Παρελθόν αποτελεί o αλλοπρόσαλος Ζεσουάλδο Φερέιρα


Ο πρόεδρος των "πρασίνων" υπέκυψε στις πιέσεις των συνεργατών του.
Ο  Πορτογάλος τεχνικός πλήρωσε τις τραγικές εμφανίσεις και τη χειρότερη πορεία της ομάδας στη σύγχρονη ιστορία της
Συνάντηση, εντός της ημέρας,  του Αλαφούζου με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του τριφυλλιού....

Ο Γιάννης Αλαφούζος στήριξε όσο κανένας άλλος τον Φερέιρα αλλά οι πιέσεις του κόσμου και των συνεργατών του του άλλαξαν άποψη. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού δεν πήγε στην Παιανία και συναντήθηκε με τον Πορτογάλο τεχνικό όπου αποφάσισαν να σταματήσει η συνεργασία τους.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έμεινε για δύο χρόνια στον πάγκο της ομάδας, ενώ το φετινό καλοκαίρι είχε τη δυνατότητα να φτιάξει το ρόστερ εν λευκώ, σύμφωνα πάντα με τα οικονομικά δεδομένα. Παραόλαυτα, αφήνει τον Παναθηναϊκό στην 7η θέση του πρωταθλήματος, με 3 νίκες σε 10 αγωνιστικές, 15 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, μόλις 4 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και χωρίς νίκη στο Γιουρόπα Λιγκ.

Αντικαταστάτης του Πορτογάλου τεχνικού θα είναι ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, ο οποίος θα έχει βοηθό τον Γιάννη Βονόρτα. Ο βετεράνος άσος που έχει ήδη θητεύσει δύο φορές στον πάγκο του "τριφυλλιού" βρισκόταν στην Παιανία για να προπονήσει την ομάδα Νέων, όταν ειδοποιήθηκε να φύγει άμεσα από τις εγκαταστάσεις για να συναντήσει τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού.

Ο Ρότσα ήταν προπονητής των πράσινων κατά τη διάρκεια της χρυσής πορείας τους την περίοδο 1995-1996 στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ανέλαβε επίσης το πηδάλιο της ομάδας τη σεζόν 1998-99 διαδεχόμενος τον Βασίλη Δανιήλ χωρίς όμως να μακροημερεύσει αυτή τη φορά (στο τέλος της σεζόν αντικαταστάθηκε από τον Γιάννη Κυράστα).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια