Μπάχαλο η Αθήνα από καταλήψεις και πορείες των αναρχοαριστερών


Ταυτόχρονες καταλήψεις της βίλας Αμαλία και των γραφείων της ΔΗΜΑΡ από άτομα με κράνη και κουκούλες.
"Επανακατάληψη" και των δυο κτιρίων από τα ΕΚΑΜ με δεκάδες συλλήψεις .
Χημικά και μικροεπεισόδια και έξω από το υπουργείο .Οικονομικών από 200 άτομα που προσπάθησαν να εμποδίσουν την άφιξη Σαμαρά.
Δένδιας: "Δεν θα επιτρέψουμε στις δυνάμεις του χάους και της ανομίας να ανακόψουν την πορεία της χώρας".
ΣΥΡΙΖΑ: Όλα αυτά είναι προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.
Συγκέντρωση στις 18.00 έξω από την ΓΑΔΑ σχεδιάζουν αντιεξουσιαστές....


Τα όσα συμβαίνουν....
από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας ξεπερνούν κάθε φαντασία, με αντιεξουσιαστές να καταλαμβάνουν κτίρια, τα ΜΑΤ να επεμβαίνουν και να τους συλλαμβάνουν και όλα αυτά να αποδίδονται από την κυβέρνηση σε οργανωμένο σχέδιο.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα από την Βίλα Αμαλία. Εκεί άτομα με κράνη και ρόπαλα επιτέθηκαν σε άνδρες των ΜΑΤ και στην συνέχεια μπήκαν μέσα για να επανακαταλάβουν το κτίριο.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί, τα ΕΚΑΜ μπήκαν στην Βίλα Αμαλία και συνέλαβαν 101 άτομα.
Την ίδια ώρα που συνέβαιναν αυτά, περίπου 50 άτομα, καταλάμβαναν τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Αγίου Κωνσταντίνου, και λίγη ώρα αργότερα, η αστυνομία με τον ίδιο τρόπο, επανακαταλάμβανε το κτίριο και προσήγαγε 40 άτομα.

Κι ενω όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, ξαφνικά δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης και προσπαθούσαν να αποτρέψουν την επίσκεψη εκεί του πρωθυπουργού. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και τελικά οι διαδηλωτές διαλύθηκαν στα γύρω στενά.


Οργισμένη ήταν η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια. 


"Η δημοκρατική κοινωνία δεν μπορεί να επιτρέψει στις δυνάμεις της ανομίας και του χάους να ανακόψουν την πορεία της χώρας προς την ανάκαμψη", δήλωσε ο κ. Δένδιας και χαρακτήρισε «μέγιστη πρόκληση» την κατάληψη γραφείων κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπως συγκεκριμένα στην περίπτωση της ΔΗΜΑΡ, ενώ τόνισε ότι χρειάζεται όλα τα κόμματα να πάρουν θέση για το θέμα.


Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής και τον κατηγόρησε ότι «στηρίζει άνομες ενέργειες». Ο κ. Ψυχάρης αφού εγκωμίασε την άμεση, όπως είπε, αντίδραση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια για να μπει τέλος στην ανομία, επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ που «στηρίζει αυτές τις καταλήψεις» και αναρωτήθηκε «αν αυτό το κράτος θέλει τελικά».


Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του καταδίκασε την κατάληψη των γραφείων της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ αναφερόμενος στην προσπάθεια ανακατάληψης της βίλας Αμαλία κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

    «Η προσπάθεια ανακατάληψης της βίλας Αμαλία από ομάδα αντιεξουσιαστών αξιοποιείται από την κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας επιχείρησης αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το κορυφαίο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ αλλά και της σκληρής εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και κάνει λόγο «για μια στρατηγική έντασης, καταστολής και αντιπερισπασμού που όχι μόνο δεν λύνει προβλήματα αλλά δημιουργεί νέα και την οποία η κυβέρνηση θα ακολουθήσει μόνη της».
   Σημειώνει, επίσης, πως «δεν θα αναδείξει σε μείζονα, ζητήματα ελάσσονος σημασίας, τη στιγμή που η πλειοψηφία των νοικοκυριών κυριολεκτικά παγώνει επειδή δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα ή να αγοράσει πετρέλαιο, ή την ώρα που κλείνουν δεκάδες επιχειρήσεις και ενώ εκατομμύρια άνεργοι συνθλίβονται στο περιθώριο της κοινωνίας» και χαρακτηρίζει γελοία πράγματα, ότι «η βίλλα Αμαλία, που επί είκοσι δύο χρόνια δεν ενοχλούσε, τώρα αναδεικνύεται στο υπ' αριθμό ένα ζήτημα».
   Για τη συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την κατηγορηματική καταδίκη του, υπογραμμίζοντας ότι «για μας ο δρόμος της υπεράσπισης της δημοκρατίας και των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας είναι ο δρόμος των ειρηνικών ενωτικών μαζικών αγώνων που βαδίζουμε, με την πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας».

Η ΔΗΜΑΡ πάντως κρατώντας χαμηλούς τόνους δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα καταθέσει μηνύσεις κατά των καταληψιών.

«Η ενέργεια τους αυτή, όπως κι άλλες ανάλογες, είναι απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και καταδικαστέα», είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Μαυροκεφαλίδης.

Για τις 18.00 το απόγευμα έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση έξω από την ΓΑΔΑ σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια