Ο θίασος Τσίπρα, Παπαδημούλη, Λαφαζάνη, Βούτση και;...


Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΜΙΑΣ ΜΟΝΟΝ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ
Μία "ειλικρινής" δήλωση του εκ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, του κομμουνιστογενούς εκ του ΚΚΕ....
Παναγιώτη Λαφαζάνη, προκάλεσε χθες μεγάλη τρικυμία εις το κόμμα της μείζονος αντιπολιτεύσεως.
Βγήκαν να τον μαζέψουν, ο αρχηγός του ο Τσίπρας- εσωκομματικός του αντίπαλος εις τις διαδικασίες προς την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ενιαίο (πλην πολυτασικό...) κόμμα και τον μάζεψε, επίσης, με ευγενική ειρωνεία, ο γραμματεύς της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο πατήρ Βούτσης.
Τι είπε ο Λαφαζάνης, συνεντευξιαζόμενος από την τηλεόραση του "ΑΝΤΕΝΝΑ": "Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, δεν μπορώ να κοροϊδέψω τον κόσμο" (ας αφήσουμε αυτό το προσφιλές "κόσμος", λες και οι πολίτες είναι αγέλη ζώων!)
Τι του απάντησε ο Τσίπρας από το Ηράκλειο: "Είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε την καταστροφή. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα"
Πώς σχολίασε την έκρηξη ειλικρινείας του εκ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ο πατήρ Βούτσης: "Ο Λαφαζάνης είναι τελειομανής, γι' αυτό είπε ότι δεν μπορούμε να κυβερνήσουμε τη χώρα"
Ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο "πονηρούλης" Παπαδημούλης,  επροτίμησε να απαντήσει μέσω fb όχι με τα συνήθη προσωπικά λογάκια του, που εκτοξεύει συχνά-πυκνά, αλλά με δανεικό κείμενο από το ecoleft , πολιτικών συμφερόντων της Κουμουνδούρου.
Το παραθέτω:
"ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ (των Γιώργου Μπαλάφα και Κώστα Ζαχαριάδη) : Μετά από 5 χρόνια ύφεσης, λιτότητας, εσωτερικής υποτίμησης και φτωχοποίησης, με όλους τους δείκτες κοινωνικής ευημερίας να έχουν καταρρεύσει (25% ανεργία…) η μόνη διέξοδος είναι να στείλουμε τις δυνάμεις της διαπλοκής και της συνδιαλλαγής στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ο παλιός πολιτικός κόσμος πνέει τα λοίσθια και μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με αυτοπεποίθηση και συνοχή αποτελεί την μόνη εναλλακτική λύση. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση της χώρας είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος απέναντι στο αδιέξοδο Μνημόνιο.
Μας λένε λοιπόν, τι θα κάνετε, έχετε σχέδιο;  Τους απαντάμε : Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη βαριά ιστορική ευθύνη, να σώσουμε τούτο το τόπο από τη καταστροφή, από τη παρακμή, από το βούρκο της διαφθοράς, από την εξάρτηση και τη τοκογλυφία. Και είμαστε έτοιμοι, με τη στήριξη του λαού μας, να συγκρουστούμε. Να συγκρουστούμε με μεγάλα συμφέροντα και μέσα και έξω από τη χώρα. Με την εγχώρια διαπλοκή και τη διεθνή τοκογλυφία. Να αξιοποιήσουμε τη διαπραγματευτικές δυνατότητες στο ευρωπαϊκό επίπεδο, που ποτέ δεν αξιοποίησαν οι παραδομένες μνημονιακές κυβερνήσεις. Και να προχωρήσουμε στη παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας.
Υ.Γ.Και προφανώς δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο!" ("ο κόσμος" πάλι, ή αυτό το απερίγραπτο "φτωχοποίηση")
Αυτής της αναρτήσεως Παπαδημούλη, είχαν προηγηθεί σήμερα οι εξής προηγούμενες αναρτήσεις του:
-"Τα μέτρα επιταχύνουν την κυβερνητική φθορά και πλήττουν τη συνοχή της. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να βάλει φρένο και να προτείνει την εναλλακτική λύση"

"Η Κυβέρνηση και η πολιτική της "μπάζουν" απο παντού. O ΣΥΡΙΖΑ, με αυτοπεποίθηση και συνοχή, καλείται να γίνει ο πόλος -της εναλλακτικής λύσης"

Συμπέρασμα, ως προς τον πονηρούλη Παπαδημούλη: Προσπάθησε, εμμέσως πλην σαφώς, με τη δανεική ανάρτηση, την οποία επέλεξε να ενστερνισθεί, αντί να βρει δικά του λογάκια, να μαζέψει και εαυτόν, διότι οι δύο παρατιθέμενες προγενέστερες αναρτήσεις του, δεν απέχουν και πολύ των όσων είπε ο Λαφαζάνης, αν και με πολύ προσεκτικό τρόπο, ίσως και περιθωριακό. Διότι η διατύπωσή του λη)﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ημοΡΙΖΑ-ΕΚΜ απαντοκλλητολθυασικ"ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται...", δηλοί έλλειψη κυβερνητικής πολιτικής προς αντιμετώπιση και διαμόρφωση, όπως και απόσταση ασφαλείας του πολιτικού ανδρός από το...ίδιο του το κόμμα, το οποίο εκπροσωπεί εις τη ΒτΕ, από θέση παρατηρητή προφανώς, ώστε, αναλόγως της εκβάσεως, να το "παίξει" κατά το δοκούν της στιγμής, επίδοξος διάδοχος ίσως του Τσίπρα.

Παραθέτω και τη δική μου απάντηση προς τον Παπαδημούλη, γιατί την ιστορία, επειδή-ενίοτε- οι "κολλητοί" του εθίζονται εις τον να "σβήνουν" μη συμφέρουσες γιά τον ίδιο και το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απαντήσεις:

"Η συγκεκριμένη ανάρτηση του κ. κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, όπως και η αμέσως προηγούμενη, μαρτυρούν μαθητευόμενο μάγο, ο οποίος ορέγεται την εξουσία, αλλά κατά βάθος δεν θέλει και να την ασκήσει, διότι γνωρίζει(γνωρίζουν) ότι είναι ανέτοιμοι να την ασκήσουν. Όταν ο Παπαδημούλης αναγνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν διαθέτει επί του παρόντος εναλλακτική πρόταση, τότε ο βασιλιάς είναι γυμνός. Συνεπώς και οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από το συγκεκριμένο πολιτικό μαγαζί. Όταν δεν διαθέτεις το απαραίτητο όργανο-την πολιτική σου-ποιά αυτοπεποίθηση να έχεις; Όταν δεν διαθέτεις συνοχή, με πανσπερμία συνιστωσών, τάσεων κλπ από τον καθηγητή του ΕΜΠ, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυς υπερασπίσεως του Γιωτόπουλου, ισοβίτη γιά τη συμμετοχή εις την Ε(παναστατική)Ο(ργάνωση)"17Ν" ως τους λογής-λογής ιδιοτελείς του κάποτε "βαθέως ΠΑΣΟΚ" του Τσοχατζόπουλου, τότε το θέ(α)μα προσφέρεται γιά πολιτική επιθεώρηση. Κρείττον εστί το σιγάν κ.κοινοβουλευτικέ εκπρόσωπε του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ" (όλες οι αναφορές γιά τον Παπαδημούλη)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ποιός ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ; Παράφωνη ορχήστρα της κακιάς ώρας είναι οι άνθρωποι, ακατάλληλοι να εμφανισθούν και στο τελευταίο πανηγύρι σε χωριά, την ημέρα της Παναγίας (το Δεκαπενταύγουστο)

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

ΥΓ: Αναγνωρίζω ότι το κείμενο αυτό, μπορεί να καταστεί ανεπίκαιρο τις επόμενες ώρες, αν προστεθούν και νέα όργανα που θα αρχίσουν να παίζουν εις την ορχήστρα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια