Απίστευτο βίντεο με καταιγιδοφόρο νέφος στον Πενταδάκτυλο.


Όσοι βγήκαν στις στέγες του σπιτιού ή της πολυκατοικίας τους στη  Λευκωσία απόψε το βράδυ είχαν την ευκαιρία να δουν ένα φαινόμενο που σπάνια θα το ξαναδούν - Η θέα του ήταν τρομακτική  
Πάνω από τον Πενταδάκτυλο, ένα τεράστιο νέφος με βροντές και αστραπές, επισκίασε για ώρες....
ολόκληρη την οροσειρά.

Πρόκειται για τα λεγόμενα καταιγιδοφόρα νέφη, όπως είναι γνωστά στη μετεωρολογία-τα οποία  όπως πληροφορηθήκαμε  κινούνταν βόρεια, μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας .
Δείτε το βίντεο
Το εντυπωσιακό, αλλά συνάμα τρομακτικό σύστημα καταιγίδας απομακρύνθηκε, όπως ανέφερε στο Newsit μετεωρολογικός λειτουργός και δεν υπήρχε φόβος να μετακινηθεί προς τις περιοχές μας. 

Τι είναι το καταιγιδοφόρο νέφος

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της καταιγίδας είναι οι ηλεκτρικές εκκενώσεις που παρατηρούνται μέσα στο καταιγιδοφόρο νέφος (αστραπή) ή ανάμεσα σε δύο καταιγιδοφόρα νέφη ή ακόμη ανάμεσα στο καταιγιδοφόρο νέφος και το έδαφος (κεραυνός). Όπως είναι φυσικό κάθε ηλεκτρική εκκένωση συνοδεύεται από μηχανική διαταραχή του ατμοσφαιρικού αέρα, στο χώρο της εκκένωσης, δημιουργώντας το ακουστικό ερέθισμα που ονομάζουμε βροντή.

Οι ηλεκτρικές εκκενώσεις έχουν θεωρηθεί υπεύθυνες για ανάφλεξη ατμών καυσίμου και πρόκληση έκρηξης, όμως γενικά είναι εξαιρετικά σπάνιο να προκληθεί σοβαρό ατύχημα εξαιτίας τους.
newsit.com.cy

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια