Από τις πιο αργές ταχύτητες η Ελλάδα στο ΙΝΤΕRΝΕΤ.


Πλήθος ενδιαφερόντων δεδομένων σχετικά με την παγκόσμια πρόσβαση στο ίντερνετ δίνει η τελευταία έκθεση για την «Κατάσταση του Διαδικτύου» που δημοσίευσε η εταιρεία Akamai Technologies και αφορά στο τρίτο τετράμηνο του 2012.Τους τελευταίους μήνες του ΄12 παρατηρήθηκε μια επιβράδυνση στις ταχύτητες σύνδεσης, της τάξης του 7%, που όμως η εταιρεία θεωρεί συγκυριακή, καθώς η μέση παγκόσμια ταχύτητα διαδικτυακής σύνδεσης εμφάνισε....
«υγιή» άνοδο κατά 11%.

Όσον αφορά στις ταχύτητες πρόσβαση μέσω σταθερής τηλεφωνίας, η χώρα μας εμφανίζεται «αργή» στην Ευρώπη, καθώς η μέση ταχύτητα (average connection speed) διαμορφώνεται στα 4 Mbps και η μέγιστη μέση ταχύτητα (average peak connection speed) στα 21,2 Mbps. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η χώρα μας ήταν η δεύτερη χαμηλότερη στην Ευρώπη μετά την Ιταλία (3,9 Mbps).

Αντίθετα, πιο ελπιδοφόρα φαίνονται τα πράγματα όσον αφορά στις συνδέσεις μέσω κινητής τηλεφωνίας. Στην Ελλάδα, στο τρίτο τρίμηνο του 2012, η μέση ταχύτητα σύνδεσης μέσω κινητών ήταν 4.897 Kbps, ενώ έφθανε μέχρι τα 21.368 Kbps και ήταν μια από τις υψηλότερες στην Ευρώπη. Στην κινητή τηλεφωνία η χώρα μας είχε μέση ταχύτητα διαδικτυακής σύνδεσης περίπου ανάλογη της Γερμανίας και μεγαλύτερη από χώρες όπως η Γαλλία, η Βρετανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Ιταλία κ.α.

Τις 10 χώρες με τη μεγαλύτερη μέγιστη ταχύτητα (average peak connection speed) μπορείτε να τις δείτε εδώ. Από την άλλη, όσον αφορά στη μέση ταχύτητα την πρωτιά καταλαμβάνει η Νότια Κορέα με 14,7 Mbps, ενώ ακολουθούν η Ιαπωνία (10,7 Mbps) και το Χονκ-Κονγκ (8,9 Mbps).

Η Ελλάδα εμφανίζεται «αργή» στην Ευρώπη όσον αφορά τη διαδικτυακή σύνδεση μέσω σταθερής τηλεφωνίας, αλλά αρκετά «γρήγορη» στις συνδέσεις μέσω κινητής τηλεφωνίας. Εξάλλου, από τη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία, προέρχεται το 0,2% των συνολικών κυβερνο-επιθέσεων παγκοσμίως (δύο στις χίλιες).

Η έκθεση για την κατάσταση στο διαδίκτυο, περιείχε και ενδιαφέροντα δεδομένα σχετικά με τις κυβερνοεπιθέσεις. Μεγαλύτεροι «πειρατές» αναδεικνύονται οι Κινέζοι, καθώς η χώρα παραμένει η κυριότερη πηγή επιθέσεων διεθνώς με το 33% να προέρχονται από εκεί. Στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι ΗΠΑ με 13%, και στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ρωσία. Από τη χώρα μας, ξεκινούν μόλις το 0,2% των παγκόσμιων επιθέσεων.

techit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια