Δεν έχει πάτο το βαρέλι του Παναθηναϊκού....


Ο Παναθηναϊκός συνέχισε τις τραγικές φετινές του εμφανίσεις και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα την ανεπανάληπτη αρνητική παράδοση για το «τριφύλλι» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μετά τον αποκλεισμό από την Οντένσε, την Μακάμπι, τον διασυρμό από την Μάριμπορ, ήρθε να προστεθεί και το άνευ όρων 3-0 απέναντι στα δεύτερα....
της Λάτσιο, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου. Τελευταίος και καταϊδρωμένος! Χωρίς να μπορέσει να απειλήσει ούτε σε μία φάση τους Ιταλούς, χωρίς την απαιτούμενη συγκέντρωση, μία ομάδα που κατέβηκε απλά για να μην διασυρθεί από τους Ιταλούς που έβαλαν τρία γκολ στο... χαλαρό!
4-3-3 με Χουχούμη

Απέναντι στη Λάτσιο των αρκετών αλλαγών(έμειναν στον πάγκο Κλόζε, Ερνάνες, Λούλιτς, Καντρέβα, Μάουρι) ο Πορτογάλος παρέταξε τον Παναθηναϊκό με στόχο να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Καρνέζη και να χτυπήσει στην... κόντρα τους Ιταλούς, με τον Λάζαρο και τον Κουίνσι.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Σεϊταρίδης και ο Βύντρα με τον Βελάσκες στο κέντρο της άμυνας. Βιτόλο σε ρόλο «κόφτη», έχοντας μπροστά του Ζέκα και Χουχούμη, τον οποίο εμπιστεύθηκε ο Πορτογάλος αντί του Φουρλάνου. Ο Κουίνσι στο αριστερό « φτερό», ο Λάζαρος στο δεξί και στη κορυφή ο Τοτσέ, με τον Ισπανό να γίνεται αλλαγή λόγω τραυματισμού στο 23' και τον Πετρόπουλο να παίρνει την θέση του.

2-0... σβηστά με δώρα!

Προφανώς οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού πίστεψαν ότι τα Χριστούγεννα ήρθαν φέτος πιο νωρίς και ξεκίνησαν τα δώρα στο Ολίμπικο, με αποδέκτη την Λάτσιο που είπε «ευχαριστώ» και έφτασε να προηγείται άνετα και χαλαρά στο ημίχρονο με 2-0, σε ένα παιχνίδι χωρίς ρυθμό, χωρίς φάσεις, χωρίς να δικαιολογεί την εικόνα που διαμορφώθηκε στον πίνακα του σκορ.

Οι «πράσινοι» μέχρι το 20' είχαν το παιχνίδι στα μέτρα τους, η Λάτσιο δεν μπορούσε να δημιουργήσει αλλά μια ανοησία του Κουίνσι που έχασε την μπάλα στον άξονα με λάθος... τακουνάκι έφτανε και περίσσευε για να ανοίξει το σκορ ο Κόζακ στο 22' μετά από εξαιρετικό πλασέ που «κρέμασε» τον Καρνέζη.

Η αναμέτρηση κυλούσε στο ίδιο ακριβώς τέμπο, το «τριφύλλι» από το κέντρο και μπροστά δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα(εκτός παιχνιδιού Λάζαρος, Ζέκα και μετά το 20' και ο Κουίνσι), ώσπου ήρθε ακόμη ένα λάθος να δώσει άκοπα το 2-0 στους Ιταλούς. Ο Χουχούμης αντί να απομακρύνει, πάσαρε παράλληλα προς την εστία του Καρνέζη, ο Κόζακ βρέθηκε στη πορεία της μπάλας και την έστειλε ξεκούραστα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού.

Πραγματικά από το... πουθενά, οι ποδοσφαιριστές του Φερέιρα έκαναν ευγενική προσφορά το 2-0 στους «λατσιάλι», το οποίο τους έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης από το πρώτο ημίχρονο.

Διαδικαστικού χαρακτήρα

Όντας πίσω στο σκορ με 2-0, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν μπόρεσε να αντιδράσει αλλά παρέδωσε... πνεύμα στο Ολίμπικο απέναντι στη Λάτσιο που έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει του μεγάλου ντέρμπι κόντρα στη Ρόμα. Η είσοδος του Μαυρία δεν άλλαξε κάτι, ούτε και η αλλαγή σε 4-2-3-1, καθώς ήταν ολοφάνερο πως δεν υπήρχε ψυχολογία αλλά και ικανότητα για κάτι παραπάνω πέρα από τα απολύτως απαραίτητα.

Οι γηπεδούχοι στο 59' έγραψαν το 3-0 με τον Φλόκαρι και κάπου εκεί και... τυπικά το δεύτερο μέρος έγινε απλά διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό απλά να κοιτά να μην δεχθεί και ένα τέταρτο τέρμα που θα έφερε τον διασυρμό στην «αιώνια» πόλη. Το 3-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και πλέον οι «πράσινοι» ελπίζουν μόνο σε ένα θαύμα για να πάρουν την πρόκριση. Θαύμα των... θαυμάτων αν αναλογιστούμε και την αποψινή κακή εικόνα που δεν βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι.

 Ο Λίμπορ Κόζακ. Ο επιθετικός των Ρωμαίων έκανε απολύτως σωστά την δουλειά του απόψε στο Ολίμπικο. Δύο ευκαιρίες είχε, δύο φορές έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη. Στο 22' επωφελείται από τα... κλασσικά πίσω βήματα του Βύντρα, γυρνά και με υπέροχο πλασέ ανοίγει το σκορ. Στο 40' βρίσκεται εκεί που πρέπει μετά το λάθος του Χουχούμη και σκοράρει. Δύο γκολ από τον θηριώδη Τσέχο που έπιασε από τα μαλλιά την ευκαιρία του Πέτκοβιτς.

 Αν υπήρχε ένας ποδοσφαιριστής από τους 14 που χρησιμοποίησε ο Φερέιρα και να μπορείς να πεις ότι στάθηκε στο ύψος του, αυτός δεν είναι άλλος από τον Βίκτορ Βιτόλο. Ο Ισπανός αμυντικός μέσος έπαιξε τόσο για τον Ζέκα όσο και για τον Χουχούμη, έτρεξε, κέρδισε μάχες, προσπάθησε να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα προς τους συμπαίκτες του.

 Ο Παναθηναϊκός... πέθανε αγωνιστικά μετά το 2-0 και δεν μπόρεσε καν να αντιδράσει. Παραδόθηκε άνευ όρων στους Ιταλούς και ενδεικτικό της αδυναμίας των «πρασίνων» να δημιουργήσει ευκαιρίες στην περιοχή των Ρωμαίων είναι το γεγονός πως το πρώτο σουτ προς την εστία έγινε στο 72' από τον Σεϊταρίδη!

 Στην κατηγορία αυτή, μοιράζονται μία θέση ο Κουίνσι και ο Χουχούμης. Ο Γκανέζος, όπως και στη Σλοβενία, κάνει τακουνάκι στη μεσαία γραμμή, ο Παναθηναϊκός χάνει την ευκαιρία για αντεπίθεση, την κατοχή της μπάλας και στην συνέχεια δέχεται το γκολ.

Από κει και πέρα, ο νεαρός άσος του «τριφυλλιού» κάνει ποδοσφαιρικό έγκλημα, που οφείλεται απόλυτα στην απειρία του. Παράλληλο γύρισμα... μισό γκολ στον Κόζακ και 2-0.

 Κανένα πρόβλημα για τον διαιτητή Σεργκενχόφερ και τους βοηθούς του που είχαν μια άριστη διαιτησία.

Όπου φτωχός και η μοίρα του. Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τα τραγικά του λάθη στο πρώτο ημίχρονο και η Λάτσιο δεν είχε κανένα πρόβλημα να «τελειώσει» το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Απολύτως δίκαιο αποτέλεσμα που φέρνει τους Ιταλούς... αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση και το «τριφύλλι» ακόμη πιο κοντά στον αποκλεισμό.
gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια