Ο χρυσαυγίτης, η γκόμενα του και οι καλοκαιρινές τους φωτογραφίες .

Το περασμένο Σάββατο το ρεπορτάζ μιας κίτρινης, τόσο κίτρινη όσο το δέρμα του νεκρού, εφημερίδας μας αποκάλυψε μια μεγάλη αλήθεια: Η χρυσαυγίτικη φαντασίωση έχει γκόμενα. Οι αποκλειστικές φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν. Το ζευγάρι μαζί με τον υπόλοιπο θίασο πήγε διακοπές στην Μάνη. Από το «καλό» ρεπορτάζ μαθαίνουμε....
ότι «αποβιβάστηκαν από μια βάρκα και πήγαν για φαγητό όπου είχαν χαλαρή κουβέντα σε ταβερνάκι της περιοχής». 

Επίσης κολύμπησαν σε απομονωμένες παραλίες όπου υποθέτουμε ότι γέμισε άμμο και κόπερτον «Ο Αγών μου» και έκαναν στα οπίσθια τους tatoo-χένα σβάστικα, για να αισθανθούν πιο ελεύθεροι, γιατί και αυτοί καταπιεσμένοι είναι οι άνθρωποι την απομόνωση στις διακοπές περιμένουν για να αισθανθούν ελεύθεροι, ένα t-shirt με σβάστικα φοράνε και εμείς αμέσως να τους πούμε φασίστες. 

Κάνω μια υπόθεση αν και δεν το λέει το ρεπορτάζ με τον τίτλο: «Έρωτας και με τη...Βούλα» (σ.σ ατυχέστατος τίτλος αν σκεφτείς ότι οι κακοπροαίρετοι που ζηλεύουν τον έρωτα τους μπορούν να σκεφτούν «Καρπούζι με την βούλα» και αν είναι αρκετά κακοί με την ευτυχία των άλλων να φωνάξουν «μάπα το καρπούζι») ότι κάποια στιγμή αυτή σκέφτηκε να του βάλει αντηλιακό στην πλάτη αλλά αυτός δεν την άφησε γιατί «οι σκληροί άντρες δεν καίγονται από τον ήλιο». Τότε αυτή του έκανε μούτρα, αλλά αυτός γύρισε και την έπιασε από τα πυρόξανθα μαλλιά, την φίλησε και τότε στην Αστόρια ένας θαυμαστής του χρυσαυγίτη  ρεύτηκε πάνω από μια χοιρινή μπριζόλα και όσο την φιλούσε τόσο ρευόταν μέχρι που το σκληρό αγόρι κάηκε από τον ήλιο και έφυγαν από την απομονωμένη παραλία και ο Ελληνάρας στην Αστόρια χώνεψε και σταμάτησε το ρέψιμο.     

Όλα αυτά τα σουρεαλιστικά τα υποθέτω εγώ, με το κακό μου μυαλό επειδή ο χρυσαυγίτης μου φέρνει αναγούλα. Πάμε όμως να δούμε τι λέει το πραγματικό ρεπορτάζ: «σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, επισκέφτηκαν και το Μνημείο για τα θύματα του Εμφυλίου στην Ελλάδα». Είδες που η πραγματικότητα του «καλού» ρεπορτάζ ξεπερνάει την δική μου φαντασία; Αν το θέμα έμενε στις σελίδες της εφημερίδας θα τελείωνε εδώ και μπορεί να μην το μαθαίναμε και ποτέ. Όμως, στην ψηφιακή εποχή οι δημοσιογράφοι της νέας εποχής, αντλούν υλικό από παντού. Όχι, δεν τους φτάνει ο όγκος πληροφορίας που υπάρχει στο δίκτυο. 

Πρέπει να μελετήσουν και την κάθε φυλλάδα που κυκλοφορεί. Στην κεντρική τους σελίδα, σοκάρονται με τον Παλαιστίνιο πατέρα που κρατάει τον νεκρό γιο του αγκαλιά, κατηγορούν την Χρυσή Αυγή, μας ενημερώνουν για τις διεθνείς εξελίξεις, όμως υπάρχει πάντα ένα μικρό κομματάκι αφιερωμένο στην δημοσιογραφία του κίτρινου τύπου. Γιατί ξέρουν καλά, ότι όλοι θα κάνουν κλικ για να δουν πως πέρασαν τα πιτσουνάκια με τις σβάστικες αγκαλιά. Γιατί το lifestyle πουλάει. Γιατί οι αναγνώστες το γουστάρουν ρε παιδί μου. Και μετά οι ίδιοι αναγνώστες κατηγορούν τα media για όλα τα κακά της μοίρας τους και αισθάνονται δικαιωμένοι κάθε φορά που το παλιό lifestyle πεθαίνει. 

Μα βρε καημένε αναγνώστη, μπορεί άδειο να είναι το στομάχι σου αλλά το μυαλό σου σίγουρα χορτάτο με όλες αυτές τις βλακείες που το έχεις «τηγανίσει». Βρε καημένε αναγνώστη, τα media που επιλέγεις είναι ο καθρέφτης σου και σου δίνουν αυτό που θες. Μην τα κατηγορείς λοιπόν. «Έρωτα με τη....Βούλα» θες «Έρωτα με τη ....Βούλα» θα πάρεις. Περαστικά.                www.lifo.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια