Με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο τίτλο της "ΑΥΓΗΣ" Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ


Αυταπαντώνται ότι το κομματικό τους συμφέρον ταυτίζεται με το συμφέρον του Ελληνικού λαού...Και με αυτήν την επικίνδυνη αυταπάτη έχουν οδηγηθεί σε μία μέθη διαρκείας, υπό το κράτος της οποίας θέλουν να υφαρπάξουν την ψήφο των Ελλήνων και να αναλάβουν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, επίδοξοι σωτήρες σε ρόλο....
υπεύθυνου κυβερνήτη.

Και το κομματικό τους δελτίο, η "ΑΥΓΗ" σε ρόλο υποτεταγμένου"μαζικού προπαγανδιστή", κάτι σαν Γκαιμπελίσκοι εν έτει 2012, κυκλοφορούν το σημερινό φύλλο υπό τον κύριο τίτλο "Φθηνά κόλπα μήπως και διασωθούν". Διότι είναι αυτό ακριβώς το οποίο απεύχονται, ώστε να "ελθει η ώρα"-η απευκταία ώρα- της δικής τους κυβέρνησης της συμφοράς.

Κι από κοντά, ο ωραιοπαθής εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο θρασύς Σκουρλέτης, βγήκε και είπε χθες το αμίμητο: "Είναι στο χέρι της ελληνικής κοινωνίας να συντομεύσουμε τον χρόνο παραμονής της κυβέρνησης"(...)

Βεβαίως-και το γνωρίζουν οι πάντες-η πολιτική δεν είναι υπόθεση των καλύτερων προθέσεων, τις οποίες, κατ' οικονομίαν, ας δεχθούμε ότι συγκεντρώνει το πολιτικό συνοθύλευμα του Τσίπρα. Είναι κυρίως τέχνη του εφικτού, υπό τις εκάστοτε κρατούσες συνθήκες, βεβαίως και σε συνδυασμό με πολιτικές αναφορές και πρόσημα ιδεών.

Η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά δεν αποτελεί τη βέλτιστη λύση, γιά τη σημερινή δεινή θέση της χώρας μας και των πολιτών της, δίχως να υποτιμώνται ή/και να αποσιωπώνται οι μεγάλες ευθύνες των δύο εκ των τριών κομμάτων εξουσίας, κατά κανένα τρόπο και με καμία έκπτωση. Αποτελεί όμως τη λύση του ελάσσονος κακού, σε σχέση με τον κοινοβουλευτικό χάρτη, τον οποίο ανέδειξαν οι τελευταίες εκλογές.

Το πολυ-κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αδυνατεί να αντιληφθεί αυτήν την αδήριτη πραγματικότητα ή κάνει πώς δεν αντιλαμβάνεται ή εθελοτυφλεί.  Επιθυμεί διακαώς να αποτελέσει τον "κορμό" της επόμενης "κυβέρνησης της Αριστεράς", αλλά εμφανίζονται να μην έχουν συναίσθηση της κατάστασης, την οποία θα διαχειρισθούν, με δεδομένο ένα απολύτως εχθρικό περιβάλλον το οποίο θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, εις τη δημιουργία του οποίου έχουν συμβάλει και αυτοί...

Αν δεν προχωρήσει το "Μνημόνιο-3" (καταχρηστικός ο όρος, αλλά κατ' οικονομίαν απλώς), η Ελλάδα θα φθάσει σε κατάσταση άδειων Ταμείων, πράγμα το οποίο θα επιταχύνει την δραματική πορεία των οικονομικών δεικτών, δεδομένου ότι με τα χρήματα της προτελευταίας δόσης των 31,5 δις ευρώ και της τελευταίας (πολύ χαμηλότερης) τελειώνουν και τα δανεικά από την "κακιά" ΕΕ και το "αισχρό" ΔΝΤ; Και μετά τί; Θα μας δανείσει ο Τσάβες ή ο Πούτιν ή η Κίνα ή η ΛΔ Κορέας;

Αλλά ακόμα κι αν μας δανείσουν, πώς θα μειωθούν οι δαπάνες λειτουργίας του κράτους και τα αβάστακτα φορολογικά βάρη των πολιτών, αν δεν αναθερμανθεί η χειμάζουσα οικονομία της χώρας, πράγμα το οποίο προϋποθέτει μεγάλες δομικές αλλαγές, τις οποίουν πολεμούν με ιδιάζουσα λύσσα ο Τσίπρας και οι συν αυτώ;

Για όλους αυτούς τους λόγους, η προοπτική "κυβέρνησης της Αριστεράς" με τον Τσίπρα πρωθυπουργό, αποτελεί τη λύση πολιτικού και κοινωνικού θανάτου της χώρας μας. Αν δεν το αντιλαμβάνονται, ας το αντιληφθούν. Αν το γνωρίζουν, αλλά θέλουν, όπως τα μικρά παιδιά, "να κρατήσουν τιμόνι" είναι απολύτως επικίνδυνοι.

Αποτελεί, συνεπώς, υπόθεση του σύμπαντος Ελληνικού λαού να εκτιμήσει κατά πόσον η προαναφερόμενη δήλωση Σκουρλέτη, πρέπει να ισχύσει προς την κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με πριόνισμα του πολιτικού χρόνου αυτού του σχήματος. Ή έστω να μένουν πάντοτε με τη μπουκιά στο στόμα!

Τελικώς, αλλά και εξ ίσου σημαντικό, είναι ότι η δεδομένη αποτυχία μίας βραχύβιας "κυβέρνησης της Αριστεράς", θα αποτελέσει βρόγχο θανάτου γιά την Ελλάδα, με ευθύνη επίδοξων-πλην ατάλαντων και επικίνδυνων- "σωτήρων", οι οποίοι θα έχουν ανοίξει την πόρτα εις τους επόμενους  "σωτήρες": Αυτούς της Χρυσής Αυτής.

Ναι τα άκρα του πολιτικού εκκρεμούς είναι μεν διακριτά, αλλά και συγκοινωνούντα κάποτε!

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια