Έστω και με αυτόν τον τρόπο πήρε τους τρείς πόντους.



Πήρε το φιλί της ζωής για μια εβδομάδα και θα πρέπει πάλι την Κυριακή να βρεθεί κάποιος να της το ξαναδώσει, μέχρι την επόμενη αγωνιστική και ξανά και ξανά και ξανά μέχρι το τέλος.
Κάθε εβδομάδα η ΑΕΚ παίζει την ζωή της και είναι αναγκασμένη να παλεύει με....
αυτή την ομάδα όπως την κατάντησαν ο Μαύρος και η παρέα του που εγκλιμάτισαν κατά της ΑΕΚ λες και ήταν εχθροί της. Όχι βέβαια δεν είναι εχθροί της ΑΕΚ αλλά όλα τα έκανα από άγνοια και από υπέρμετρη φιλοδοξία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα η ΑΕΚ έπεσε από το Λευκό Πύργο και στάθηκε όρθια αλλά βρήκε και πορτοφόλι.
Πήρε μια ανέλπιστη νίκη εκεί που όλα έδειχναν ότι η θα χάσει η το πολύ να πάρει την ισοπαλία.
Τελικά ο Σταματής στο 82 έβαλε την μπάλα στο πλεκτό με κοντινό σουτ.
Μια ΑΕΚ που βολόδερνε μέσα στο γήπεδο κακοποιώντας το άθλημα για 90 λεπτά.

Πραγματικά αυτή η ομάδα, και το έχω πει πάλι, δεν μπορεί να σταθεί ούτε στην Β' εθνική. Δεν υπάρχει ίχνος από ταλέντο εκτός 2-3 εξαιρέσεων αλλά και αυτοί θέλουν πολύ δουλειά για να σταθούν με αξιοπρέπεια σε μια ομάδα.
Τα υπόλοιπα παιδιά μπορεί να έχουν όρεξη για μπάλα αλλά δεν το έχουν, δεν μπορούν να αλλάξουν πάσα στα δύο μέτρα υπό πίεση. Όταν προσπαθούν να κάνουν σέντρα πάντα θα κοπεί στα 5 μέτρα από αντίπαλο.

Όταν η επίθεση ξεκινάει από την περιοχή της και η αντίπαλη ομάδα πιέζει λίγο ψηλά είναι αδύνατον να περάσουν την μεσαία γραμμή γιατί κανείς παίκτης δεν μπορεί να δώσει μακρινή πάσα πάνω από 10 μέτρα και έτσι γυρνούν συνέχεια την μπάλα πίσω με αποτέλεσμα να είναι συνέχεια στο ίδιο σημείο. Είναι δε τόσο εκνευριστικό το θέαμα πού όταν βρίσκονται στην αντίπαλη περιοχή αντί να κάνουν σέντρα, μπορεί να δεις κάποιον μικρό μόλις πιεστή λίγο από τον αμυντικό να γυρίσει την μπάλα πίσω από την μεσαία γραμμή.

zouzouni
-----------------------------------------------------------
Το περίμενα από την αρχή του πρωταθλήματος. Τελικά φτάσαμε κοντά στο μισό του πρωταθλήματος, για να «μιλήσει» κάποια στιγμή η φανέλα της ΑΕΚ. Απόψε η ΑΕΚ δεν ήταν καλή, αλλά έδωσε την ψυχή της ως όφειλε. Πολλά λάθη, το κέντρο δεν βοηθούσε καθόλου και η επίθεση έμοιαζε αποκομμένη. Ακόμη και μετά το γρήγορο...γκολ έβλεπες ότι η ΑΕΚ δεν είχε την ποιότητα να κρατήσει την μπάλα. Δεχόταν απλά επιθέσεις... Το κέντρο της άμυνας δεν ήταν σε καλή μέρα, αλλά ευτυχώς τα δύο άκρα της έκαναν την δουλειά τους αμυντικά. Ο Αρκούδας με ανάποδο πόδι αριστερά έκοψε τρεις φάσεις για... γκολ, ενώ ο Βλάχος ήταν σταθερός (θα μπορούσε να δώσει περισσότερα επιθετικά).


Ο Φέτσης έκανε το χειρότερο του ματς, ο Κοτσαρίδης δεν βοήθησε πολύ και ο Γκερέιρο κλεινόταν εύκολα από τα δυνατά χαφ του ΠΑΣ. Ο Παυλής κατέθεσε και την ψυχή του και κινήθηκε έξυπνα στο πέναλτι που χαράμισε ο Γκερέιρο όταν έπαιρνε φόρα με... τσαλιμάκια. Ο Φούντας δεν βρήκε χώρους μετά το γκολ και ο Φουρτάδο δεν δούλεψε τόσο πολύ όσο στην Βέροια. Το στήσιμο και οι επιλογές της 11άδας δεν μου άρεσαν. Όπως και οι αλλαγές. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά και ο Σταματής ήταν εκεί που έπρεπε, όταν έπρεπε. Πολύ σημαντικό αυτό για τον φορ.

Ευτυχώς ο ΠΑΣ ήταν άτολμος και βρήκε χώρο να... μιλήσει η φανέλα της ΑΕΚ για να κάνει την διαφορά. Ευτυχώς η υπόθεση Κατίδη δεν στοίχισε στην ΑΕΚ που έχασε τον ποιοτικότερο επιθετικό της. Μακάρι ο Λίνεν με τον Πήδουλα να εκτιμήσουν από αύριο καλύτερο το θέμα προς όφελος της ομάδας που έχει ανάγκη τους λίγους καλούς που έχει. Τώρα το ποιος έχει δίκιο, μπορεί πολλά να λέγονται, αλλά εγώ πάντα μετράω την γνώμη των παριστάμενων. «Δεν ήταν για να... σηκωθεί τόσο το θέμα» μου είπαν μέσες - άκρες 3-4 παίκτες που ήταν παρόντες. Ο Κατίδης δεν είναι «εγκληματίας». Είναι ένας ατίθασος χαρακτήρας που ξέρει πολλά κιλά μπάλα. Η ΑΕΚ τέτοιους έχει ανάγκη, όχι «στρατιωτάκια» και «πρόβατα». Και το λέω τώρα που νίκησε η ΑΕΚ και ίσως ο Λίνεν μαζί με τον συνεργάτη του είναι... καβάλα.

Υ.Γ.: Τα πανηγύρια τελειώνουν απόψε κιόλας. Η ΑΕΚ πρέπει να κερδίσει στην Κομοτηνή και τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ. Δεν χωρούν άλλα... εγκλήματα όπως με Λεβαδειακό. Με 17 βαθμούς στο τέλος του πρώτου γύρου θα είναι πιο άνετη. Όπως και με λίγο περισσότερο κόσμο στο ΟΑΚΑ, θα νιώσει πιο ζεστά...

 Του Τάσου Καπετανάκου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια