Έλεος πια, το κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει και η Χρυσή Αυγή μπαίνει τώρα και στα σχολεία....



Εδώ βέβαια η νηπιαγωγός πρέπει να απολυθεί ΣΗΜΕΡΑ για τον ανθελληνισμό της και αν θέλει να πάει στην Αλβανία να διδάξει. Αρκετά ανέχθηκε ο λαός μας συμπεριφορές Ρεπούση στα σχολεία από δασκάλους και καθηγητές, όμως σε καμία περίπτωση δεν δίνει άλλοθι στην Χρυσή Αυγή να επεμβαίνει  και στα σχολεία.
Το ανατριχιαστικό περιστατικό συνέβη στο Νυδρί Λευκάδας
Η νηπιαγωγός μετακινήθηκε σε άλλο σχολείο μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ. 
Το "λάθος" της ήταν ότι δεν έκανε....
διαχωρισμό μεταξύ των Ελλήνων και αλβανών μαθητών της.
Tι έγραψε η Χρυσή Αυγή Αιτωλοακαρνανίας για τη "φιλοαλβανή" εκπαιδευτικό. 
Έντονη αντίδραση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας
Σάλο στην ....εκπαιδευτική κοινότητα προκαλεί η είδηση πως μια νηπιαγωγός από το Νυδρί Λευκάδας "διώκεται" κατηγορούμενη για αντεθνική διδασκαλία. 

Η μετακίνηση της εκπαιδευτικού έγινε μετά από καταγγελίες γονέων οι οποίοι αντέδρασαν στο γεγονός πως κατά τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου "καρφιτσώθηκαν" στο ταμπλό της τάξης οι σημαίες που ζωγράφισαν οι μικροί  μαθητές ανάμεσά τους και η αλβανική.

Η καταγγελία των γονιών έγινε όχι μόνο στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η οποία διέταξε ΕΔΕ αλλά και στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστα Μπαρμπαρούση. Μάλιστα η τοπική οργάνωση της Χ.Α δημοσίευσε την επιστολή του γονέα στην επίσημη ιστοσελίδα της στις 29 Οκτωβριου 2012. 

Ο γενικός γραμματέας της ΔΟΕ  Σταύρος Πετράκης καταγγέλλει στο Newsit πως ακριβώς έγιναν τα γεγονότα που οδήγησαν στη μεκίνηση της συναδέλφου του "με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου το νηπιαγωγείο του Νυδρίου της Λευκάδας όπως και όλα τα ελληνικά δημόσια σχολεία προετοίμασαν τις εορταστικές τους εκδηλώσεις. 

Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος διαπολιτισμικής εκπαίδευσης η συνάδελφος νηπιαγωγός ανέθεσε στους μαθητές της να δημιουργήσουν ζωγραφιές με τη σημαία της πατρίδας τους. Μαθητές που είναι αλβανικής καταγωγής ζωγράφισαν την αλβανική σημαία και τα ελληνόπουλα ζωγράφισαν την ελληνική σημαία. Οπως γίνεται σε κάθε περίπτωση οι ζωγραφιές των παιδιών αναρτήθηκαν στο ταμπλό της τάξης.

Αυτό ενόχλησε κάποιους γονείς μαθητών που έστειλαν επιστολή στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας καταγγέλλοντας επί της ουσίας τη νηπιαγωγό για αντεθνική συμπεριφορά γιατί προβάλλει δράσεις που δε τονώνουν το εθνικό φρόνημα των μαθητών. Ταυτόχρονα κάποιοι γονείς έστειλαν επιστολή σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής αναφέροντάς του το περιστατικό. Υπήρξε ανακοίνωση του πολιτικού αυτού κόμματος χωρίς να ξέρει επί της ουσίας τι έχει γίνει.

Από εκεί και πέρα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διέταξε ΕΔΕ για το όλο περιστατικό και μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ η νηπιαγωγός μετακινήθηκε από το σχολείο της και τους μαθητές της σε κοντινό σχολείο. Η ΔΟΕ αυτό το θεωρεί απαράδεκτο και σήμερα κλιμάκιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας θα μεταβεί στη Λευκάδα προκειμένου να ζητήσει να σταματήσει κάθε διαδικασία διερεύνησης αυτού του θέματος. Ταυτόχρονα θα τονίσουμε ότι ακραίες λογικές δεν έχουν θέση στο ελληνικό δημόσιο σχολείο το οποίο έχει ως στόχο να αναδεικνύει την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την πολυπολιτισμικότητα. Αρχές που δεν έχουν να κάνουν ούτε με τη ξενοφοβία, ούτε με το ρατσισμό.

Εμείς σαν ΔΟΕ δηλώνουμε πως δεν έχουν θέση στο ελληνικό σχολείο ακραίες αντιλήψεις τέτοιου είδους και ότι σε κάθε περίπτωση όλοι, η κοινωνία, τα πολιτικά κόμματα, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές θα πρέπει να φροντίσουν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις της λειτουργίας του σχολείου και να μπορούν οι εκπαιδευτικοί απερίσπαστοι να λειτουργήσουν για ένα σχολείο ανοιχτό, δημοκρατικό που θα σέβεται τις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή". 
Η Χρυσή Αυγή πάντως επανήλθε στο θέμα με ανακοίνωσή της στις 9 Νοεμβρίου όπου προφανώς αισθάνεται δικαιωμένη καθώς για τη  "φιλοαλβανή" νηπιαγωγό έχει διαταχθεί ΕΔΕ. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια