Προς εκτόνωση η απεργία των φαρμακοποιών


Προς εκτόνωση η απεργία των φαρμακοποιώνΣε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των φαρμακοποιών, συμφωνήθηκε να αποπληρωθούν και τα παλαιά χρέη των ταμείων που συγχωνεύθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, καθώς επίσης και να συζητηθούν τα θεσμικά αιτήματα του κλάδου, θέμα για το οποίο η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10 Ιανουαρίου.
Μετά τη συνάντηση....
που είχε ο κ. Λυκουρέντζος με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου, και εκπροσώπους φαρμακευτικών συλλόγων, ο υπουργός δήλωσε: «συμφωνήθηκε ότι εντός του 2012 θα εξοφληθούν οι οφειλές του ΕΟΠΠΥ στους φαρμακοποιούς για το μήνα Σεπτέμβριο 2012. 

Τα κλαδικά αιτήματα των φαρμακευτικών συλλόγων, όπως έχουν τεθεί υπ' όψιν μου, θα συζητηθούν εντός του πρώτου δεκαημέρου του νέου έτους, σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και της υφιστάμενης νομοθεσίας. Παράλληλα για την εξόφληση των υποχρεώσεων του ΕΟΠΠΥ στους φαρμακοποιούς μέχρι 31.12.2011 και σε συνεργασία των Υπουργείων Οικονομικών και Υγείας, θα ολοκληρωθούν εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος οι σχετικές διαδικασίες αποπληρωμής των οφειλών».
Καταλήγοντας, ο υπουργός δήλωσε ότι θεωρεί πως δεν έχει πλέον νόημα η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και αναμένει την αναστολή τους με αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των φαρμακοποιών.

Σημειώνουμε πως η 48ωρη απεργία των φαρμακοποιών λήγει αύριο, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΦΣ, προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση του κλάδου.
Μιλώντας στο Newsbomb ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να πρέπει να αναστατωθεί η χώρα, προκειμένου να διασφαλιστούν οι πιστώσεις και πρόσθεσε πως το Δ.Σ. του Συλλόγου θα αποφασίσει τελικά αν θα λήξει η κινητοποίηση της άρσης πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ.

newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια