Κατέρρευσε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση αφού το σύστημα είναι για τα πανηγύρια.


Βιάστηκαν όπως όλα δείχνουν οι ιθύνοντες να εφαρμόσουν τα μέτρα του μνημονίου που προβλέπουν συνταγογράφηση με δραστική ουσία για όλα τα φάρμακα (με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια), καθώς όπως φαίνεται το σύστημα δεν ήταν καν έτοιμο. Διαβάστε τι προβλήματα δημιουργήθηκαν τις δύο πρώτες ημέρες, με συνέπεια οι γιατροί....
να μην μπορούν καν να χορηγήσουν φάρμακα σε ασθενείς. 
Αμέτρητα προβλήματα παρατηρούνται στην «πλατφόρμα» της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μετά την υιοθέτηση της δραστικής ουσίας για όλα τα σκευάσματα με αρκετές βέβαια εξαιρέσεις. 

Άλλα γράφουν στο σύστημα οι γιατροί και άλλα εμφανίζονται! Γράφουν δραστική, εμφανίζεται εμπορική και τούμπαλιν. Ακόμη και στα ποσοστά συμμετοχής που πρέπει να πληρώσουν οι ασθενείς καταγράφονται λάθη. 

Τα βασικά προβλήματα είναι:

1. Το σύστημα δε δίνει την δυνατότητα να συνταγογραφήσει ο γιατρός εμπορική ονομασία ενός φαρμάκου, εκτός κι αν αφορά στις παθήσεις που έχουν εξαιρεθεί. Συνεπώς καταργείται στην πράξη η δυνατότητα που προβλέπει ο νέος νόμος να έχουν δικαίωμα σε ποσοστό 15% οι γιατροί να γράφουν σκευάσματα με την εμπορική τους ονομασία

2. Παρά το γεγονός ότι ο γιατρός χτυπά στο σύστημα δραστική ουσία, εκείνο παίρνει …πρωτοβουλίες και βγάζει διαφορά πληρωμής λόγω πρωτοτύπου. 
Βέβαια οι αρμόδιοι μετά από σχετικές καταγγελίες γιατρών εμφανίστηκαν …ανενημέρωτοι ενώ διαβεβαίωναν ότι οι όποιες δυσκολίες θα ξεπεραστούν σύντομα. 
http://iatropedia.com
Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...