Ηλεία: Οι ληστές είχαν υπολογίσει τα πάντα! Φορούσαν ακόμα και αλεξίσφαιρα γιλέκα!


Πέντε άτομα πήραν μέρος τα οποία αντάλλαξαν πυροβολισμούς με αστυνομικούς, έκαναν ανάστατη ολόκληρη την περιοχή και...κατάφεραν να πάρουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ!
Η μάχη μεταξύ αστυνομικών και ληστών έγινε χθες το πρωί στη Βάρδα Ηλείας, κατά τη διάρκεια της....
ένοπλης ληστείας στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, το οποίο βρίσκεται κοντά στο κτίριο που στεγάζεται το αστυνομικό τμήμα. 
Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών δεν τραυματίστηκε κανείς, αλλά επικράτησε αναστάτωση στο κέντρο της Βάρδας.

Ληστεία καλά οργανωμένη!

Οι πέντε δράστες εκτιμάται ότι είχαν καταστρώσει ειδικό σχέδιο για τη ληστεία, αφού όπως φάνηκε, είχαν υπολογίσει την πιθανότητα να γίνουν γρήγορα αντιληπτοί από τους αστυνομικούς. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι δράστες, εκτός από τα μαύρα ρούχα και τις κουκούλες, φορούσαν και αλεξίσφαιρα γιλέκα, για να προφυλαχθούν στην περίπτωση ανταλλαγής πυροβολισμών.

Οι δύο από τους δράστες μπήκαν στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και με την απειλή όπλων κατάφεραν να πάρουν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεκάδες χιλιάδες ευρώ. 

Όπως στις ταινίες: Πυροβόλησαν τα λάστιχα του περιπολικού και... άλλαξαν αυτοκίνητα
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Την ώρα της ληστείας, οι άλλοι τρεις δράστες, που είχαν μείνει έξω από το υποκατάστημα, άρχισαν να πυροβολούν προς το αστυνομικό τμήμα. 
Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, αλλά δεν κατάφεραν να βγουν αμέσως από το κτίριο. 
Όταν οι δύο από τους ληστές βγήκαν από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, επιβιβάστηκαν μαζί με τους τρεις συνεργούς τους σε ΙΧ το οποίο με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας. Μάλιστα, φεύγοντας πυροβόλησαν κατά των ελαστικών περιπολικού, ώστε να το ακινητοποιήσουν.

Αμέσως υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας και άρχισε η καταδίωξη του αυτοκινήτου των ληστών, 
αλλά αυτοί κατάφεραν να ξεφύγουν. 
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, οι δράστες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και πριν επιβιβαστούν σε άλλο, του έβαλαν φωτιά, για να εξαφανίσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οι αστυνομικοί για τον εντοπισμό τους. 

Οι αστυνομικοί συλλέγουν στοιχεία από τον τόπο της ληστείας και της ανταλλαγής των πυροβολισμών, για να διαπιστωθεί αν μπορούν να αξιοποιηθούν για τον εντοπισμό των πέντε δραστών, 
ενώ από καταθέσεις προσπαθούν να μάθουν με ποιο όχημα και προς ποια κατεύθυνση πήγαν.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια