ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ.


 ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΛΟΓΟ
ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ!
Πολυ-κόμμα, με πολλά πρόσωπα και πολύ περισσότερα προσωπεία, με πολλές συνιστώσες και υποσυνιστώσες, ομάδες και υπο-ομάδες, κινήσεις πολιτών και προσωπικότητες, μία πραγματική αριστερίζουσα Βαβυλωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να παρουσιάζει μία εικόνα πειθαρχημένου θιάσου, παρά τους ξεχωριστούς ρόλους κάθε ηθοποιού. Από πλευράς του,  ο επικεφαλής θιασάρχης προσπαθεί....
να εμφανισθεί ότι «κάνει κουμάντο» αλλά τον εγκαταλείπουν οι δυνατότητές του ή οι υπέρτερες  κεντρόφυγες δυνάμεις, οι οποίες κατισχύουν των αντιστοίχων κεντρομόλων.
Η συνέχεια-γιά την ακρίβεια ένα από τα επεισόδια αυτού του έργου-καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αρχηγού Τσίπρα εις τις ΗΠΑ και παρατίθεται ευθύς εν συνεχεία σε τρεις εκδοχές:

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΩΤΗ:
Χθεσινό δημοσίευμα από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», τιτλοφορούμενο «"Συνέχεια και συνέπεια" στην εξωτερική πολιτική», εμφανίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξιο Τσίπρα, να χαράσσει «κόκκινες γραμμές» εις τους Αμερικανούς συνομιλητές του για την ΑΟΖ, στους οποίους εμφανίζεται να έχει επισημάνει ότι «η αξιοποίησή της (της ΑΟΖ)αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα».

Καθ’ ο μέτρο η προηγούμενη διατύπωση  δεν αναλύεται έστω και στοιχειωδώς, τότε αποτελεί εύκολο φραστικό πυροτέχνημα, το οποίο ηχεί ευήχως, αλλά, πώς και πότε: Ναι είναι δικαίωμα κάθε χώρας, συνεπώς και της Ελλάδος, να ασκήσει τέτοιο δικαίωμα, υπό την ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΗ προϋπόθεση η οποία απορρέει από τις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου, ότι έχει προέλθει σε συμφωνία με τα απέναντι της παράκτια κράτη γιά την οριοθέτηση της ΑΟΖ. Αλλά ακόμη και όταν αυτό επιτευχθεί, κάτι το οποίο σχετίζεται με τις προθέσεις των κρατών τα οποία μας περιβάλλουν, η κυριαρχία επί της ΑΟΖ αφορά μόνον το υπερκείμενα του βυθού ύδατα, το βυθό και το υπέδαφος αυτού. Και βεβαίως τούτο δεν αφορά  το εύρος των αντιστοίχων χωρικών υδάτων και του υπερκείμενου εναερίου χώρου, που παραμένουν διεθνή ύδατα και διεθνής εναέριος χώρος, σε απόσταση πέραν των 6 νμ και 10 νμ αντιστοίχως από της ακτογραμμής.

Δεν τα εγνώριζε όλα αυτά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή τα θεώρησε ανούσιες λεπτομέρειες, αδιάφορες γιά το «πόπολο»;  Επειδή οι κρίσιμες λεπτομέρειες  καθορίζουν τη συνέχεια, είναι προφανές ότι η «συνέχεια και συνέπεια»  τις οποίες εξήγγειλε μόνον ασαφείς διακηρύξεις αποτελούν. Συνεπώς είναι μετεξεταστέος, αφού πρηγουμένως «διαβάσει ξανά το μάθημα». Εκτός κι αν θα μπορούσε να τεθεί θέμα «συνεκμετάλλευσης» του Αιγαίου, υπό την μακρά χείρα των κατ’ εξοχήν «αρμοδίων» επι θεμάτων «αξιοποίησης» ενεργειακών πόρων, οι οποίοι εντοπίζονται εις το βόρειο ημισφαίριο της Αμερικανικής ηπείρου. Οπότε τέτοιες «λεπτομέρειες» θα μπορούσε να παρέλκουν.

Βεβαίως γεννάται το ερώτημα, αν ο συνοδεύων  τον Τσίπρα πρέσβυς (βαθμού ΠΥ Β’΄) Γεώργιος Αϋφαντής, διπλωματικός σύμβουλος του Αρχηγού της μείζονος αντιπολιτεύσεως, συνεπώς γνώστης κατ’ εξοχήν των προηγουμένων   θεμάτων, τον συνεβούλευσε σχετικώς ή όχι. Συνεπώς αν ανταποκρίνεται εις τα καθήκοντά του ή αν αγνοούνται οι εισηγήσεις του...
Πέραν αυτών, τίθεται και το θέμα της ταυτόχρονης παρουσίας του Τσίπρα εις τις ΗΠΑ, μοναδικής υπερδύναμης και ηγέτιδος χώρας εις το ΝΑΤΟ, με τα όσα είπε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  Χρ. Καραγιαννίδης συνεντευξιαζόμενος  προς τον Γ. Τράγκα, στον οποίο έκρινε σκόπιμο να υπενθυμίσει την «πάγια θέση» του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ γιά έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ. Αντιθέτως, συμφώνως με δηλώσεις του Τσίπρα «δεν είναι στις προθέσεις  του κόμματος η έξοδος της χώρας από το ΒΑ Σύμφωνο».

Προβοκάτορας ο βουλευτής Καραγιαννόπουλος  ή είπε πράγματα τα οποία συνεχίζουν να αποτελούν «προγραμματική θέση» του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, την οποία ο Τσίπρας θέλει να διασκεδάζει, πολλώ δε μάλλον από του εδάφους των ΗΠΑ;

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ:

Το «Αριστερό Ρεύμα» υπό τον Παν. Λαφαζάνη, εσωκομματικού αντιπάλου του Τσίπρα εις το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ιδιαιτέρως έν όψει του ιδρυτικού-όπως λέγεται- συνεδρίου του «ενιαίου» ΣΥΡΙΖΑ, επεδίωξε χθες να δώσει ηχηρό σώου εις την είσοδο του αμαξοστασίου Σεπολίων του Μετρό, μετά την απόφαση γιά την επίταξη των εργαζομένων και την πλημμυρίδα απεργιακών κινητοποίησεων, οι οποίες προκηρύχθηκαν σε μηδενικό χρόνο.
Ο Αρχηγός του Αριστερού Ρεύματος Λαφαζάνης, ο «οιονεί» υπαρχηγός του Δημ. Στρατούλης και άλλοι από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, από το χώρο του «Αριστερού  Ρεύματος» σχεδόν όλοι, επεδίωξαν να δώσουν παράσταση «ταξικού αγώνα», μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες, με δηλώσεις της μορφής «πραξικόπημα κατά του Συντάγματος» και άλλα σχετικά αριστερής λεξιλαγνείας και ακρότητος.
Προφανώς όλα αυτά θα έγιναν τόσο προς τέρψιν του φιλοθεάμονος ΣΥΡΙΖΑίϊκου κοινού, όσο- και εξ ίσου- προκειμένου να στείλουν μήνυμα «άλλης στάσης», την ώρα που ο πρόεδρος της ΚΟ απουσιάζει εκτός Ελλάδος, εις την κοιτίδα του ιμπεριαλισμού.
Kαι ποιό είναι το μήνυμα: Εσύ, Τσίπρα, μπορεί να μπορείς να συζητείς με τους  ιμπεριαλιστές εις την έδρα τους ή με το ΔΝΤ, χάρις εις τους «δικούς σου», αλλά εμείς είμαστε εδώ, στο «φρούριο» του Σταματόπουλου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (από το ΠΑΣΟΚ όπου ανήκε προηγουμένως) και δηλώνουμε έτοιμοι, μαζύ με το ΚΚΕ (και η Παπαρήγα «δήλωσε συμπαράσταση» εκεί) και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιά μία «πραγματική κυβέρνηση της Αριστεράς». Ποιόν ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλούνται να εμπιστευθούν οι ΄Ελληνες; Αυτόν των Τσίπρα-Παπαδημούλη- Μηλιού-Σταθάκη- Σκουρλέτη κ.ο.κ. ή αυτόν των Λαφαζάνη-Νταβανέλλου;
Τέτοια «συντροφικότητα» και «αλληλεγγύη» εντός του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς τον εσωκομματικό αντίπαλο, σε αμφίδρομη βάση εννοείται... 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΡΙΤΗ
Πριν καλά-καλά αρχίσει τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή της ΒτΕ γιά την υπόθεση του π. Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, εν σχέσει με τη λίστα Λαγκάρντ, η Ζωή Νικ. Κωνσταντοπούλου, εκ των μελών της από το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, θέλησε να δείξει εκ προοιμίου ότι θα μπορούσε να είναι και ικανή ανακρίτρια.

Εξ αυτού του λόγου εισηγήθηκε να υπάρχει και τηλεοπτική κάμερα εις την αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής, με σκοπό να παρακολουθεί τις φυσικές αντιδράσεις όσων θα καταθέτουν, ώστε να ελέγχεται, κατά το δυνατόν, η αληθοφάνεια των λεγομένων τους. Κάποιες πληροφορίες που φέροθυν την κα βουλευτή, να πρότεινε ακόμη και τεστ ορού αληθείας  προς τους μάρτυρες που θα κληθούν και γιά τον παραπεμπόμενο  πρ. Υπουργό, ακόμη και τον τελευταίο,  ελέγχονται-επί του παρόντος- ως μάλλον αβάσιμες.
Φαίνεται ότι η ανακριτική λογική, γιατί όχι και πρακτική..., αποτελεί τον κρυμμένο εαυτό της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο οποίος αναμένεται να εκδηλωθεί με ιδιαίτερο ταλέντο λίαν προσεχώς.

Επειδή δε κωλύεται, εκ του κανονισμού να κάνει δηλώσεις, όσον χρόνο διαρκούν οι εργασίες της Επιτροπής, η Ζωή Νικ. Κωνσταντοπούλου καλείται να βρει τον υποβολέα, όσων θα θέλει να εμφανίζεται ότι είπε η ίδια ή να βάλει στο στόμα άλλων και τα διαρρέει, συμψώνως  και με τις οδηγίες του επικοινωνιακού τημ της Κουμουνδούρου.
Αυτό λέγεται κομματική διαφάνεια, με κριτήρια αριστερού ριζοσπαστισμού!

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια