Αφού έσβησε τα ξαδέλφια του από τη λίστα Λαγκάρντ… τώρα μας ζητάει και τα ρέστα ο Παπακωνσταντίνου

Αφού έσβησε τα ονόματα των συγγενών του από τη λίστα Λαγκάρντ προκαλώντας πολιτικό σεισμό, τώρα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ζητάει και τα ρέστα, παρουσιάζοντας εαυτόν ως… θύμα!

Ο πρώην υπουργός οικονομικών φαίνεται πως έχει ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή για τη στιγμή που θα κληθεί ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής που....
θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο ίδιος μιλώντας στα Νέα όχι μόνο αρνείται τις κατηγορίες, αλλά κάνει λόγο και για χοντροκομμένη αλλοίωση εις βάρος του!

Λέει χαρακτηριστικά: «Αν η λίστα έχει πράγματι αλλοιωθεί και πολύ περισσότερο με την αφαίρεση συγγενικών μου προσώπων, θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές να διερευνήσουν άμεσα ποιός είχε το κίνητρο να κάνει μια τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση με στόχο την ενοχοποίησή μου».

Κάνει επίσης λόγο για «κατασκευή ενόχου» λέγοντας: «Δεν έχω καμία σχέση με το αδίκημα το οποίο θίγει κατ' εξοχήν εμένα, καθώς πρόκειται για μια αλλοίωση που δεν είχα κανένα κίνητρο να κάνω» και επαναλαμβάνει ότι δεν θα γίνει η πρόθυμη Ιφιγένεια κανενός.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών φαίνεται μάλιστα διατεθειμένος να υπερασπιστεί τον εαυτό του, εάν τελικά οδηγηθεί σε Προανακριτική Επιτροπή.

«Δεν με απασχολεί το ζήτημα της παραγραφής και δεν επιδιώκω κάτι, διότι θέλω να αθωωθώ» φέρεται να δηλώνει σε συνεργάτες του, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

«Όλα στο φως» δηλώνει από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real news, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο παραπομπής του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Με τη σειρά του, μιλώντας στην ίδια εφημερίδα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα του δεν θα στηρίξει πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, «εάν εξαιρεθεί ο Παπανδρέου».

Ακόμη, αφήνει αιχμές για την απόφαση της πλειοψηφίας να εξαιρεθεί από την πρόταση για προκαταρκτική ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας: «Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».
protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια