Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που ο Σαμαράς δεν κάνει ανασχηματισμό.-

 Έγκυρη κυβερνητική πηγή  μας "διέρρευσε" ότι 3 είναι οι λόγοι που δεν πρόκειται να δούμε σύντομα ανασχηματισμό.
Όπως μας είπε ο συνομιλητής μας ο 1ος λόγος είναι και ο πιο σοβαρός, αλλά ας τους δούμε με τη σειρά....


1. Ακόμα και ο ίδιος ο Σαμαράς γνωρίζει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τους κολλητούς και τους αρεστούς στο Μαξίμου, γιατί κανείς από αυτούς δεν είναι καλύτερος από τους ήδη αποτυχημένους Υπουργούς, Υφυπουργούς,  και Γενικούς Γραμματείς. Με λίγα λόγια οι αναπληρωματικοί (για να το πούμε με ποδοσφαιρικούς όρους) θα τη βουλιάξουν την ομάδα και δεν υπάρχει χρόνος για πειράματα τη στιγμή που η κοινωνία είναι εξαγριωμένη.

2. Σίγουρα υπάρχουν και στελέχη που θα μπορούσαν να μπουν στην κυβέρνηση όμως σύμφωνα με την πηγή μας, ο Πρωθυπουργός έχει βολιδοσκοπήσει πάρα πολύ ικανά στελέχη αλλά από όλους "τρώει πόρτα" όπως μας είπε χαρακτηριστικά.
Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να συμμετέχει σε αυτό το σχήμα που θυμίζει παιδική χαρά και όλοι κοιτούν καχύποπτα τον διπλανό τους. 
Ακόμα και μέσα στο Μαξίμου υπάρχουν άνθρωποι που δεν λένε καλημέρα μεταξύ τους. Πως λοιπόν να πείσεις κάποιους να μπουν σε ένα κυβερνητικό σχήμα, όταν βλέπουν ότι δεν υπάρχει ένα όραμα, ένα φιλόδοξο σχέδιο που να μπορέσει κάποια στιγμή να ξεκινήσει αυτή την περιβόητη ανάπτυξη που όλο την ακούμε αλλά ποτέ δεν τη βλέπουμε και ούτε πρόκειται να την δούμε.

3. Δέχεται πολλές πιέσεις από το εξωτερικό ο Σαμαράς να βάλει στο κυβερνητικό σχήμα, (αφού δεν μπορεί να βρει άλλους), τους λεγόμενους Σημιτηκούς, όμως ξέρει ότι αυτό θα σημάνει και το πολιτικό του τέλος, έτσι   δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει και αυτό το σενάριο εκτός αν αποφασίσει να αυτοκτονήσει πολιτικά.

Τα μέτωπα που έχει ανοιχτά ο Σαμαράς είναι πολλά και θα ήθελε σιγά - σιγά να τα κλείσει όμως αυτό είναι αδύνατον με μια κυβέρνηση που παραπαίει και μια κοινωνία στους δρόμους.
Όπως βλέπουμε είναι δύσκολο έως αδύνατο να δούμε σύντομα ανασχηματισμό ο οποίος αναβάλλεται για μετά τις γιορτές ίσως και αργότερα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια