Πως ο πλανήτης υποδέχτηκε το 2013 (βίντεο)

Η Ελλάδα και ο κόσμος κινούνται σε πρωτοχρονιάτικο ρυθμό. Το 2012 μας αποχαιρέτησε με την ευχή το νέο έτος, το 2013 να είναι περισσότερο ελπιδοφόρο.

Στην Αθήνα επίκεντρο των φετινών επίσημων εορτασμών ήταν η περιοχή του Θησείου. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και χιλιάδες πολίτες μέτρησαν αντίστροφα τα τελευταία δευτερόλεπτα του 2012 και παρακολούθησαν το φαντασμαγορικό σόου των πυροτεχνημάτων για την υποδοχή του νέου έτους με φόντο τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.


Δείτε την υποδοχή του 2013 στην Αθήνα

Το 2013 υποδέχθηκαν πρώτα τα νησιά του νότιου Ειρηνικού, στη συνέχεια η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία -με τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα στον κόλπο του Σίδνεϊ- και έπειτα η Ασία γιόρτασαν τον ερχομό του νέου έτους.

Δείτε πως υποδέχθηκαν οι Νεοζηλανδοί το 2013

Με εντυπωσιακό τρόπο γιόρτασαν την έλευση της νέας χρονιάς στο Σίδνεϊ

Το καινούργιο έτος καλωσόρισε και η Βόρεια Κορέα, όπου, μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά που οι εορτασμοί συνοδεύτηκαν από την χρήση πυροτεχνημάτων, ενώ την σκυτάλη πήρε το Χονγκ Κονγκ:

Θεαματικές ήταν και οι εικόνες από την Σανγκάη

Ακολούθησε η Τζακάρτα

Οι εορτασμοί στην Ευρώπη άρχισαν από τη Ρωσία, με πυροτεχνήματα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Στην Αγγλία επίκεντρο των εορτασμών ήταν η πρωτεύουσα του Λονδίνου. Όταν το ρολόι του Μπιγκ Μπεν σήμανε 12 ο ουρανός γύρω από τον Τάμεση φωτίστηκε από φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα.

Το Παρίσι υποδέχθηκε το 2013 στη σκιά του πύργου του Άιφελ, όπου δεκάδες χιλιάδες πολίτες, μεταξύ τους πολλοί τουρίστες, γιόρτασαν όπως κάθε χρόνο την αλλαγή του έτους ανταλλάσσοντας ευχές και φιλιά για τη νέα χρονιά.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια