κολλητός του Αλέξη Γρηγορόπουλου ο ένας από τους συλληφθέντες στο Βελβεντό.
Η ιστορία του Νίκου Ρωμανού είναι πλούσια παρά το νεαρό της ηλικίας του.
Ο μικρός από τα 15 τριγυρνάει σε διάφορες οργανώσεις αλλά η μάνα του φαίνεται δεν είχε και πολύ χρόνο να ασχοληθεί με τον γιο της. Ίσως είχε άλλες προτεραιότητες.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ
Η συγγραφέας Παυλίνα Νάσιουτζικ γεννήθηκε το 1962, σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ και είναι διδάκτωρ Φιλοσοφίας. Έγινε γνωστή με τα βιβλία "Μαμάδες Βορείων Προαστίων", "Κόψτε τα νυφικά" και "Μύκονος Μπλουζ". Μεγάλωσε στα πούπουλα καθώς η μεγαλοαστική οικογένεια της ήταν πάμπλουτη. Ο πατέρας της Αθανάσιος Νάσιουτζικ ήταν επιχειρηματίας και πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών. Η παραμυθένια ζωή της Παυλίνας Νάσιουτζικ άλλαξε βίαια και απότομα το 1984 όταν ο πατέρας της κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Αθανάσιου Διαμαντόπουλου στο Κολωνάκι. Η συγγραφέας μάλιστα έγραψε και βιβλίο για το θέμα αυτό με τον τίτλο "Τόση λίγη αλήθεια - H υπόθεση Νάσιουτζικ εκ των έσω".
To τραύμα ωστόσο που της άφησε η υπόθεση αυτή τη στιγμάτισε για πάντα αν και η ίδια πίστευε και πιστεύει πως ο πατέρας της είναι αθώος. Η ίδια είχε πει σε συνέντευξη της ότι από την περιπέτεια του πατέρα της θυμάται την...οδύνη και τα επισκεπτήρια στις φυλακές.
"Να βλέπεις ένα πρόσωπο κομματιασμένο πίσω από τα κάγκελα. Οι άνθρωποι γύρω μου, εκεί στις φυλακές, ήταν πολύ συμπαθητικοί, ήταν όλοι αυτοί που περίμεναν να δουν τους δικούς τους ανθρώπους. Το σοκ μου δεν ήταν πως βρέθηκα εγώ εδώ με αυτούς τους ανθρώπους, το σοκ μου ήταν οι ιστορίες τους. Οι ποινικοί κρατούμενοι είναι οι επαναστάτες του αύριο" είχε χαρακτηριστικά δηλώσει.
ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ
Τον Ιούλιο του 2008 η Παυλίνα Νάσιουτζικ είχε δώσει συνέντευξη στον "Φιλελεύθερο" της Κύπρου και συγκεκριμένα στο ένθετο "Υστερόγραφο". Τότε είχε ανοίξει την καρδιά της και είχε μιλήσει όχι μόνο για τον πατέρα της αλλά και τον γιο της Νίκο Ρωμανό.
Στο ερώτημα εάν ένα παιδί ισορροπεί έναν άνθρωπο που πάσχει από κατάθλιψη η κυρία Νάσιουτζικ είχε απαντήσει "ένα παιδί, μελλοντικά, μπορεί να σε ξαναρίξει στην κατάθλιψη, μπορεί και να σε ξεκάνει. Μέχρι τα πρώτα 10 χρόνια του παιδιού έχεις τη χαρά ότι διαμορφώνεις έναν άνθρωπο, ότι του δίνεις αρχές που μπορεί να είναι και ενάντια σε ό,τι προηγήθηκε, να είναι κάτι καινούργιο.
Μία φορά, για παράδειγμα, που έγραφε ο γιος μου διαγώνισμα στην ιστορία, μου λέει "έλα μαμά να διαβάσουμε ιστορία" και του απαντάω "χέσε την ιστορία, θα διαβάσουμε Μάριο Χάκκα". Μου λέει "μαμά, είσαι τρελή;". Εγώ ήξερα ότι την ιστορία θα την ξεχάσει, το κείμενο του Χάκκα όμως δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Ο Χάκκας θα του μείνει. Και ο ίδιος το θυμάται ακόμα. Μερικά βιβλία είναι πολύ μεγάλο δώρο στη ζωή μας".
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΜΕ ΤΙΣ 97 ΣΦΥΡΙΕΣ
Η στυγερή δολοφονία του 73χρονου Διαμαντόπουλου έγινε στις 24 Σεπτεμβρίου 1984. Ο τραγικός θάνατός του έγινε με σφυρί. Μάλιστα το θύμα δέχτηκε 97 χτυπήματα στο κεφάλι. Ο ιατροδικαστής είχε πει τότε πως ο δράστης ήθελε να του πολτοποιήσει τον εγκέφαλο. Το έγκλημα που προκάλεσε σάλο έμεινε γνωστό στην ιστορία ως "το έγκλημα στο Κολωνάκι".
Ο ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ
Ο Νίκος Ρωμανός ήταν 15 ετών όταν ο συμμαθητής του Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια του. Ήταν μάλιστα ο βασικός μάρτυρας κατά του Επαμεινώνδα Κορκονέα ο οποίος καταδικάστηκε για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Ωστόσο αν και βασικός μάρτυρας δεν κατέθεσε ποτέ στην επίμαχη δίκη...
Πέντε χρόνια μετά ο Νίκος Ρωμανός συλλαμβάνεται και κατηγορείται για τη διπλή ληστεία που έγινε στο Βελβεντό Κοζάνης το πρωί της περασμένης Παρασκευής ενώ ερευνάται και η συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση "Πυρήνες της Φωτιάς" λόγω των διασυνδέσεων του με τα άλλα φερόμενα ως μέλη της οργάνωσης.
0 Σχόλια
- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.