Θα καταγράψουν όλα τα αυθαίρετα σε αιγιαλούς και παραλίες και θα τα κατεδαφίσουν!


Έγγραφο προς όλες τις Κτηματικές Υπηρεσίες έχει αποστείλει η Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων (ΕΥΕΚΑ), ζητώντας να καταγραφούν οι αυθαίρετες κατασκευές σε αιγιαλό και παραλία και να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις κατεδάφισης.
Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφο....
του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρου Καλαφάτη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά, σχετικής με αυθαίρετα κτίσματα στην παραλία Αλυκής του δήμου Θηβαίων, ο αναπληρωτής υπουργός υπενθυμίζει ότι η Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων έχει την ευθύνη εκτέλεσης των πρωτοκόλλων κατεδάφισης για τα κτίσματα που βρίσκονται σε αιγιαλό-παραλία.

«Η ΕΥΕΚΑ, προσπαθώντας αρχικά να καταγράψει αποτελεσματικά και συνολικά όλες τις τελεσίδικες και αμετάκλητες αποφάσεις κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών σε αιγιαλό-παραλία και στη συνέχεια να τις αξιολογήσει και να καταρτίσει πρόγραμμα κατεδαφίσεων έπειτα από ιεράρχηση, απέστειλε έγγραφο προς όλες τις Κτηματικές Υπηρεσίες, οι οποίες καταγράφουν τις αυθαίρετες κατασκευές σε αιγιαλό και παραλία και εκδίδουν τις σχετικές αποφάσεις κατεδάφισής τους», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός.

Ειδικά για τη Βοιωτία ενημερώνει ότι η Κτηματική Υπηρεσία δεν έχει αποστείλει ακόμα στοιχεία με τα τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Μάλιστα, ο κ. Καλαφάτης ενημερώνει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι, η ΕΥΕΚΑ, με έγγραφό της προς την Κτηματική Υπηρεσία Βοιωτίας και την Πολεοδομία Θήβας, προτίθεται να συντονίσει τις αναγκαίες ενέργειες σχετικά με την πραγματοποίηση αυτοψιών στην τοποθεσία “Αλονίζι” της παραλίας Αλυκής στη Θήβα και με την εφαρμογή των διαδικασιών περί αυθαιρέτων (έκθεση αυτοψίας, επιβολή προστίμων, κατεδάφιση, εφαρμογή ποινικών και διοικητικών κυρώσεων), σε περίπτωση που οι αυθαίρετες αυτές κατασκευές δεν έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί.
newsit.gr
Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...