Σαμαράς: Με την συμπεριφορά τους πλήττουν το φιλότιμο του ελληνικού λαού.


"Δεν έχω άγχος για τη δόση, αλλά κάθε ημέρα που περνά χωρίς τελική απόφαση επιβαρύνει την οικονομία, την ψυχολογία, τις αγορές και πλήττει και το φιλότιμο του ελληνικού λαού", δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι αυτές....
τις θυσίες του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να τις αφήσει να πάνε χαμένες, υπογραμμίζοντας: «γι' αυτό να είστε σίγουροι».

Ο πρωθυπουργός έχει μπαράζ επαφών. "Ηδη συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ. Αργότερα θα δει τον πρόεδρο της Ευρωομάδας (Eurogroup) Ζαν Κλοντ Γιούνκερ καθώς και τους ομολόγους του πρωθυπουργούς των «27» θα έχει στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. Στις επαφές αυτές αναμένεται να τεθεί το «ελληνικό ζήτημα» και η εκταμίευση της δόσης, θέματα τα οποία συζήτησε χθες, τηλεφωνικά, με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και τον Χ. Β. Ρόμπαϊ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ - ΤΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ

Σήμερα διεξάγεται στις Βρυξέλλες έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, δηλαδή τον καθορισμό των κοινοτικών δαπανών της περιόδου 2014-2020.

Οι αποφάσεις που θα λάβουν οι ευρωπαίοι ηγέτες είναι εξαιρετικά σημαντικές για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Κι αυτό γιατί την περίοδο 2007-2013 οι συνολικές χρηματοδοτήσεις που αναλογούν στην Ελλάδα από το Ταμείο Συνοχής για Ανάπτυξη ανέρχονται σε 20,4 δισ. ευρώ, αλλά η χώρα μας κινδυνεύει να μην πάρει ούτε τα μισά και να μην ξεπεράσει τα 9-12 δισ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός, επισήμανε στους ευρωπαίους αξιωματούχους ότι δεν είναι λογικό μια χώρα που περνάει τη μεγαλύτερη λιτότητα και ύφεση που έχει περάσει ποτέ ευρωπαϊκή χώρα, να τιμωρηθεί με τη μεγίστη των ποινών στο θέμα των διαρθρωτικών πόρων και να υποστεί μείωση των κονδυλίων της τάξης του 40%.

Οι αρχηγοί των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων θα ξεκινήσουν να φτάνουν στο χώρο της Συνόδου στις 20:15, σύμφωνα με το πρόγραμμα, και μετά την ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ξεκινήσουν τις συναντήσεις εργασίας στις 21:30.

Οι συναντήσεις εργασίας αλλά και οι διμερείς επαφές θα συνεχιστούν και την Παρασκευή και, όπως σημειώνει το επίσημο πρόγραμμα, «αν χρειαστεί, και το Σάββατο».
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια