ΟΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ...


του Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη
Ο σημερινός «ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ» δημοσιεύει το ακόλουθο σχόλιο: «Για ροπή προς τη λογοκρισία κατηγορούνται συνεργάτες του κ. Αλέξη Τσίπρα. Μου λένε ότι το προπερασμένο Σάββατο στο Αμβούργο ένας από τους συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων να....
εξαιρέσει από το ρεπορτάζ της σχετικά με τις εκεί δραστηριότητες του κ. Τσίπρα την άρνηση των επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων να αποδεχθούν τη συμμετοχή του ως ομιλητή σε συγκέντρωση κατά της κυβέρνησης Μέρκελ στο κέντρο της πόλης. Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι αιτιολόγησαν το «όχι» στο υποτιθέμενο «όχι» του προέδρου  στο ευρώ (κάτι που, ειρήσθω εν παρόδω, δεν είναι σωστό).  Μάταια αντέτεινε η ανταποκρίτρια ότι οι σχετικές πληροφορίες είχαν δημοσιευθεί σε τοπικές εφημερίδες και ότι ως εκ τούτου ήταν υποχρεωμένη να τις αναφέρει στο πόνημά της. Το χειρότερο είναι ότι την ίδια λογοκριτική διάθεση έδειχναν, όπως μαθαίνουμε από αξιόπιστες πηγές στο ΑΠΕ, και οι προϊστάμενοί της στο πρακτορείο, που της ζητούσαν να μην αναφέρει κουβέντα για το συμβάν. Τελικώς το γεγονός αναφέρθηκε προς το τέλος του ρεπορτάζ της δίνοντάς του έτσι τη δέουσα δευτερεύουσα σημασία. Το ζήτημα είναι ότι δεν χρειάζεται τόσο μεγάλος υπερβάλλων ζήλος για τον «έλεγχο των πληροφοριών», ιδίως από ανθρώπους ενός κόμματος που υποτίθεται ότι έχει αυξημένη ευαισθησία σε ζητήματα ελευθερίας του Τύπου»

Αν συνδυάσουμε το σχόλιο αυτό και με σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου από «ΤΟ ΒΗΜΑ» Νίκου Χειλά προς τον Τσίπρα, στην συνέντευξη που του πήρε (δημοσιεύεται σήμερα) και η οποία περιλαμβάνει και σχετική ερώτηση, όπου δεν απαντά αρνητικώς, συνεπώς το επιβεβαιώνει διά της σιωπής του και περιορίζεται σε αλλαζονικά λόγια ήξεις-αφήξεις της μορφής «πάντα υπάρχουν δυνάμεις που εμποδίζουν το διάλογο, αλλά στο τέλος δεν θα τα καταφέρουν», προφανώς και υπάρχει μέγα θέμα.
Και τούτο διότι την επομένη Δευτέρα 1/10, όταν «ΤΑ ΝΕΑ» ανέδειξαν το θέμα της αποχώρησης των Πρασίνων και των Σοσιαλδημοκρατών από την εκδήλωση εις το Αμβούργο αμέσως μόλις έλαβε το λόγο ο Τσίπρας, ο πολύς Σκουρλέτης, από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε να αποστείλει επιστολή διάψευσης προς την εφημερίδα, την οποία, ως μη όφειλε, έσπευσε να κοινοποιήσει και εις άπαντα τα ΜΜΕ, καίτοι δεν τα αφορούσε, ώστε να «πνίξει» το απολύτως υπαρκτό θέμα.
Ο συντάκτης της ανταπόκρισης απάντησε εις το λογοκριτή Σκουρλέτη ότι όσα έγραψε δεν ευσταθούν και επεκαλέσθη σχετικώς το τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων DPA και ρεπορτάζ μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδος του Αμβούργου, υπαινισσόμενος επίσης σταλινικές πρακτικές.
Με το σχετικό δημοσίευμα του «ΒΗΜΑτοδότη» προστίθεται και η-περαιτέρω κολαστέα-ενέργεια συνεργάτη του Τσίπρα εις το Αμβούργο προς την παρούσα εκεί ανταποκρίτρια του ΑΠΕ να ...εξαιρέσει τη σχετική αναφορά από το τηλεγράφημά της, με ...παράλληλες ενέργειες και κεντρικώς προς το ΑΠΕ γιά να «δέσει» το πράγμα. Τελικώς δεν απαλείφθηκε η είδηση της αποχώρησης των Πρασίνων και των Σοσιαλδημοκρατών, αλλά απλώς υποβαθμίσθηκε. Άρα με το ΑΠΕ κεντρικώς υπήρξε κάποια «διαβούλευση» κ. Μάτσικα;...
Αν υπάρχει στοιχειωδώς λειτουργούσα ΕΣΗΕΑ, είναι προφανέ ότι οφείλει να επιληφθεί πάραυτα αυτού του απαράδεκτου θέματος, το οποίο συνιστά απροσχημάτιστη παρέμβαση εις το έργο των δημοσιογράφων, με σκοπό την απόκρυψη είδησης.
Βεβαίως εκτίθεται τα μέγιστα ο ίδιος ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δεν παύει να ομιλεί γιά την «ανεξαρτησία» των ΜΜΕ και pay-roll  δημοσιογράφων (βλ. δηλώσεις του από τη ΔΕΘ), την ίδια ώρα που ο Σκουρλέτης και άλλοι δικοί του επιδίδονται σε «χειραγώγηση» δημοσιογράφου. Αφ’ ής στιγμής επεχειρήθη τέτοια παρέμβαση, είναι και αυτοί εξ ίσου αναξιόπιστοι, συνεπώς μη νομομοποιούμενοι να ελέγχουν άλλους, συμπεριλαμβανομένων και ΜΜΕ, γιά πρακτικές χειραγώγησης στις οποίες και αυτοί καταφεύγουν.
Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Τρίμης θα ποιηθεί την νήσσαν, ως κομματάρχης του Τσίπρα εις τα ΜΜΕ;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια