Βαριές κατηγορίες για 4 κακουργήματα sτα ξαδέλφια Παπακωνσταντίνου....


Ως ύποπτοι για τέσσερα κακουργήματα– ανάμεσά τους και αυτό του ξεπλύματος μαύρου χρήματος – αλλά και ένα πλημμέλημα κλήθηκαν τελικά από τους οικονομικούς εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου τα ονόματα των οποίων είχαν σβηστεί από την αρχική λίστα αν και οι τρεις είναι δικαιούχοι λογαριασμού....
στην ελβετική τράπεζα HCBS ποσού 1,222 εκατ. δολαρίων. Μέσω των συνηγόρων τους και οι τρεις ζήτησαν και έλαβαν από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη προθεσμία για την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να ενημερωθούν για τη δικογραφία και να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους.

Ειδικότερα, η εξαδέλφη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου Ελένη Παπακωνσταντίνου, και οι Συμεών Σικιαρίδης και Ανδρέας Ρωσσώνης καλούνται να καταθέσουν για την υπόθεση για τέσσερα κακουργήματα ένα πλημμέλημα και συγκεκριμένα για: Ηθική αυτουργία σε νόθευση δημοσίου εγγράφου με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου, φοροδιαφυγή άνω των 150.000 ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις διατάξεων περί φορολογίας εισοδήματος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ´ επάγγελμα και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Παρέλαση μαρτύρων

Εν τω μεταξύ, οι οικονομικοί εισαγγελείς λαμβάνουν καταθέσεις από πρόσωπα τα οποία είτε έχουν καλέσει ως μάρτυρες είτε ως υπόπτους τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οι δυο εισαγγελείς προσπαθούν μέσα από την εξέταση προσώπων που εμπλέκονται στην  υπόθεση να εξακριβώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφτασε η πρώτη λίστα Λαγκαρντ στην Ελλάδα, ποιοι και πως την διαχειρίστηκαν στο γραφείο του τότε υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και το κυριότερο πως το αρχικό αρχείο μετατράπηκε από cd σε στικάκι και πως και γιατί σβήστηκαν τα τρία αρχεία με τα ονόματα των συγγενών του πρώην  υπουργού.

Έτσι, χθες, στους οικονομικούς εισαγγελείς κλήθηκαν και κατέθεσαν δυο συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών κάτω από άκρα μυστικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δυο κλήθηκαν προκειμένου να πέσει φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες το πρώτο αρχείο της λίστας έφθασε στην Ελλάδα και τι ακριβώς απέγινε μετά την παράδοσή του από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών στην  Αθήνα. 

Οι οικονομικοί εισαγγελείς κατά την εξέταση των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να εστιάσουν στο επίμαχο ποσό των 1.222.000 δολαρίων και αν αυτό είναι «καθαρό», κάτι που υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Ελένη Παπακωνσταντίνου και αν έχει φορολογηθεί.

Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να κληθούν εκ νέου οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέτης, οι οποίοι είχαν καταθέσει στην πρώτο στάδιο της έρευνας ως ύποπτοι.
protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια