Ετσι βιάζουν το ποδόσφαιρο και την νοημοσύνη μας


Όλα έγιναν όπως... έπρεπε. Γιατί ο καλός διαιτητής έχει και τον... παρατηρητή που του αξίζει. Όλα καλώς καμωμένα. Όλα υπέροχα. Ήταν πολύ κοντά ο Χολέμπας στον Κοντοέ και δεν... πρόλαβε το παιδί, ενώ ο Κατίδης άρχισε να πέφτει πριν το κεφαλοκλείδωμα. Προφανώς η τηλεοπτική εικόνα που δείχνει άλλα ήταν....
κι αυτή μέρος της προπαγάνδας των εχθρών του ΟΣΦΠ. Έτσι συμβαίνει πάντα. Χρόνια έχουμε μάθει με τους διαιτητές που κατά... λάθος ευνοούν τον ΟΣΦΠ. 

Πρώτα κάποια εφημερίδα του ΟΣΦΠ θα δημοσιεύσει τις εκμυστηρεύσεις του με κορυφαία όλων των εποχών την ατάκα Δημητρόπουλου στον «Πρωταθλητή»: «Ηθελα να μοιράσω και τα σπόρια 50-50 αλλά δεν είδα το χέρι του Μαλαδένη! Ζητώ συγνώμη από τον Ολυμπιακό». Στη συνέχεια γίνεται επίκληση του ανθρωπίνου λάθους, στην χειρότερη, ή στην καλύτερη όπως τώρα ανακαλύπτονται νέοι... κανονισμοί και ο διαιτητής αθωώνεται ενώ σε παρόμοιες περιπτώσεις με τον ίδιο ή ακόμη πιο αμφισβητούμενο τρόπο δίνονται πέναλτι στον ΟΣΦΠ. 

Η ίδια παλιά ιστορία. Μέχρι να επανέλθει η ισορροπία του τρόμου αυτό θα γίνεται. Μέχρι ο Μαρινάκης να πάψει να έχει απέναντι του Αλαφούζους και Δημητρέλους αυτό θα γίνεται. Ο Σαββίδης είναι ένα μέγεθος που μπορεί να χτυπήσει αλλά είναι σε μια ομάδα που δεν ξέρει τι σημαίνει πρωταθλητισμός. Το έχει ξεχάσει. Η μόνη λύση είναι η ισορροπία τρόμου. Να ξέρει ο διαιτητής πως οι δυνατοί είναι τέσσερις και όχι ένας. Αυτό είναι το όνειρο μου. Δεν πιστεύω, φυσικά, ούτε στην πολιτεία, ούτε πουθενά. Και δυστυχώς η Ελληνική δικαιοσύνη δεν είναι μόνο Ράικου και Παπανδρέου. 

Μέχρι τότε απλά ο Μαρινάκης θα είναι, σε όλα, χειρότερος κι από τον Κόκκαλη. Γιατί, επαναλαμβάνω, ο Κόκκαλης είχε αντιπάλους καλύτερους από αυτόν και έπρεπε να τους σαμποτάρει για να τους περάσει. Φυσικά δεν τον δικαιολογώ αλλά αυτός είναι χειρότερος κι ας είναι πολύ μικρός μπροστά στον Κόκκαλη και σε μέγεθος, επιχειρηματικό εννοείται, και σε μυαλό.  Και δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα. Φυσικά είναι πολύ πιο εύκολος αντίπαλος από τον Κόκκαλη. 
Αρκεί να υπάρχει αντίπαλος. Μέχρι τώρα δεν έχει. Αυτά για αυτούς και τέλος. 

Αβάντι μαέστρο. Και τα πρόβατα θα βελάζουν ευτυχισμένα την ώρα που οι προπαγανδιστές θα προσπαθούν εκτός από το ποδόσφαιρο να βιάσουν και την νοημοσύνη μας.

Το πιο γελοίο όμως της όλης ιστορίας είναι αυτό που γράφει το "ΦΩΣ" για την διαιτησία.
Απολαύστε την γελοία φυλλάδα τι γράφει.
«Είναι πολύ κοντά, παίξε, είναι κόρνερ». Αυτή ήταν η φράση κλειδί που... ανακαλύφθηκε για να καλυφθεί το πρώτο και πιο οφθαλμοφανές πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ της. Το είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα ΦΩΣ που περιέχει όλη την υπερασπιστική γραμμή που βιάζει την νοημοσύνη μας, ο βοηθός Λεωνίδας Βασιλειάδης (Μακεδονίας) στον διαιτητή Τάσο Σιδηρόπουλο (Δωδεκάνησα) στο 38' του αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός, υποδεικνύοντας του ότι ο Χολέμπας δεν έκανε πέναλτι στην σέντρα του Κοντοέ.

Και το δημοσίευμα συνεχίζεται παραδίδοντας αθώα περιστερά τον Σιδηρόπουλο. Το κακό όμως δεν είναι ότι το έκανε μόνο η εφημερίδα του Ολυμπιακού αλλά ο παρατηρητής Σωμαρακάκης ( η κατάληξη του επιθέτου λέει πολλά) και βέβαια η ανεξάρτητη ΚΕΔ του κυρίου Σαρρή που την έχει οργανώσει τόσο καλά ώστε σε χρόνο ρεκόρ πήρε προαγωγή στην προεδρία της ΕΠΟ. Διαβάστε και φρίξτε:

«Η επίμαχη φάση εκτυλίχθηκε στην ζώνη ευθύνης του βοηθού που είχε τον πρώτο λόγο να την κρίνει και πήρε θέση αφού του το ζήτησε ο διαιτητής. Ο Σιδηρόπουλος έδωσε σωστά την εντολή να συνεχιστεί η αναμέτρηση και δικαιώνεται για την απόφαση του από την ΚΕΔ και τον παρατηρητή διαιτησίας.
aek365.com/
Το ίδιο ισχύει και για το πέναλτι που καταλόγισε στο 22', όταν ο Γιάγκο ανέτρεψε τον Μήτρογλου εντός της μεγάλης περιοχής. Την στιγμή που έδειξε την άσπρη βούλα, οι βοηθοί και ο τέταρτος διαιτητής του είπαν να δείξει την κόκκινη κάρτα στον παίκτη της ΑΕΚ, καθώς ο Μήτρογλου βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ.

Για την ΚΕΔ και τον παρατηρητή διαιτησίας δεν υπάρχει πέναλτι του Παπάζογλου στον Κατίδη, γιατί διαπίστωσαν ότι «ο παίκτης της ΑΕΚ άρχισε να πέφτει στον αγωνιστικό χώρο πριν εκτελέσει το φάουλ ο Λαγός»! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια