ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ LEFT.GR THN ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

του Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη
-Η συνέντευξη του Ν. Χαραλαμπόπουλου, της «Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης»
προς το δημοσιογράφο του left.gr  Άγγελο Καλοδούκα

Σε «κίνημα μαζικό μέσα κι έξω από το στρατό, στο πλευρό του εργατικού κινήματος και με στόχο την ανατροπή»(...) καλεί σε συνέντευξή του από το web site του left.gr, πολιτικών συμφερόντων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, εκπρόσωπος....
της «Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης», παραρτήματος-προφανώς- της τροτσκιστικής συνιστώσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, της ΔΕΑ, προς το δημοσιογράφο του ιστοτόπου Άγγελο Καλοδούκα.

Με ακατάσχετη κινδυνολογία και καταφανή ιδεοληψία ο Ν. Χαραλαμόπουλος τοποθετεί το θέμα εις το πλαίσιο.. «ενός ακήρυκτου παγκόσμιου πολέμου χαμηλής έντασης του κεφαλαίου κατά του προλεταριάτου»,  βραχίονα του οποίου θεωρεί τις Ένοπλες Δυνάμεις, γενικότερα ό,τι ένστολο, ακόμη και τις...ιδιωτικές εταιρείες security!

Kατά τον ευφάνταστο συνεντευξιαζόμενο το τρίπτυχο «λαθρομετανάστευση-εγκληματικότητα-τρομοκρατία» αποτελεί ψευδεπίγραφη διατύπωση αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων, φθάνει δε στο σημείο να θεωρεί ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει απλώς θέμα επιχειρούμενης αντιδημοκρατικής εκτροπής, αλλά υπάρχοντος ήδη κοινοβουλευτικού φασισμού...

Ο ίδιος «καλώς πληροφορημένος» γιά την κατάσταση εις τις Ένοπλες Δυνάμεις, θεωρεί ότι εις τα στρατόπεδα υπάρχει «μία κατάσταση που προσομοιάζει με την κόλαση», θεωρεί δε ότι οι στρατευμένοι φοβούνται μήπως διαταχθούν στον δρόμο «όπως επί χούντας με το Πολυτεχνείο», κάτι το οποίο θέτει ως σημείο ανησυχίας του «κινήματος των φαντάρων» σήμερα, στη θέση παλαιότερων αιτημάτων κατά το παρελθόν.  

Ακόμη, συμφώνως με τη «λογική» του, «έχουν ταυτισθεί οι έννοιες εσωτερικός και εξωτερικός εχθρός», ενώ αυτή η κατεύθυνση «διευρυμένης χρήσης» του Στρατού, είναι προϊόν της γενικότερης πολιτικής του ΝΑΤΟ,της ΕΕ και του ΟΑΣΕ,γεγονός που εκφράζεται ακόμη με περιπολίες στρατιωτών εις τους δρόμους, όπως εις την Ιταλία. Συνεπώς και εκεί υπάρχει «κοινοβουλευτικός φασισμός»...

Ενεργώντας, ακόμη, ως προβοκάτορας, «αποκαλύπτει» ότι η εντολή προς τους οπλίτες οι οποίοι είχαν παραταχθεί εις τους δρόμους της Θεσσαλονίκης κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2012 ήταν ...«χτυπήστε», διότι δεν αρκούσαν οι αστυνομικές δυνάμεις. Συνεπώς, αν παρακολουθήσουμε την επικίνδυνη συλλογιστική του Χαραλαμπόπουλου τα όπλα των οπλιτών είχαν  σφαίρες μάχης και ήσαν απασφαλισμένα, ώς εάν να επρόκειτο γιά κανονική μάχη! Εξ αυτού δε του λόγου, φρονεί ότι «ο Στρατός χρησιμοποιείται ως μηχανισμός αντιμετώπισης ταραχών και αντιμετώπισης του εσωτερικού εχθρού».

«Πληροφορεί» δε ότι αναλόγως οπλισμένοι είναι οι άνδρες που φυλάσσουν το ΓΕΣ και το «Πεντάγωνο», μετά την εισβολή των ναυτεργατών εις το στρατόπεδο του ΥΠΕΘΑ. Προφανώς, καίτοι ακτιβιστής-αντιμιλιταριστής, δεν έχει μάθει ακόμη ότι δεν υπάρχει «Πεντάγωνο», ούτε και ότι υπάρχουν και άλλα Γενικά Επιτελεία, όπως και η πολιτική ηγεσία εις το μη υπάρχον «Πεντάγωνο».

Η επιλογή της συνέντευξης του εν λόγω «αντιμιλιταριστή» την προηγουμένη της πορείας γιά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από τον ιστότοπο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ left.gr  μόνον τυχαία δεν είναι, αλλά αντιθέτως συνειδητώς επιλεγμένη, ώστε να λειτουργήσει ως «σπίθα» αντιμλιταριστικών τόνων προς έξαλλους ΣΥΡΙΖΑίους διαδηλωτές, βάσει του πλαισίου που διαγράφει.

Δεν πρόκειται γιά ελαφρότητα από πλευράς του left.gr. Πρόκειται γιά σαφή ένδειξη του, κατά πόσον, οι πολιτικοί τους καθοδηγητές, δηλαδή ο μηχανισμός ενημέρωσης του κομματικού ιερατείου της Κουμουνδούρου, έχουν κατανοήσει τη λειτουργίες και τις διαδικασίες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, θέματα επί των οποίων ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλ. Τσίπρας έχει ενημερωθεί πλήρως και επισήμως από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

Αν κρίνουμε από την ευκολία με την οποία δίδουν βήμα σε τέτοιες φαντασιώσεις, όπως και επικίνδυνες αντιλήψεις, δίχως κάποιον αντίλογο, δίχως τη συμμετοχή κάποιου περισσότερο ώριμου και όντως πληροφορημένου στελέχους τους, ευκόλως προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι θέλουν να συνεχίζουν να παραμένουν ημιμαθείς και να εγκλωβίζονται εις τις ιδεοληψίες τους και τις μονομανίες τους. Και βεβαίως η ημιμάθεια είναι κάτι πολύ χειρότερο από την άγνοια.

Ολόκληρη κλαδική αποστράτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, από στρατηγούς-ναυάρχους και πτεράρχους εν αποστρατεία διαθέτουν, συμπεριλαμβανομένων και στενών συνεργατών προηγουμένων υπουργών Εθνικής Άμυνας, μέχρι και τον Οκτώβριο πέρυσι. Δεν τους ερωτούν, τους έχουν παραγκωνισμένους;
Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια