Η λογική νίκησε την υποκρισία και η εκπομπή «ΠΡΩΪΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» επαναλήφθηκε από σήμερα

του Σεραφείμ Μηχιώτη

Eνόχλησε πολλούς, όπως φαίνεται, το άρθρο του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ δημοσιογράφου Νίκου Σίμου, υπό τον τίτλο «Αγώνες υποκρισίας στη δημόσια τηλεόραση», από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».  
Φαίνεται ότι, 38 χρόνια μετά την πτώση της δικτατορίας, χρειάζεται θάρρος προκειμένου να τονίζει κάποιος ότι, από τότε και εντεύθεν, «οι δημοκρατικές έννοιες έγιναν άλλοθι για να πατήσει επάνω τους η ασυδοσία και να δακτυλοδεικτούνται ως....
ένοχοι αυταρχικής συμπεριφοράς όσοι ήθελαν απλή εφαρμογή των δημοκρατικών κανόνων». Και βεβαίως, πλήρως ορθώς,στηλιτεύεται η κρατούσα αντίληψη  της δυναστικής «δημοκρατίας των μειοψηφιών».

Ο συν. Σίμος δεν εξαιρεί και την ΕΡΤ ως πεδίο εφαρμογής αυτών των «αντιλήψεων» και βεβαίως μνημονεύει και το περίσσευμα «δημοσιογραφικής κολακείας» προς το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, τον οποίο φωτογραφίζει, δίχως να κατονομάζει. Απότοκο αυτών των αντιλήψεων αποτελεί και  η αρχή της «στρατευμένης δημοσιογραφίας» που άρχισε να πλασάρεται τον τελευταίο καιρό, με πρόσωπα αναφοράς και «επώνυμους» δημοσιογράφους, όπως οι Βαξεβάνης, Κούλογλου, Αρβανίτης, Κατσίμη κ.ο.κ.

Κατά ένα τρόπο διόλου τυχαίο αυτές οι θέσεις του συν. Σίμου, βρέθηκαν εις το επίκεντρο διασταυρούμενων πυρών χθες, από την «ΑΥΓΗ» (Αγγέλα Νταρζάνου) και την «Εφ.Συν.» (Σωτήρης Μανιάτης), με παραπλήσια «στοιχεία κατηγορητηρίου» τα οποία εμφανίζονται να προέρχονται από ένα και μοναδικό καθοδηγητικό κέντρο. Να πρόκειται από την παράταξη «Συσπείρωση» του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εις την ΕΣΗΕΑ ή απ’ ευθείας από το κομματικό ιερατείο της Κουμουνδούρου, προς δύο αδελφές εφημερίδες;

Η Νταρζάνου της «ΑΥΓΗΣ» δεν βλέπει πρόβλημα μειοψηφιών και δεν διαπιστώνει κανένα πρόβλημα νομιμοποίησης από τις αποφάσεις...100 και πλέον δημοσιογράφων  της ΕΡΤ «όλου του μάχιμου δυναμικού, που αποφάσισε αμέσως κινητοποιήσεις αμέσως μετά την καρατόμηση των δύο» (Αρβανίτη-Κατσίμη). Καλύπτεται δε και από τις απεργίες τις οποίες  προκήρυξε η ελεγχόμενη από το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΠΟΕΣΥ, υπό τον πρόεδρο Γ. Σαββίδη. Ακόμη,συμπεριφερόμενη ως κομματική δημοσιογράφος,υπεραμύνεται του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Από πλευράς του ο Μανιάτης της «Εφ.Συν.» επιχειρεί προσωπική επίθεση εναντίον του συν. Σίμου, αν και αναγνωρίζει το μη συμβατό της κριτικής ορισμένων νέων δημοσιογράφων γιά «χουντική ΥΕΝΕΔ», όταν ήσαν ακόμη και νήπια στα χρόνια της χούντας, αλλά «μεγάλωσαν σε οικογένειςς εξορίστων ή κατατρεγμένων την περίοδο της χούντας». Και του καταλογίζει ότι: «Πάντως από δήλωση σε δήλωση το χειροτερεύει. Τα συγχαρητήρια μας σε αυτούς που τον επέλεξαν».

Βάσει των προηγουμένων-και σε συνδυασμό με τη διευθέτηση του προβλήματος με την «Πρωϊνή ενημέρωση» των Αρβανίτη και Κατσίμη- δικαίως μπορούμε να σκεφθούμε αν τα «πυρά» αυτά ήσαν πλήρως σκοπούμενα, ώστε να τραβήξουν τεχνηέντως το χαλί από την προοπτική επίλυσης του θέματος. Η Διοίκηση της ΕΡΤ δεν «τσίμπησε» και η εκπομπή επαναλαμβάνεται από τις 06:00 σήμερα το πρωί σήμερα. Η συν. Κατσίμη, η οποία προέβη σε «επιθετική δήλωση» κατά της ΕΡΤ, την τελευταία στιγμή, δεν είδε την προσπάθεια της να αποδίδει, δηλ. τον τορπιλισμό των διαβουλεύσεων. Πρέπει να μάθει καλύτερα σκάκι!

Από την πλευράς της η ΠΟΕΣΥ, καίτοι ανέστειλε τις απεργιακές κινητοποιήσεις εις την ΕΡΤ, εμφανίζεται καχύποπτη και καλεί τους δημοσιογράφους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης να παραμείνουν σε «αγωνιστική επαγρύπνηση». Δηλαδή χαλαρώνει απλώς την επαναστατική γυμναστική, με το όπλο παρά πόδα...

Βεβαίως δεν έλειψε και ο πολιτικάντης Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο οποίος θεώρησε σκόπιμο να θριαμβολογήσει γιά κομματικούς λόγους, διαπιστώνοντας νίκη της... «αδέσμευτης δημοσιογραφίας» και αποδεικνύοντας τον στενό κομματικό εναγκαλισμό του θέματος, το οποίο είχε προκύψει.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια