Για αντιποίηση αρχής κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δένδιας.....

Αφορμή βίντεο που αναρτήθηκε σε site που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και δείχνει φωτογραφίες αστυνομικών με πολιτικά
"Στοχοποιείτε τους αστυνομικούς ενόψει της σημερινής ημέρας. Αυτό είναι αντιποίηση αρχής", είπε ο Ν.Δένδιας
"Εχουμε υποχρέωση να ερευνούμε τι έχουν στις τσάντες τους", απάντησε ο Π.Λαφαζάνης!
Αντιπαράθεση ξέσπασε, ανάμεσα....
στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα επείγοντα μέτρα.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο κ. Δένδιας ζήτησε τον λόγο προκειμένου να καταγγείλει ως πρωτοφανές για τα χρονικά περιστατικό με «βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι, συνοδευόμενοι από στελέχη του κόμματος χθες στην οδό Σόλωνος, σταμάτησαν αστυνομικούς της ασφάλειας, επιχείρησαν να τους ελέγξουν και, στη συνέχεια ανήρτησαν στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες τους, στοχοποιώντας τους στον αντιεξουσιαστικό χώρο».

«Αυτά συνιστούν το αδίκημα της αντιποίησης αρχής. Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να προστατεύσει την Ελληνική Αστυνομία και γι΄αυτό αναμένω από τον ΣΥΡΙΖΑ ευθέως να ζητήσει συγγνώμη και ευθέως να πει ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί τέτοιο περιστατικό» είπε ο υπουργός.

«Απορώ με τον υπουργό, που είναι ασυγκράτητος. Εδώ έχουμε τους εισηγητές να μιλάνε για το νομοσχέδιο και τους διακόπτετε για να κάνετε τις βρώμικες καταγγελίες σας! Βρώμικες καταγγελίες που έρχονται από το παρελθόν! Είστε κολλημένος στη δεκαετία του 1950. Είμαστε στο 2012, το κατανοείτε;» αντέτεινε ο κ. Λαφαζάνης και κατηγόρησε τον κ. Δένδια ότι διαπράττει το αδίκημα του ακροδεξιού παραληρήματος και, αντί να κατευνάσει τα πνεύματα, ρίχνει λάδι στη φωτιά.

«Δεν υπάρχει αντιποίηση αρχής» ανέφερε για το περιστατικό ο κ. Λαφαζάνης «αλλά μια συζήτηση με τους υπεύθυνους των αστυνομικών αρχών που, όταν έρχονται με τσάντες, κουκούλες και τσαντούλες, είναι υποχρέωση να ερωτώνται τι έχουν μέσα οι τσαντούλες τους. Μήπως είναι ορισμένοι από αυτούς εκείνοι που προκαλούν επεισόδια στο όνομα της τάξης;»

Ο κ. Λαφαζάνης απέδωσε σε φωτορεπόρτερ τη φωτογράφηση των ανδρών της ασφάλειας και σε φωτορεπόρτερ την ανάρτηση των φωτογραφιών στο διαδίκτυο, για τους οποίους είπε ότι πολλές φορές έχουν αποκαλύψει εγκλήματα τα οποία διαπράττουν κάποια αστυνομικά όργανα.

Η καταγγελία του κ. Δένδια, μεσούσης της συζήτησης του νομοσχεδίου, προκάλεσε την αντίδραση και του προεδρεύοντος Ιωάννη Δραγασάκη που αναρωτήθηκε αν έγινε αυτή η παρέμβαση για να πυροδοτηθεί το κλίμα.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια