Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ - Την υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός


Κατευθύνονται στο Μέγαρο Μαξίμου - Στις 16.00 θα γίνουν δηλώσεις
Το αεροπλάνο της προσγειώθηκε στις 13.25 - Βγήκε στις 13.30 ακριβώς
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας - Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα...

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκε στις 13.25 το αεροσκάφος που μετέφερε στην Αθήνα την Ανγκελα Μέρκελ. Την γερμανίδα καγκελάριο υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου. 

Ο κ. Σαμαράς θα παραθέσει κατόπιν γεύμα προς τιμήν της ενώ στις 16.00 αναμένονται οι επίσημες δηλώσεις των δύο ηγετών.

Στις 13.25 ακριβώς προσγειώθηκε το αεροπλάνο της Ανγκελα Μέρκελ στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος.
Στις 13.25 ακριβώς προσγειώθηκε το αεροπλάνο της Ανγκελα Μέρκελ στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος.
Η κα Μέρκελ βγήκε στις 13.30 ακριβώς από το αεροπλάνο φορώντας ένα λαχανί σακάκι και μαύρο παντελόνι. Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού ανέκρουσε τον εθνικό ύμνο της Γερμανίας και στην συνέχεια τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας.

Η προγραμματισμένη άφιξη της κας Μέρκελ στην Ελλάδα είχε ορισθεί για τις 13.30. Ο κ. Σαμαράς έφτασε 45 λεπτά νωρίτερα στο αεροδρόμιο.

Ο πρωθυπουργός ανέθεσε στο υπουργείο Εξωτερικών το συντονισμό της υποδοχής της Γερμανίδας καγκελαρίου.


Για την υποδοχή της στρώθηκε κόκκινο χαλί, όχι μόνο για να ανταποδώσουμε τις τιμές που αποδόθηκαν από τη Γερμανία στον Αντώνη Σαμαρά κατά την επίσκεψη του Αυγούστου στο Βερολίνο αλλά και γιατί είναι η πρώτη φορά που η Άνγκελα Μέρκελ έρχεται να συναντήσει τον Αντώνη Σαμαρά. 

Που σημαίνει ότι αν στην επόμενη επίσκεψή της είναι και πάλι πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς, το κόκκινο χαλί θα μείνει στην... αποθήκη! 

Στο αεροδρόμιο, εκτός από τον πρωθυπουργό, βρίσκεται και ο υπουργός Εξωτερικών για να υποδεχτεί την καγκελάριο της Γερμανίας. Ο κ. Αβραμόπουλος θα είναι εκείνος που θα συνοδεύσει την κα Μέρκελ προς το αεροδρόμιο για να αποχωρήσει, το απόγευμα. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια