Στενός συνεργάτης του Στουρνάρα ο Συμεών Σικιαρίδης που χάθηκε από τη λίστα Λαγκάρντ!


Στενός συνεργάτης του Στουρνάρα ο Συμεών Σικιαρίδης!Ο άνθρωπος που μυστηριωδώς «εξαφανίστηκε» από τη λίστα Λαγκάρντ, δεν ήταν μόνο συγγενής του Παπακωνσταντίνου, αλλά έχει χρηματίσει –στο παρελθόν- στενός συνεργάτης και του νυν υπουργού Οικονομικών
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι από την αλλοιωμένη Λίστα Λαγκάρντ είχαν αφαιρεθεί μόνο τα ονόματα των συγγενών του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος και παρέλαβε το CD με τους Ελληνες καταθέτες της ελβετικής τράπεζας HSBC από την....
πρεσβεία μας στη Γαλλία, όπου το είχε παραδώσει το γαλλικό υπουργείο. Και ήταν αυτή ακριβώς η διαπίστωση που βάρυνε τα μέγιστα στην παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου στην προανακριτική αφού, στα μάτια της κοινής γνώμης και των συναδέλφων του βουλευτών, του έδωσε αυτό που ακούμε στην επιτυχημένη αμερικανική αστυνομική σειρά CSI να αποκαλούν «probable cause». Πιθανό κίνητρο, ελληνιστί.
Αυτό που αποκαλύπτουν τα έγγραφα τα οποία δημοσιοποιεί το newsbomb.gr είναι ότι τουλάχιστον ένας από τους «εξαφανισθέντες» από τη Λίστα Λαγκάρντ δεν ήταν καθόλου άγνωστος ούτε στο σημερινό υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα. Ο κ. Συμεών Σικιαρίδης, σύζυγος της εξαδέλφης του καταγγελλόμενου για την αλλοίωση της λίστας υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, Ελένης, έχει συνεργαστεί στενά με τον κ. Στουρνάρα στο παρελθόν.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σικιαρίδης χρημάτισε εκτελεστικός διευθυντής επενδύσεων της Εμπορικής Κεφαλαίου και Συμμετοχών (Emporiki Venture Capital), την περίοδο που ο κ. Στουρνάρας ήταν πρόεδρος της θυγατρικής εταιρείας της τράπεζας (η οποία αργότερα απορροφήθηκε από τη μητρική). Όμως, οι... συμπτώσεις δε σταματούν εδώ. Όπως προκύπτει από το ΦΕΚ 3914/11.5.2004, ο κ. Σικιαρίδης ήταν πολύ παραπάνω από ένα απλό στέλεχος της εταιρείας στην οποία προέδρευε ο νυν υπουργός Οικονομικών, αφού σε πολλά και σημαντικά θέματα λειτουργούσε αντ' αυτού!
Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο είχε εξουσιοδοτήσει τον κ. Σικιαρίδη να εκπροσωπεί την εταιρεία με πρόεδρο τον κ. Στουρνάρα (υπογράφοντας από κοινού με ένα ακόμη εξουσιοδοτημένο στέλεχος) στις ακόλουθες πράξεις:
- Να συνάπτουν συμφωνίες με τρίτους για παροχή ή προμήθεια αγαθών ή υπηρεσιών σχετικών με τη λειτουργία και το σκοπό της Εταιρείας μέχρι του ποσού των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ για κάθε περίπτωση.
- Να αναλαμβάνουν χρήματα, χρηματόγραφα, να εισπράττουν χρήματα, να εκδίδουν οπισθογραφούν και εξοφλούν Τραπεζικές επιταγές, να εκδίδουν, αποδέχονται και οπισθογραφούν συναλλαγματικές και γραμμάτια, να παραλαμβάνουν εμπορεύματα από τις αποθήκες των Τελωνείων ή τις Γενικές Αποθήκες, Ταχυδρομείο, ΟΣΕ.
Μήπως, μετά την αποκάλυψη ότι ένας τόσο στενός του συνεργάτης κατά το παρελθόν ήταν μεταξύ αυτών που μυστηριωδώς εξαφανίστηκαν από τη Λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Στουρνάρας πρέπει να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη και στη Βουλή;
Στο κάτω-κάτω, η διαβόητη λίστα πέρασε και από τα χέρια του νυν υπουργού Οικονομικών...
Εκτός κι αν μας πει ο κ. Στουρνάρας ότι πρόκειται περί σατανικής συνωνυμίας! Το θέμα, βέβαια, είναι ποιος θα τον πιστέψει...
newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια