Έρευνα γιατί κατέρρευσε ο κολοσσός επίπλων ΝΕOSET - Στον αέρα 1.000 εργαζόμενοι


Η ιστορική εταιρεία επίπλων ΝEOSET κατέθεσε χθες Τρίτη 13 Νοεβρίου 2012, αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, λίγους μόνο μήνες μετά την αντίστοιχη ενέργεια που έκανε η εξίσου ιστορική εταιρεία Satο
Η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στις εταιρείες που....
δραστηριοποιούνται στο χώρο του επίπλου στην Ελλάδα καθώς οι πωλήσεις έχουν πέσει κατακόρυφα. 
Είναι ενδεικτικό πως σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί για το έτος 2011 η ΝEOSET παρουσίασε ζημίες συνολικού ύψους 7,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Αν και η εταιρεία αρνείται να ενημερώσει τους δημοσιογράφους επισήμως και παραπέμπει σε ανακοινωση που θα εκδώσει σε συντομο χρονικό διάστημα, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως η υπαγωγη της στο άρθρο 99 θα συζητηθεί την προσεχή Πέμπτη. 

Κάποιοι μάλιστα λένε πως αυτό δε σημαίνει ούτε οτι η εταιρεία θα πτωχεύσει, ούτε οτι θα βάλει λουκέτο και τονίζουν σε κάθε περίπτωση πως οι παραγγελίες των καταναλωτών που ειναι σε εξέλιξη θα παραδωθούν κανονικά.

Η ΝΕΟSET ωστόσο είχε πολλά και σοβαρά προβλήματα τα τελευταία 4 χρονια όπως καταγγέλουν στο Newsit οι εργαζομενοι καθώς είχε κάνει σαρωτικές απολύσεις ποοσωπικού όχι μόνο στο εργοστάσιο παραγωγής στη Χαλκίδα αλλά και στα καταστηματα που διατηρεί. 

TI KATAΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 
Οπως δήλωσε στο Newsit o Γιάννης Χρησάγης, πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο εργοστάσιο παραγωγής της ΝEOSET που βρίσκεται στα Βασιλικά Ευβοίας "μια εταιρεία που στο χώρο του επίπλου κατάφερε να φτιάξει το καλύτερο όνομα, κάποιοι με λάθος επιλογές και κινήσεις, διοικούντες με μισθούς άνω των 15.000 ευρώ εφτάσαν την εταιρεία σε τραγική κατάσταση. Δε δέχονται να συναντηθούν μαζί μας τα τελευταία 5 χρονια και μας βάζουν να υπογράφουμε τριημερα, τετραήμερα απειλωντας  μας με απολύσεις. Μας έχουν 3 μήνες απληρωτους και απο χθες που έχουμε μάθει οτι υπαχθήκαμε στο άρθρο 99 αρνούνται να μας ενημερώσουν για το τι μέλλει γενέσθαι, είμαστε στον αέρα. Ερχονται συνάδελφοι και μου ζητάνε 50 ευρώ για να αγοράσουν γάλα για το παιδί τους. Ντρέπομαι που το λέω αλλά αυτή είναι η αλήθεια". 

"Ζητάμε την παρέμβαση του εισαγγελέα για τα επιδοτούμενα προγράμματα που πήρε η εταιρεία αλλά γκαι για τα golden boys που δημιουργησαν αυτό το πρόβλημα στην μονάδα του Βασιλικού" δήλωσε στο Newsit ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευβοιας, Στέφανος Μπασινάς ο οποίος πρόσθεσε "η ειδηση της αίτησης της ΝEOSET για υπαγωγή στο άρθρο 99 εδώ στη Χαλκίδα όπου βρίσκεται η μοναδική παραγωγική μοναδα της εταιρείας ήταν κάτι το αναμενόμενο γιατί αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα τα τελευταία 4 χρόνια. Εκεί που η εταιρεία είχε 400 εργαζόμενους στο εργοστάσιο, από το 2008 και μετά έγιναν απολύσεις και αυτή τη στιγμή απασχολούνται περίπου 75 εργαζόμενοι στον τομέα της παραγωγής. Απολύσεις δεν έγιναν μόνο στο εργοστάσιο αλλά στα καταστήματα". 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ NEOSET 
Η εταιρεία κολοσσός στο χώρο του επίπλου  δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά τα τελευταία 30 χρόνια, ενώ ο αριθμός των καταστημάτων της αγγίζουν τα 100 σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Τα εμπορικά σήματα της εταιρείας περιλαμβάνουν Neoset, Neoset Κουζίνα, Νεοκατοικείν, Skouropoulos και Neowood.

Η δραστηριοποίηση του ομίλου στο εξωτερικό ξεκίνησε το 1990 στον Καναδά και ο όμιλος εξήγαγε προϊόντα στις χώρες, Αιθιοπία, Βουλγαρία, Καναδά, Κύπρο, Ρουμανία, Εκουαδόρ. Το τελικό σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται στον Όμιλο εταιρειών NEOSET ανέρχεται στα 1014 άτομα.
Ισμήνη Λέντζου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια