Ο άνθρωπος από το πουθενά Λαυρέντης Λαυρεντιάδης


Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης εμφανίστηκε από το πουθενά και βρέθηκε να είναι συνομιλητής πρωταγωνιστών της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Έφτιαξε την Proton Bank, έγινε... μιντιάρχης και ξαφνικά, ήρθε η πτώση! 
Ξεκίνησε από τα χαμηλά κι έφτασε ψηλά, πολύ ψηλά. Μόλις στα 40 του χρόνια εμφανίζεται να έχει περιουσία που ανέρχεται σε δισεκατομμύρια και λογαριασμούς....
σε όλο τον κόσμο, στην Ελβετία, στο Χονγκ Κονγκ, στα νησιά Κέιμαν, στη Σιγκαπούρη.
Με τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου
Με τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου
Φέρεται να είχε πολιτικές διασυνδέσεις, ήταν συχνός επισκέπτης της Μονής Βατοπεδίου και όλων των Πατριαρχείων. Δωρητής της Εκκλησίας και μέτοχος της Καραϊσκάκης Α.Ε. Λέγεται ότι του ανήκει του 50% του γηπέδου του Ολυμπιακού, το οποίο προτίθεται να αγοράσει ο νυν μεγαλομέτοχος της ομάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης. 
Με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου
Με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου
Εμφανιζόταν ως δόκτωρ άλλα κανείς δεν είναι σε θέσει να πει ότι έχει δει έστω κι έναν πανεπιστημιακό τίτλο. Άνθρωποι που έχουν συνεργαστεί μαζί του μιλούν για μια χρηματιστηριακή ιδιοφυΐα με απλοϊκή, κατά τα άλλα, σκέψη. 

Συχνά φωτογραφιζόταν δίπλα σε κορυφαίους πολιτικούς του τόπου, ενώ οι φήμες για χορηγίες σε κόμμα, οργιάζουν. 
Ήταν υποστηρικτής του Μεγάρου Μουσικής, της Εθνικής Πινακοθήκης, αλλά λέγεται πως είχε συναναστροφές και με party animals της κοσμικής Αθήνας. 
Με τον Λεωνίδα Κύρκο σε εκδήλωση που είχε οργανώσει ο Λαυρεντιάδης προς τιμήν του
Με τον Λεωνίδα Κύρκο σε εκδήλωση που είχε οργανώσει ο Λαυρεντιάδης προς τιμήν του
Μυστήριο καλύπτει ακόμα και την ασθένειά του. Ξεκίνησε από ένα σοβαρό πρόβλημα αιματολογικής φύσης και κατέληξε στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, εξαιτίας της οποίας κάνει καθημερινά φυσικοθεραπεία. 
Με τον Μίμη Ανδρουλάκη
Με τον Μίμη Ανδρουλάκη
Τον αποκάλεσαν μιντιάρχη αλλά επί της ουσίας, δεν εμφανιζόταν πουθενά. Ούτε ως εκδότης ούτε ως ιδιοκτήτης. Η σχέση του με τα ΜΜΕ ξεκινά από μεγάλες εφημερίδες (από τον Πήγασο και την Ελευθεροτυπία) και φτάνει μέχρι έντυπα όπως η «Σφήνα» και το Financial Box.
Ποτέ όμως δεν προώθησε συγκεκριμένη πολιτική γραμμή. 
Σε εκδήλωση με τον Γιάννη Ραγκούση
Σε εκδήλωση με τον Γιάννη Ραγκούση
Είναι κουμπάρος του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, ο οποίος είχε για ένα φεγγάρι ηγετική θέση στη Proton Bank. Οι διεθνείς του διασυνδέσεις φτάνουν ως τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και το Ιράκ ή τον αραβικό κόσμο. Βασικός χορηγός του κατά περιόδους ήταν ακόμη και Deutsche Bank.
Με τον Δημήτρη Ρέππα
Με τον Δημήτρη Ρέππα
Κληρονόμησε την εταιρία Νεοχημική από τον πατέρα του. Ο Βασίλης Λαυρεντιάδης είχε το 50% της μικρής εταιρίας διαμονής χημικών προϊόντων. Ο Λαυρέντης κληρονόμησε την επιχείρηση και το 1996 αγόρασε το ποσοστό του συνεταίρου του και άλλες δυο εταιρίας. 

Ξαφνικά, η παραγωγή όλων των απορρυπαντικών στην Ελλάδα ανατέθηκε στη Νεοχημική. Το 2003 η Νεοχημική μπαίνει στο Χρηματιστήριο και η πορεία της χαρακτηρίζεται εντυπωσιακή. Ο αμερικανικός κολοσσός, ρεπουμπλικανικών συμφερόντων Carlyle την αγοράζει έναντι 750 εκατ. ευρώ. Αλλά ένα χρόνο μετά αρχίζει το... κυνήγι του Λαυρεντιάδη, που τον κατηγορεί για εξαπάτηση. Αναγκάστηκε και την πήρε πίσω, στο 1/10 της αξίας της. 
Με τον Δημήτρη Μελισσανίδη
Με τον Δημήτρη Μελισσανίδη
Η συνέχεια ήταν περίπου η ίδια. Φτιάχνει την Alapis που από εξαιρετικά κερδοφόρα καταλήγει στην πτώχευση ενώ μπαίνει και στον τραπεζικό τομέα, αγοράζοντας μετοχές της Omega Bank, την οποία στη συνέχεια συγχωνεύει με την Proton Bank. 
Με τον Σωκράτη Κόκκαλη
Με τον Σωκράτη Κόκκαλη
Και κάπως έτσι ξεκινά το παιχνίδι με τους συνεχείς δανεισμός εταιριών που του ανήκουν. Ρίχνει ρευστό και μετά τις οδηγεί στην πτώχευση ή τις αφήνει σε αδράνεια. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια