Πόσο κόστισε ο άθλος;...

Εντυπωσιακή, ιστορική αλλά και ιδιαίτερα ακριβή ήταν η βουτιά των 39 χιλιομέτρων που πραγματοποίησε ο ατρόμητος 43χρονος Αυστριακός Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ, ο οποίος πλέον είναι... ο πρώτος και ο μόνος άνθρωπος που έσπασε ποτέ το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση....
Παρότι η Red Bull, που χρηματοδότησε το όλο εγχείρημα, δεν αποκάλυψε επισήμως ποιο ήταν ακριβώς το κόστος του, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης το ποσό για τον εξοπλισμό και την οργάνωση που απαιτήθηκε για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο του Μπαουμγκάρτνερ πιθανότατα φτάνει τα 23 εκατομμύρια ευρώ (30 εκατομμύρια δολάρια).

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύθηκαν τα επόμενα 24ωρα μετά τη μεγάλη επιτυχία, υπολογίζεται ότι η στολή του ατρόμητου Αυστριακού (που εκτός από την πρωτότυπη υπάρχει μόνο άλλη μία) κοστίζει περίπου 153.300 ευρώ (200.000 δολάρια), ενώ για το αερόστατο που χρησιμοποιήθηκε υπολογίζεται ότι δόθηκαν συνολικά 191.600 ευρώ (250.000 δολάρια).

Ο δείκτης για το συνολικό κόστος της αποστολής προέρχεται από την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια του άλματος στο κενό του Μπαουμγκάρτνερ. Πρόκειται για την τιμή του ηλίου που χρησιμοποιήθηκε για να σηκωθεί από το έδαφος το πανάκριβο αερόστατο και η οποία έφτασε τα 53.656 ευρώ (70.000 δολάρια).

Επίσης σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός του εγχειρήματος είχε διάρκεια 7 χρόνων.

EΘΝΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια