Νέο "χτύπημα" μέσω internet από Μαζιώτη-Ρούπα


Από το άγνωστο κρησφύγετο του, ο Νίκος Μαζιώτης εμφανίστηκε ξανά το απόγευμα της Τρίτης στο ίντερνετ.
Δεκαπέντε ημέρες μετά το προηγούμενο ηλεκτρονικό μήνυμά του ο άφαντος οργανωτής της νέας γενιάς αντάρτικου πόλης, ασκεί ξανά κριτική σε αντεξουσιαστές-μάρτυρες στην δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα». Επιπλέον....
εμφάνιση με ταυτόχρονο ηλεκτρονικό μήνυμα πραγματοποιεί, για πρώτη φορά, και η επίσης άφαντη σύντροφός του Πόλα Ρούπα η οποία υπερασπίζεται τις θέσεις του Νίκου Μαζιώτη. Μάλιστα τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στην τελευταία φράση του ηλεκτρονικού μηνύματος της Πόλας Ρούπα που ότι «αν τώρα που "απουσιάζουμε" θεωρείται από κάποιους ως ευκαιρία να εκφραστούν "ελεύθερα" εντός και εκτός δικαστηρίου πιστεύοντας ότι δεν είμαστε σε θέση να απαντήσουμε -πράγμα που δυστυχώς για αυτούς, δεν ισχύει -, αυτό συνιστά καθαρή θρασυδειλία».

Ο Νίκος Μαζιώτης θεωρείται ο «ιδρυτής» του «Επαναστατικού Αγώνα», που έδρασε την περίοδο 2004-2010 και πραγματοποίησε 15 ένοπλες επιθέσεις εναντίον πολιτικών, πρεσβειών, αστυνομικών υπηρεσιών κτλ. Ο Μαζιώτης και η σύντροφός του Πόλα Ρούπα συνελήφθησαν τον Απρίλιο του 2010. Στις 22 Νοεμβρίου 2011 κάθισαν μαζί με έξι συντρόφους τους στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στον Κορυδαλλό. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα ο Μαζιώτης και η Ρούπα είχαν αφεθεί ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους ύστερα από παρέλευση του 18μήνου της προφυλάκισής τους. Οι κατηγορούμενοι όφειλαν να εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. Από τις 20 Ιουνίου 2012, όμως, τα ίχνη τους εξαφανίστηκαν.

Το πρώτο μήνυμα του Νίκου Μαζιώτη εστάλη τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου, σε διαδικτυακό τόπο αντεξουσιαστών. Ο Μαζιώτης σχολίαζε κατάθεση, στις 23 Οκτωβρίου 2012, (σ.σ η ανάρτησή του έγινε δηλαδή 20 ημέρες αργότερα από το «ερέθισμα» του κειμένου του) μιας γυναίκας μάρτυρος υπεράσπισης ενός άλλου κατηγορουμένου, του Χριστόφορου Κορτέση, στη δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα». Η κριτική του εστιαζόταν στον διαχωρισμό που γινόταν από την μάρτυρα ανάμεσα σε «διαμαρτυρόμενους στον δρόμο» και «ένοπλους» αγωνιστές. Στις 16 και στις 19 Νοεμβρίου η μάρτυρας αυτή αλλά και ο σύντροφός της -δραστήριοι αντεξουσιαστές - απάντησαν σε σκληρό ύφος μιλώντας για «μαζιώτικη αμετροέπεια».

Ετσι λοιπόν, χθες Τρίτη, ο Μαζιώτης, αλλά αυτή την φορά και η σύντροφός του, απάντησαν (σ.σ με διαφορά χρόνου 15 ημερών από το τελευταίο κείμενο των συνομιλητών του) διαδικτυακά. Τα ηλεκτρονικά κείμενα των Μαζιώτη και Ρούπα εστιάζονται στην κριτική για τον διαχωρισμό των αντεξουσιαστών. Και των δύο τα κείμενα δεν περιέχουν -όπως και στην προηγούμενη ανάρτηση του Νίκου Μαζιώτη - σχεδιασμό μιας νέας ένοπλης οργάνωσης ή απειλές για επιθέσεις. Ο Μαζιώτης σημειώνει ότι «έχουμε συνηθίσει αντί να μας απαντάνε με πολιτικά επιχειρήματα να ρίχνουν λάσπη εναντίον μας, αφορισμούς και να λένε ψέματα».

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ «το δεύτερο ηλεκτρονικό μήνυμα του Νίκου Μαζιώτη μας δείχνει ότι ίσως παρουσιάζονται προβλήματα τεχνικής υποστήριξης στο πιθανολογούμενο εγχείρημά του για δημιουργία μιας νέας ένοπλης οργάνωσης. Φαίνεται να τον απασχολούν κυρίως ζητήματα της εν εξελίξει δίκης του «Επαναστατικού Αγώνα» και εσωτερικές εκκρεμότητες στον αντεξουσιαστικό χώρο. Και ίσως αυτοί οι διάλογοι, μέσω του ίντερνετ, συνεχισθούν. Όπως και στα προηγούμενα μηνύματα ο Νίκος Μαζιώτης δεν αναφέρει ούτε λέξη για τα δρώμενα στο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό πεδίο. Παρότι έχει πολλές αφορμές. Και αυτή η σιωπή του σημαίνει πολλά. Όμως ο κίνδυνος μιας δυσάρεστης έκπληξης, με μια ξαφνική δυναμική εμφάνιση μιας νέας ένοπλης οργάνωσης ελλοχεύει, ανά πάσα στιγμή».
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια