Δανειστήκαμε 1,3 δις τη στιγμή που πήραμε τη δόση ;

Ποιος ο λόγος να δανειστούμε αφού πήραμε την δόση των 34 δις ; Απλά γιατί η δόση πάει κατευθείαν στο ειδικό ταμείο και δεν μπαίνει στην οικονομία μας καθόλου. Άλλη μια απόδειξη ότι λεφτά της δόσης πάνε για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και πληρωμή ληξιπρόθεσμων δανείων.
Γιαυτό δανειστήκαμε 1,3 για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις.
Το έχουμε ξαναπεί....
ούτε ένα ευρώ από αυτά που μας δανείζουν τα λαμόγια της Ευρώπης δεν μπαίνει στην οικονομία μας αλλά όλα πάνε για να εξυπηρετηθούν οι οφειλές μας προς αυτούς με τα ληστρικά επιτόκια. Όλη η ιστορία γίναιτε για τα δικά τους λεφτά. Από την μια τσέπη τα βγάζουν στην άλλη τα βάζουν και εμείς πληρώνουμε τόκο και εθνική κυριαρχία γιαυτό.


Ένα δισεκατομμύριο έψαχνε το ελληνικό δημόσιο στη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων και τελικά «βρήκε» 1,3 δισ.
Και μάλιστα με επιτόκιο χαμηλότερο, αφού αυτή τη φορά δανειστήκαμε με 4,11% έναντι 4,20% κατά την αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία στις 13 Νοεμβρίου. 

Για το ζητούμενο ποσό του ενός δισ. ευρώ, υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,730 δισεκατομμυρίων ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,73 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012, στις 12μ.μ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια